Как да се отървем от мухъл в къщата

Как да се отървем от мухъл в къщата

Както в старите, така и в новите домове, има страх от плесени. Понякога се появява и манастир дори сред обитателите на елитни къщи, които струват много пари ... Да, такава плесенячна инфекция съвсем удобно се простира към стените, таваните и подовете на новите сгради. Но както изглежда, мухята ни дразни и колко опасно е. (Виж също: Как да се отървем от черна плесен)

Мухъл и неговата опасност.

Да, без значение колко странно може да е за някого, но мухълът наистина е много опасен. Тя е не само неестетична, но и споделя с жителите на къщи с различни гъбички. Мнозина смятат, че появата на мухъл е свързана със съвременните строителни технологии, защото днес се използват много нови материали, нагреватели. Така че в съвременните домове, въпреки че е по-топъл, но много по-опасен, по отношение на външния вид на плесен по стените, защото нивото на кондензация се измества.Защо мухъл се появява дори в напълно нови домове. Но тъй като това е напълно разбираемо дори за децата, нека се обърнем към въпроса за опасността от мухъл в съвременния живот. Как мухъл влияе върху здравето на хората и техните животни? Всъщност мухълът е опасен с микотоксини, които той отделя. Такива токсини са вредни за всички живи същества. "Благодарение" на мухъл по стените на жителите на "мухлясали" апартаменти често изпитват главоболие, главата ми започва да се върти без причина, алергични, дихателни проблеми, хрема, а дори и възпаление на средното ухо. Възможно е да се изброяват проблемите, причинени от мухъл за дълго време със здравето. И ако имате достатъчно нисък имунитет, тогава вашите органи и може да започне да се покрива с плесенящи петна, които са много трудни за лечение.

Къде се появява мухълът?

Въпросът е, че мухълът е доста лесно транспортиран през пространството, за което е достоен да благодари на плесенявите спорове. Пробивът на мухъл може да се види през есенния сезон, когато всички зелени са разложени. По-голямата част от формата може да се види на места, които са в контакт с въздуха, например на стени, които "излизат" на улицата, на места, където хидроизолацията е слабо изпълнена. Проблемните зони могат да станат райони близо до прозореца, особено ако не са инсталирани от специалисти и по този начин са направили грешка в инсталацията.Могат да се формират и там, където обемисти мебели стоят близо до стената и по този начин се предотвратява свободното им дишане. В много отношения причината за появата на мухъл е, мислиш ли, че? Цветя, домашни беззвучни домашни любимци. И вече не говорим защо балконът толкова често започва да избива мухъл ... (Вижте също: Как да се отървем от мухъл в банята)

Как да се справим с риска от плесени.

Преди всичко, за да се отървете от плесента, е важно да възстановите нивото на влажност в помещението. Е, ако в къщата и апартамента нямаше течове и пробиви. След като сте се заменя тръбата, прозорците и остъклен балкон, уверете се, че има не са някакви проблеми с влага по стените и около трябва да бъде не изпаряване, дори няколко малки капчици, натрупани.

Също така, редовното проветряване на стаята ще ви помогне да се отървете и предотвратите появата на мухъл. Ако в стаята има неотопляеми стаи, опитайте се да не сте в тях, същото важи и за вашето присъствие в дома на други хора или в търговски помещения. Също така, за да избегнете появата на излишна влага, не закачете сушените дрехи у дома, защото има балкон, лоджия, табела за изсушаване на неща или опъване на улицата. Можете да намалите броя на домашните растения, които винаги са доволни от мухъл. Що се отнася до вечно мокри баня, след това проветрете по-често, периодично излизайте от стаята с отворена вратата. Ако ще извършите строителни работи у дома, опитайте да закупите "сухи" строителни материали. Подовете защитават и от влага, същото важи и за балкона.

Как да се отървете от мухъл.

Ако все още тичате във вид на плесен, или купувате или наемате апартамент с плесен, тогава трябва да се отървете от гъбички. За начало, напълно да изсъхне стаята, това отнема около 2 дни. След това продължете да почиствате стените и другите повърхности от мухъл и излишната влага. Ако тръбите текат, те трябва да бъдат заменени, както всички подобни. Измийте стените с вода и препарат.

Ако има нужда от премахване на плесен от дървени продукти, нанесете естествена сол в борбата си и покрийте продукта със слой естествен лак. Възможно е дезинфекцията на площите с плесен, въпреки че това е доста опасно, така че трябва да бъде поверено на специалисти. (Виж също: Как да се отървете от влагата в къщата)

Статията е лично мнение на автора и е изключително информационно. За да разрешите проблема си, свържете се с специалист.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
Стените стават черниСтените стават черни
Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Матрицата е устойчива на мухълМатрицата е устойчива на мухъл
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да се отървем от плесен на балконаКак да се отървем от плесен на балкона
Как се борих с мухъл и гъби в апартамент - блоговеКак се борих с мухъл и гъби в апартамент - блогове
» » Как да се отървем от мухъл в къщата