Тест върху стените - вреда на човешкото здраве

Колко опасно е плесенето по стените за човек?

  • Болести, които могат да се появят
  • Вредност на плесените на ниво домакинство
  • Обработка на заразени райони

Мухъл гъби често се срещат на различни места. Мухълът е практически на цялото земно кълбо.

Формоването по стените се дължи на високата влажност и лошото проветряване на стаята.

За да разпространявате гъбичките, от които се нуждаете, много малко - влажно и топло място, така че много често формата на стените е в домовете на хората. Мухълът мухъл е опасен, защото по време на неговия живот той произвежда метаболити, които са много опасни за живота на хората и животните, причинявайки непоправима вреда на здравето.

Опасност за хората са токсичните емисии, които се получават от някои видове. Мухълът все още е много опасен и по това, че генерира милиарди спори на ден, които бързо се разпространяват и падат върху всички предмети в тази стая. И ако черната плесен по стените в продължение на години се разпространява в жизненото пространство, е трудно да си представим какво може да навреди на човешкото здраве.

Схемата за образуване на кондензат в изграждането на селска къща.Протеините от мухъл влизат в човешкото тяло през белите дробове, заедно с замърсен въздух, през кожата или храната. Ако кожата се свърже с заразената повърхност, тогава има голяма вероятност кожата да започне да страда от гъбична инфекция. Четка за зъби, която не е заменена навреме, може да бъде и разпръсквач на вредна гъба. Вредните ефекти на гъбички върху човешкото тяло могат да доведат до алергии.

Тестването според нивото на опасност на алергена е на второ място след сапрофичното акариране. Много често има подобна алергия при деца. Трябва да се има предвид фактът, че всеки човек има различен имунитет, така че последиците от това, че сте в заразено място, ще бъде за всеки. Най-податливи на тежко заболяване след излагане на плесен от черна плесен са деца, възрастни хора и хора, наскоро сериозно болни хора, с отслабен имунитет.

Болести, които могат да се появят

С плесен можете да се биете с помощта на меден сулфат, който може да се закупи от всеки хардуер.

Има и опасност от бързото разпространение на спори болни такива животозастрашаващи състояния, като пневмония, астма, синузит, кожни обриви, кървене от носа, устойчиви при мигрена и заболявания на стомашно-чревния тракт. Почти всички видове в нашето местообитание принадлежат към патогенни форми.Най-честата форма - черна плесен, който по време на продължително излагане на резултатите от човешкото тяло вътрешно кървене, увреждане на черния дроб и бъбреците, както и микози. Да се ​​диагностицират причините за тези заболявания, които възникват от противоречието на черна плесен, можете да практически в алергични центрове и лаборатории. Обикновено черна матрица се разпространява на стени и тавани в помещения с висока влажност.

Няма конкретни норми за съдържанието на спорите за гъби в стаята. Минимално увреждане на плесените върху човешкото тяло - до 500 спори на кубичен метър въздух. Но модерните проучвания на жилищни помещения, особено стари сгради и къщи с висока влажност, са много тревожни, в 85% от случаите концентрацията на спори е значително надхвърлена. В някои жилищни сгради концентрацията достига стотици хиляди спори на кубичен метър, което прави тази стая много опасна за здравето на хората и животните.

Връщане към съдържанието

Вредност на плесените на ниво домакинство

Преди да третира стената с антисептик, тя трябва да бъде почистена със шпатула.

Черната плесен по стените и таваните уврежда не само човешкото здраве. Мухъл плесени също засяга много области на човешката дейност, като има отрицателно въздействие не само върху човешкото здраве, но и върху неговото имущество.

В аграрния сектор плесените гъби значително намаляват нивото на добива в засегнатите райони. Ако черната плесен се разпространява по стените на химикалки, в които се отглеждат говеда, то сериозно уврежда здравето на животните. Гъбите, които могат да бъдат засадени в трезори, разрушават значително количество зеленчуци, плодове, зърнени храни и причиняват сериозни материални щети на собствениците.

Гъбата на мухъл има силен разрушителен ефект не само върху живите организми, но и върху строителните материали. Ако матрицата прониква на повърхността на бетон, дърво, мазилка и други материали, мицел мухъл се разраства бързо, което намалява трайността на строителни материали, в резултат на което в напреднал стадий води до разрушаване на конструкцията. Наличието на мухъл гъби в строителния сектор може да унищожи цели сгради.

Отрицателно влияе върху плесени върху незащитени, необработени дървени конструкции. Храносмилането може да превърне едно дърво в прах за много кратък период от време, като унищожи необратимо структурата.

Връщане към съдържанието

Обработка на заразени райони

Никога не трябва да забравяме, че мухълът не може да бъде докоснат без мухъл, тъй като гъбата на мухъл се абсорбира през кожата. Ако се обработва черна плесен по стените, носете респиратор и ръкавици. За да се премахне напълно гъбички по стените на настаняването, специален разтвор необходимо за лечение на стената повече от веднъж, и за създаване на защитен слой върху третираната повърхност.

Ако решите да се отървете от самата гъба, можете да лекувате засегнатата област с меден сулфат, биоцид или друг разтвор, съдържащ хлор. Но винаги помнете, че всяко лекарство за плесен е отрова, затова е необходимо да работите внимателно с всичко, спазвайки всички правила за безопасност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
Стените стават черниСтените стават черни
Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…
3 Методи за борба с плесени без използване на химикали3 Методи за борба с плесени без използване на химикали
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?
Повреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухълПовреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухъл
» » Тест върху стените - вреда на човешкото здраве