Вмъква в къщата вреда, бойни възможности

Как да се справим с плесен в къщата

  • Влага и мухъл в жилищни помещения
  • Допълнителни възможности за борба
  • Поражението на мухъл се дължи на влажни стени на мазета и мазета
  • Тест върху фасадата: характеристики
  • Ремонт и отстраняване на лезии

Молив в къщата може да се появи по различни причини. Влагата и мухълът увреждат не само частната къща, но също така оказват негативно влияние върху човешкото тяло. Повишената влага, гъбичките и други свързани фактори водят до факта, че черната плесен започва да се развива бързо. Този проблем е глобален, мухъл в стаята не трябва да присъства.

Влагата в стаята е основната причина за мухъл.

Това не винаги е очевидно поради дизайнерски недостатъци. Прилепвайте към патогенните бактерии. Самият той също може да се отрази негативно върху тялото на всяко лице. Влагата и мухълът в частна къща са взаимосвързани. За да премахнете един проблем, трябва да се отървете от другия. За да се изчисли степента на щетите, трябва да се използват всички налични методи. Тук трябва да проведете специален преглед.

Влага и мухъл в жилищни помещения

Схема за растеж на гъбички от плесен.

Най-често се появява в частни домове, които са слабо нагрявани. Мнозина започват да подготвят стените си, да ги изолират и да направят всичко, за да не позволят на студения въздух да проникне вътре. Специалистите съветват да извършват специални довършителни работи, които могат да доведат до оптимални условия. Всъщност този подход не винаги е оправдан и многобройните излъчвания също не водят до нищо добро. Всеки ден хората дават около 3 литра вода в атмосферата. Това е достатъчно за развитието на патогенни организми и черни плесени.Когато една стая е вентилирана, човек отваря всички отворени прозорци. След това може да отвори прозореца. Тази мярка не е напълно оправдана, тъй като стените в къщата от това стават само по-студени, което означава, че матрицата започва да се развива още по-интензивно. Късата намотка никога няма да предпази от влага. В същото време студеният въздух навлиза в местата, където мухълът обича да се утаи. Това могат да бъдат ъглите на стаята, мебелите, тавана и т.н.

В тези места няма достатъчно топлина, което е основната предпоставка за развитието на черна плесен. Има няколко примера. Ако стените в банята са облицовани с плочки, тогава формоването непременно ще се формира. Този материал не е в състояние да абсорбира и бързо да отделя студен въздух. Ето защо тук той остава дълго време. Когато се вентилират, особено сложните зони се подлагат на по-нататъшно охлаждане. Това е ясно видимо в ъглите на стаята и близо до прозореца. Тук започва да се образуват мухъл микроорганизми.

Схема на слепена топлоизолация.

Мога да ви дам друг пример. Има киселинни дисперсни бои, които създават благоприятна среда за развитието на микроорганизми. След кратко излъчване не цялата влага се изпарява от повърхността на стените и тавана. То започва да се натрупва там, където остават мостовете на студа.Така че черната плесен не се развива в частна къща, е необходимо да се бори с влага и ниски температури. Тези фактори водят до факта, че микроорганизмите започват да се развиват интензивно. За да се премахне този недостатък, си струва да се разгледа добрата изолация на стаята. Според експерти, е напълно възможно да се използват различни нагреватели за тези цели. Пазарът предлага разнообразие от възможности. На практика обаче се оказва, че те не са в състояние да поддържат топлина в къщата. Студеният въздух ги прониква. Защитете себе си само дебели стени, те ще ви помогнат да запазите топлината дори и в най-студените от студове.

Връщане към съдържанието

Допълнителни възможности за борба

Борбата срещу плесените в началния етап.

Има няколко основни метода за борба с този проблем. Необходимо е да се премахне абсолютната плътност на прозорците. Те трябва да бъдат направени по такъв начин, че въздухът да влезе през тях. Причината за появата на мухъл е често прозоречните отвори с каучукови вложки. Уплътнението трябва да се отстранява само в горната част на прозореца. Странично е по-добре да не се докосва, защото чрез тях дъжд може да влезе в стаята.

Ако говорим за стари прозорци, те често имат добри пукнатини за излъчване. Тук не може да има никакви уплътнения, всичко е вентилирано по естествен начин. Хората се страхуват да свалят дори горния уплътнител и да инсталират изкуствена вентилация в стаята. Това също е ирационално решение на проблема, тъй като такава система включва използването на филтър за пречистване на въздуха. В крайна сметка може да се запуши, което води до замърсяването му. Тук могат да се натрупат патогенни бактерии, плесени и гъбички. Следователно, този метод на вентилация също не е напълно оправдан.

Те не загряват стените. Те служат за затопляне на въздуха в частна къща. Създава се среда, която насърчава разпространението на черна плесен. Това няма да стане, ако говорим за стари къщи, където има печка за отопление. Чрез тръбата в атмосферата излиза влажен въздух, а през прозорците топло и сухо влиза в къщата.

Връщане към съдържанието

Поражението на мухъл се дължи на влажни стени на мазета и мазета

Мазето винаги е място, където има влажност. Както споменахме по-рано, това е отлична среда за развитието на черна плесен. В студените части на стаята постоянно се кондензира. Вентилацията не винаги е оправдана. Стените са почти винаги студени, така че вентилацията може да причини още повече щети на конструкцията. Най-добре е да използвате специални мазилки, които не се страхуват от влага и влага. Модерни синтетични бои не могат да помогнат в тази ситуация.

Влагата може да дойде не само отвън, но и от земята. Ако използвате различна химия за защита, това е неефективно. Ако в строителството се използва висококачествена тухла, тогава такъв проблем не трябва да възниква. В повечето случаи в сутерена се наблюдава висока влажност на въздуха поради неправилно функциониране на ями или санитарен фаянс. Многобройни течове не позволяват да се отървете от излишъка. За да се справим с проблема, трябва да се използват специални водоустойчиви глини, които се поставят отдолу нагоре. Методът на самозащита в тази ситуация е съвсем прост. Необходимо е да се определи обхватът на предстоящите работи. Това ще помогне да се идентифицират всички източници на инфекция и развитие на мухъл.

Тест върху фасадата: характеристики

Ако по време на монтажа на фасадите условията за инсталацията им са били нарушени, тогава е много вероятно че в близко бъдеще ще се появят черни форми. Ако използвате различни синтетични бои и мазилки с добавянето на специални синтетични влакна създаде предпоставки за развитие на мухъл и плесен по повърхността на къщата.

Модерните изолационни торбички са отлична среда за развитието на плесен. Много бързо се охлаждат през нощта. В този момент се образува кондензация на фасадата. Също така допринася за появата на огнища на плесен върху повърхността му. Много от тях се борят с факта, че редовно почистват фасадите, боядисват ги с нови слоеве боя. Тази мярка, разбира се, има право да съществува, но е неефективна. Къде е по-добре да използвате съвременните постижения във физиката и химията, които ви позволяват да оборудвате фасадите на къщите по най-добрия начин.

Ремонт и отстраняване на лезии

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо се появява мухъл в къщата?Защо се появява мухъл в къщата?
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
Борба с плесен от народни средства - изграждане на порталБорба с плесен от народни средства - изграждане на портал
Стените стават черниСтените стават черни
M? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от ШвецияM? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от Швеция
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Отстраняване на дефекти в пластмасови прозорци плесен на склонове, вода на прозореца, пластмасови…Отстраняване на дефекти в пластмасови прозорци плесен на склонове, вода на прозореца, пластмасови…
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
» » Вмъква в къщата вреда, бойни възможности