Как да се отървете от мухъл?

Как да се отървете от мухъл?

Формоването на стените и тавана е доста неприятно нещо, особено ако току-що сте направили ремонт. Как да се отървем от мухъл в стаята? Прочетете в провинцията на съветите!

Първо, нека разберем: откъде идва матрицата. Мухълът е гъба. Храносмилането обича влажни, лошо проветриви помещения. Така че, ако забележите плесен по стените или тавана - тогава вашият апартамент има висока влажност и лоша вентилация. Така че, без значение колко се опитвате да се отървете от мухъл, той ще се появи отново и отново, докато не премахнете причината за появата му.

Много хора предпочитат "повърхностен" метод за борба с мухъл по стените, окачени на килима или картина върху него. Както и да е, мухълът не се вижда - оттам не е така. Но не можете да направите това. Мухълът не само унищожава книги, тапети, мека мебел и т.н. Мухъл плесените отделят специални токсини, които могат да причинят тежки алергии и други заболявания. Ето защо е много важно да се борим с мухъл, за да се отървем от него веднъж завинаги.И така, как да се отървете от мухъл? За начало, както вече казахме, е необходимо да се премахне причината за появата на гъбичките. За да направите това, е необходимо да регулирате нивото на влажност и да осигурите добра вентилация. В допълнение, стените могат да се навлажнят поради факта, че стаята замръзва, затова е много важно да се осигури добра топлоизолация. Но не забравяйте, че някои евтини модерни нагреватели (например, експандиран полистирол), напротив, могат да провокират появата на мухъл.

След като сте се занимавали с причините за появата на мухъл, можете да започнете да се биете със самата матрица. Най-простият и бърз начин да се отървете от плесента по стените и тавана е да купите готов антисептичен грунд. Праймерите не само помагат да се отървете от мухъл, но и да го предотвратите от повторното му появяване.

Много грундове са готови за употреба веднага след покупката - не е нужно да ги разреждате с вода. Ако получите неразреден грунд, разредете го според инструкциите. Преди да нанесете грунда, трябва да извадите матрицата от повърхността с шпатула и да я поставите на стената (таванът да изсъхне).Антисептичният грунд се нанася равномерно върху суха, чиста повърхност с пръскачка за боя или четка за боядисване. Нанесете антисептично средство, изчакайте 4-6 часа, след което почистете повърхността на остатъците. Изплакнете повърхността с чиста вода, изсушете добре и отново нанесете грунда. За един ден вече е възможно да се приложи боя върху грунд, тапет и др.

Ако не сте успели да получите грунд, можете да използвате фолк методи за борба с мухъл. Отърви се от матрицата ще помогне разтвор на меден сулфат (не повече от 100 грама на витрило на 10 литра вода). Но имайте предвид, че това решение може да даде повърхността да бъде третирана със синкав оттенък. Вместо разтвор на витрило, белина, избелващи средства за пране и др. Могат да се използват. Много е важно да запомните, че съдържащите хлор продукти не трябва да се смесват с лекарства, които съдържат амоняк!

При леки случаи може bortsya форма с помощта на концентриран разтвор на сапун (съдържа алкален) или разтвор на масло от чаено дърво (масло 2 супени лъжици на две супени лъжици. Вода спрей от спрей на плесен и се измива). Можете да използвате сода и оцет за борба с мухъл. Мухълът се поръсва със сода, на содата се напръсква оцет. Сода и оцетът реагират и започват да балон. Матрицата се отлепва с твърда четка, след което почистената повърхност се измива с вода.

За да се отървете от мухъл, важно е да не го пускате отново. Какво трябва да направите, за да направите плесента си вече безпокоен?

  • въздух на стая редовно
  • избягвайте сурово охлаждане на помещението
  • не мокри дрехи в стаята
  • по време на ремонт на крановете и водоснабдяването
  • подобряване на вентилацията (особено в банята)
  • Използвайте за ремонтни материали, устойчиви на вода

Следвайте тези прости правила - и плесен в апартамента не се страхуваш!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо се появява мухъл в къщата?Защо се появява мухъл в къщата?
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
Борба с плесен от народни средства - изграждане на порталБорба с плесен от народни средства - изграждане на портал
Стените стават черниСтените стават черни
Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
3 Методи за борба с плесени без използване на химикали3 Методи за борба с плесени без използване на химикали
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
» » Как да се отървете от мухъл?