Как да се отървете от плесен на тавана от себе си в апартамента

Оформя се на тавана

Появата на малки тъмни петна на тавана на стаята е посланик на много голяма неприятност. В стаята мустакът е нараснал на тавана и е спешно да започне да се бори с него.

Скоростта, с която расте колонията на мухъл, е просто невероятна. Минералните и органичните съединения, разположени на тавани в излишък, служат за мухлясно хранене.

Причини за мухъл

Моделът в апартаментите е черен, сив, син или зелен. Най-големият шанс да се срещне с нея се наблюдава на таваните в баните, влажните изби, последните етажи на високите сгради. Прочетете повече: как да се отървете от гъби и мухъл на тавана в банята.

Формоване на тавана в апартамента расте много бързо в благоприятна среда.

Оформя се в тавана в апартамента

За фазата на активния растеж е необходимо да се създадат условия под формата на висока влажност и положителни температури. Най-силен растеж се наблюдава при +25 ° С и относителна влажност на въздуха над 93%.

В помещенията се образува микроклимат в резултат на:

 • Унищожаване на хидроизолацията на фундаменти, външни стени и тавани.
 • Авариен поток на вода или канализация.
 • Недостатъчна изолация на помещенията.
 • Неадекватно вътрешно отопление.
 • Неефективна вентилация.


В апартаменти с оптимални вътрешни температури, отлична изолация, основната причина за появата на плесен на тавана е повишената влажност, причинена от липсата на адекватна вентилация. Ако готвите много, измийте, често се къпете, имате много вътрешни растения, тогава трябва да се притеснявате за ефективната вентилация на помещенията. В противен случай, неизбежно трябва да се срещне с мухъл.

Маната често се среща на тавана на последния етаж на сградата. Това се дължи или на недостатъчно хидроизолация на покрива, или на неефективна изолация и образуване на конденз върху повърхността на тавана. Прочетете повече: изолация на тавана в апартамента на последния етаж.

Мухълът абсолютно не се страхува от отрицателните температури, при които активният растеж просто се забавя.

Заплахи, причинени от мухъл

От дълго време се вярваше, че мухълът е напълно безопасен. Но съвременната наука е била в състояние да докаже каква истинска смъртоносна сила притежава обикновената мухъл.

Напоено плесени излъчва милиарди спори в околното пространство, които са микотоксини. Съответно, токсините могат да покажат своя токсичен ефект само когато се достигне определено количество. Следователно е изключително важно да знаете как да премахнете маната от тавана при първите признаци на неговото проявление и особено да не игнорирате този проблем.Болести, които могат да причинят проста форма:

 • алергия
 • Заболявания на белите дробове
 • Болести на черния дроб
 • рак

Болестите от злокачествени образувания могат да бъдат отложени. Ракът, вследствие на отравяне с токсини, може да се развие няколко години след дълъг престой в мухъл стая.

Важно! При почистване на тавана на мухъл, е необходимо да се използват дихателна защита, очи и отворени зони на тялото.

За строителните материали плесените представляват сериозна заплаха за разрушаване. Покълвайки дълбоко в материалите, мухълът напълно унищожава структурата му. В резултат на това се нуждаете от висококачествен ремонт или пълна подмяна на строителни материали.

Решаване на проблема с плесен по тавана

Отстраняване на плесените

Най-идеалното място за растеж на плесен е таванът, тъй като е в пространството под тавана най-бързото образуване на отрицателен микроклимат от висока влажност и температура. При липса на вентилация, която бързо може да елиминира условията на растеж на плесените, ние ще наблюдаваме нейния постоянен растеж.

Отърви се от такъв недостиг, тъй като калъпа на тавана е много опции, но те всички ще бъдат ефективни само ако причините за появата му са елиминирани.

Първо трябва да се уверите, че няма течове от горните нива. Ако се открият течове, те трябва да бъдат елиминирани. Ако вентилацията и термичната защита на помещението са добре, ще остане да премахнете формата на тавана.

Важно! В многоетажните сгради мястото на истинското изтичане може да бъде от появата на мокро петно ​​на тавана, на впечатляващи разстояния. Въпреки това е необходимо да се намери източник на течове.

Факторът на необходимото затопляне на основната сграда е от голямо значение. При недостатъчна изолация на стени и тавани се появява конденз върху вътрешните им повърхности. Водата през капилярните канали може да проникне дълбоко в структурата на жилището. Този процес е съпроводен с унищожаване на строителни материали.

Премахване на основните причини за появата на мухъл върху тавана, трябва да унищожите всичките му съществуващи фокуси. Малките участъци от мухъл плесени лесно се разрушават чрез решения, базирани на хлор, като широко известната "Белизна".

При големи лезии простото лечение с хлор не е достатъчно.

Необходимо е да унищожите всички мухъл плесени:

 • Целият гипсов слой се отстранява от тавана към бетонната основа, а гипсокартонът, повреден от мухъл, се демонтира
 • Таванът се изсушава внимателно
 • На повърхността се прилагат в няколко слоя противогъбични разтвори
 • Покриването на мазилката се възстановява или се монтират нови гипсови плоскости

Има и традиционни, доказано през годините, като метод да се отървете от мухъл по тавана с меден сулфат. Stripped от формата, тавана внимателно се обработва с воден разтвор на меден сулфат, който също може да бъде включен в вар или тебешир разтвори състав pobelochnogo.

Образуването на мухъл върху тавана не само разваля идеалния външен вид на помещението, но също така може да причини сериозни щети на здравето на собствениците. Проблемът не може да бъде пренебрегнат и възможно най-бързо е да се премахне плесенът от тавана и причините за появата му.

Харесва ли ви статията? Споделете го:
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…
Какъв цвят боя тавана в банята? Латекс, акрилна и боя на водна основаКакъв цвят боя тавана в банята? Латекс, акрилна и боя на водна основа
Оформя се върху стените на апартаментаОформя се върху стените на апартамента
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как се борих с мухъл и гъби в апартамент - блоговеКак се борих с мухъл и гъби в апартамент - блогове
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
Как да се отървете от мухъл?Как да се отървете от мухъл?
Как да премахнете плесен от стените на апартамента?Как да премахнете плесен от стените на апартамента?
» » Как да се отървете от плесен на тавана от себе си в апартамента