Как да се отървем от нещастието?

Как да се отървем от черна плесен в бани и кухни?

Капитал и козметични ремонти в апартамента - е време да се реши проблем, който е релевантен за много хора: как да се отървете от черна мухъл?

Ако преобразуването е в разгара си, а докато мислите как да изберете линолеум за кухнята, обърнете внимание на стените и тавана на тази стая, както и на банята: има ли някакви отвратителни черни петна? Ако са налице, трябва да чуете аларма!Черната плесен е типичен "наемател" на всички мокри помещения. Той принадлежи към вида висши гъби и се умножава по най-малките спорове, които се пренасят във въздуха. Те се намират навсякъде, както в къщата, така и на улицата, и се виждат само там, където има благоприятна среда за тяхното развитие. Следователно, не е достатъчно да се унищожи мухъл - необходимо е да се създадат условия за него, които са неподходящи за живот. Силата и времето за това може да отиде о, толкова много - не по-малко от да се научи детето да реши проблемите по математика!

Важно е да запомните, че наличието на черни неприятни петна по стените, пода и тавана на банята е не само естетически проблем: гъбичните спори са изключително вредни за човешкото здраве. Те отделят токсични вещества и могат да причинят заболявания на горните дихателни пътища, алергични прояви и др. Затова е необходимо да се борим с плесен, на всички фронтове.Така че, в дома си имате черна плесен. Как да се отървете от него? В древни времена дървените къщи, засегнати от тази "болест", просто са изгорени, в противен случай гъбичките не биха могли да бъдат унищожени. За нас този вариант, разбира се, не е подходящ. Ето защо е необходимо войната да започне с плесен, като се анализират причините за появата й.

Откъде идва това муха?

Известно е, че благоприятните условия за активно разпространение на спори от плесени са висока влажност (повече от 70%), топлина (повече от 15 градуса) и слаб приток на свеж въздух. Следователно, преди да се премине към фронтална атака, е необходимо да се "удари отзад" - да се предотврати възможността за нов вид на гъбичките, в противен случай подобна война може да стане на стотина години.

Подготовка на офанзивен план

Най-често този проблем е в банята, където горещата вода постоянно се излива, тя е достатъчно топла и вратата е затворена през повечето време. Обикновено, в баните има контакт вентилация, но това очевидно не е до задачата - необходимо е да се осигури добра вентилатор. Въпреки това, тук е друг проблем, който, по-специално, се отнася до апартаменти с пластмасови прозорци. Факт е, че те създават проблеми с излъчването на апартамента. Ако през дървената прозореца е естествена вентилация, поради малките (или големи) пропуските и порите на дърво, пластмасови прозорци херметически затворено пространство, както и вентилационните отвори, които трябва да осигуряват вентилация с прозорците затворени, не много полезен. Поради това е необходимо, тъй като прозорец крилото може да се постави по-често в режим вентилация, за да се осигури чист въздух.

Добрата вентилация на банята ще осигури бързо изсушаване на влагата, образувана след душ, поради което ще влоши условията за развитие на мухъл.

И сега - в атака!

След като подготвихме офанзивата, започваме активно да унищожаваме черната плесен. Как да се отървете от вече съществуващи черни петна? Измиването им е безполезно. Засегнатите райони трябва да бъдат остъргвани със шпатула, а максималната дълбочина - не само слой боя, но и шпакловка и мазилка. Ако матрицата се появи върху плочките, те трябва да бъдат разширени, т.е. премахнете. Да, никой не обеща, че ще бъде лесно! Без да унищожаваме най-малките и най-дълбоки огнища на гъбичките, няма да спечелим, а ще спечелим само една битка. Отстраняваме уплътнителя около банята, отстраняваме всичко, което е възможно.

Изчистването на театъра на войната, изсушете всички повърхности с пистолет за горещ въздух, а дори и по-добре да изгори всички места горелка открит огън унищожава спорите на мухъла. След това засегнатите райони са внимателно обработени с анти-плесени, които сега се продават в разнообразие. Е, ако съдържат хлор - без да забравяме лекарствата за лигавиците на очите и носа.

След обработка, ние възстановяваме довършителните покрития, желателно е да избираме материали с противогъбични добавки - това ще увеличи гаранциите за успех във войната с черна плесен. Как да се отървем от това, ние вече знаем!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
Стените стават черниСтените стават черни
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Матрицата е устойчива на мухълМатрицата е устойчива на мухъл
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Оформя се върху стените на апартаментаОформя се върху стените на апартамента
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да се отървем от плесен на балконаКак да се отървем от плесен на балкона
» » Как да се отървем от нещастието?