Оформя се върху стените на апартамента

Карта на сайта

Оформя се върху стените на апартамента

Появата на плесен по стените на апартамента е придружена от много фактори, които създават благоприятен климат за неговото развитие. Високата влажност в апартамента е съюзник на микроорганизми (гъби и водорасли), поради което трябва да се вземат незабавни мерки, за да се отървете от него.

Причините за плесен по стените

Мухълът е най-добре развит в среда с висока влажност и умерена температура. По стените на апартамента тя се появява на места, където има студени мостове поради липсата на достатъчна топлоизолация на стените. При контакт със студената външна повърхност се образува кондензация на влага. Такива места се характеризират с постоянна висока влажност, към която лесно се прилепват органичните микрочастици (прах, мазнини и т.н.) и в резултат на това се създават необходимите условия за растежа на плесените. Натрупаните върху стенните повърхности спори на плесените бързо произвеждат мицел, който расте стабилно по повърхността и в стената. Решението на тази ситуация е изолацията на стените на апартамента. Възможно е да има други причини за образуването на влага, например неизолирани водопроводни тръби, преминаващи през стени, които също създават топлинни мостове. Тяхната топлоизолация ще реши проблема, който е възникнал.

Натрупването на влага в стените на апартамента също може да бъде причинено от следните причини:

- изтичане поради повредени системи за водоснабдяване или канализация;

- неправилна дренажна система за дъждовна вода или нейната повреда;- грешни структурни решения на покрива (например ъглите на наклона му);

- лошо качество на хидроизолацията на повърхността на терасите и балконите;

- блокиране на дренажни системи за отвеждане на водата.

Такива проблеми, разбира се, изискват бързо отстраняване.Появата на цели колонии от мухъл също може да бъде резултат от прости причини - липса на вентилация в апартамента, особено на места, където има увеличено отделяне на водни пари (баня, тоалетна, перално помещение).

Конвекционните потоци я повишават към охладените повърхности, на които се получава кондензация на влага. За да се отървете от излишната влага, трябва да промените климатичните условия в апартамента:

- създаване на принудителен циркулация на въздуха;

- увеличаване на естествената вентилация и т.н.).

Ефект на температурата

Температурните условия в стаята също влияят върху растежа на плесените. По-ниските температури намаляват въздушната конвекция и следователно забавят процеса на сушене на мокри места по стените.

Ние се отърваваме от плесен по стените на апартамента

Правилният и единствен начин за премахване на плесента от повърхността на стената е едновременно премахване на идентифицираните причини за влага. В противен случай няма гаранция за екскреция на мухъл.

Отърви се от плесен по стените може да бъде прост механичен метод, като се използва метална четка, шпатула или перфоратор с длето - дюза.

След това се поставят химически препарати, които се поставят върху повърхността на стените с четка или ролка. Първо, е необходимо да почистите мястото на стената с плесента добре преди основата и след това да деконтаминирате почистената повърхност с подходящи препарати - фунгициди.

В процеса на извършване на такава работа е необходимо да се следват препоръките на производителите на продукти от мухъл, така че да не достигат случайно отравяне на тялото.

Надяваме се, че нашата статия ще ви помогне да се отървете от мухъл по стените на апартамента.

Погледни ВИДЕО - с помощта на "Белизна" изваждаме плесен по стените на апартамента:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стените стават черниСтените стават черни
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
Как да премахнете плесен от стените на апартамента?Как да премахнете плесен от стените на апартамента?
Как да се отървем от нещастието?Как да се отървем от нещастието?
Начини как да се справите с черна плесен по тавана и стенитеНачини как да се справите с черна плесен по тавана и стените
» » Оформя се върху стените на апартамента