Тогава да обработва стените от видео-гъбички

Тогава да се обработват стени от плесен и гъбички

 • Причините за мухъл в апартаментите
 • Общ алгоритъм за елиминиране на мухъл
 • Как да се отървете от плесен завинаги
 • Какви средства да изберем за отстраняване на плесените

Въпреки факта, че много от нашите съграждани живеят в уютни съвременни апартаменти, дори не са имунизирани от главоболия, които могат да причинят излишната влага, натрупана в стаята. На първо място, тези проблеми са изразени в външния вид на стените на мухъл, който, бързо разпространение, може напълно да съсипе финала.

Лошата вентилация и висока влажност са причините за появата на мухъл.

Но влошаването на външния вид на стените на едно жилище не е най-важният проблем, с който собствениците трябва да се справят. Без да знаят, те могат да придобият сериозни заболявания като астма, алергии, респираторни и стомашно-чревни нарушения. И цялата вина - гъбички, които се появяват в дома им. Това е опасността от заболявания, които се превръщат в основен мотив за незабавната борба срещу мухъл.

Причините за мухъл в апартаментите

Премахване на плесен от дървена повърхност, използвайки сапунена вода и nazhdachki.

Основната причина за гъбичките, както вече беше отбелязано, е прекомерната влага. В същото време, мухъл може първоначално да се появи в изграждането на дялове, а след това се разпространи до стените на апартамента. Ако при строителството на къщата са допуснати грешки по време на изграждането на хидроизолационните материали, вероятността за появата на гъбичките е много висока.Освен това увеличава риска от развитие на мухъл и незадоволителна вентилация, която до голяма степен се насърчава от популярните пластмасови прозорци днес. Те се характеризират с висока плътност, като напълно блокират притока на чист въздух и създават комфортен микроклимат за гъбичките.

Обикновено се смята, че повърхността на дървесината, която е естествен материал, е най-силно засегната от мухъл. Всъщност, това не е така, защото гъби също успешно се разпространява както на дърво, така и на тухли, и на бетон. Растежът на плесен е изненадващо висок: само за една година той може да унищожи повече от 70% от повърхността. Във връзка с това възниква въпросът как и как да се третират стените от гъбичките.

Връщане към съдържанието

Общ алгоритъм за елиминиране на мухъл

На първо място, е необходимо да се определи причината за появата на нежелания гост, това ще позволи избора на най-ефективните мерки и средства, благодарение на които матрицата ще напусне завинаги стените на апартамента.Течът почиства добре медния сулфат.

Въпреки факта, че алгоритъмът на работа е съвсем прост, той трябва да бъде разделен на няколко етапа:

 • почистване на стената от гъбичките, премахване на всички части от заразената повърхност;
 • изсушаване на участъка на стената, където се работи;
 • проверка на целостта на топлоизолацията и хидроизолационния материал;
 • третиране на заразената повърхност със специален антисептик.

Като се работи за премахване на плесен от стените, е необходимо да се обърне внимание на фактори, които могат значително да повлияят на скоростта на развитие на гъбички. Към днешна дата, мухъл в къщата може да се дължи на:

 1. Замразяване на външните ъгли на сградата. Процесът на замразяване сигнализира за тъмно нападение, което се появило в ъглите и по краищата на стените, гледащи към улицата. Замразяването е първият знак за нарушение на топлоизолацията на сграда. Ако се открие тъмна плака, повърхностите трябва внимателно да се изсушат и след това да се проверят целостта на мазилката под довършителните материали.
 2. Мокро, падайки в стаята от земята. Наличието на излишна влага, влизаща в помещението от почвата, може да се види от ивиците на кръстовището на стените и таваните над мазето. В този случай трябва да проверите изолацията на основата. Ако изолацията е повредена, трябва да я ремонтирате.
 3. Неизправности в канализационната система и водоснабдяването. Наличието на течове в тръбите и в резултат на това получената влага може да доведе до бързо разпространение на мухъл върху цялата повърхност на стените. Необходимо е да ремонтирате водоснабдяването и да почистите добре влажните повърхности.
 4. Лоша вентилация на помещения с висока влажност. Мухълът се развива незабавно в баните, където няма висококачествена вентилационна система. Ъглите с лошо вентилиран въздух са особено предразположени към експозиция на гъбички. Проблемът може да бъде отстранен, често вентилационните помещения или инсталирането на климатици.

Връщане към съдържанието

Как да се отървете от плесен завинаги

Местообитание на мухъл.

След откриването на причината за възникване на плесен в ъгъла или на основата на стените е възможно да се изберат средства, чрез които гъбата винаги ще напусне помещение.

Преди да третирате стените от гъбата внимателно и внимателно проверявайте адхезията на мазилката към субстрата. За да направите това, трябва да вземете чук, след което да ги почукате по цялата площ на засегнатата повърхност.

Смутен звук показва, че под мазилката е празна кухина, която може да бъде хермес от плесен. От този сайт е необходимо да извадите цялата мазилка и да я презаредите. Ако обаче адхезията на материала към субстрата не предизвиква оплакване, трябва да се извърши третирането на заразеното място със специален агент.

Редът за обработка включва няколко действия:

Схемата за образуване на влага и мухъл.

 1. Преди почистване на повърхността е необходимо да се навлажни замърсената зона с вода. Това е необходимо, за да се избегне разпространението на спорите от мухъл в стаята.
 2. След това антисептичният състав се нанася върху влажната повърхност. Обикновено за това се използва четка за боядисване, валяк или пръскачка. Агентът трябва да бъде разпространен в заразената зона, като вземе грапавината от 1 м, за да унищожи наникъдените слоеве на гъбичките.
 3. Когато първият слой на агента изсъхне, препоръчително е да приложите още 1 или 2 слоя, което ще направи процеса на обработка по-ефективен.
 4. След като подготовката изсъхне, трябва да вземете коричка или четка с метална четина и внимателно да обработвате стените, докато матрицата бъде напълно извадена. В този случай е необходимо да се осигури добра вентилация на помещението и да се защитят очите и дихателната система с очила и респиратор. Всички фрагменти, отстранени по време на обработката, трябва да бъдат изгорени.

Често има случаи, когато мухълът е много силно разпределен в материала, от който е направено припокриването. Особено дълбоки слоеве могат да бъдат разположени в порести материали, където гъбичките формират основния мицел. Това ще изисква пълно отстраняване на заразената част от припокриването, тъй като обработката на повърхността на стените няма да даде подходящия резултат.

След като е извършена работата по защитата на стените от гъбичките, не е възможно да останат в стаята за 2 дни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Защо се появява мухъл в къщата?Защо се появява мухъл в къщата?
Стените стават черниСтените стават черни
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да се чисти, премахване на мухъл плесен от тапета и под тапетКак да се чисти, премахване на мухъл плесен от тапета и под тапет
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
» » Тогава да обработва стените от видео-гъбички