Как да се чисти, премахване на мухъл плесен от тапета и под тапет

Как да премахнете плесен от тапети и тапети

Търсите ли най-ефективния отговор на въпроса как да премахнете плесен от тапет? Не знаете откъде да започнете и какво е полезно в борбата с гъбичките? Следвайки съветите в тази статия, вече няма да се върнете към този проблем.

Какво е мухъл и откъде идва?

Първото нещо, което трябва да направите, е да узнаете коя мухъл е и откъде идва. Формирането настъпва по време на узряването на спорите на мухъл плесени, които са в малки количества във въздуха. Високата влажност, заедно с лоша вентилация, създават най-добрите условия за развитието на гъбички на повърхността.

Мухъл плесените представляват заплаха за човешкото тяло, което води до интоксикация, алергия и дори рак. Ето защо е много важно да започнем цялата работа по отстраняването на мухъл веднага след откриването му.

Първоначално определяме причините за висока влажност в помещението. Най-често срещаните са:

    кондензат, който се натрупва върху запечатани метални пластмасови прозорци с лоша вентилация или липса на вентилация. грешки при изчисленията по време на строителството и използването на материали с повишена влажност.

Стъпки за борба с инфекцията

Преди да започнете работата по премахването на мухъл от тапета, трябва да помните, че процесът може да отнеме няколко дни. Вие също трябва да сте наясно със сериозността на проблема и факта, че крайният резултат зависи от вашите действия: чисти стени или постоянно нападение върху тапета.Много е важно да разберете, че просто не можете да изперете тапета. Не давайте резултат и залепете нови гоблени, ако не почистите огъня на инфекцията по стените на стаята. Въоръжени с респиратор, шкурка, гъба, шпатула, ръкавици, антисептичен разтвор и отстраняване на мухъл, ще започнем работа.

1. Напълно премахнете стария тапет.

2. С помощта на шпатула отстраняваме засегнатите зони на стената, а именно, насипна черна мазилка и места близо до нея.

3. Внимателно почиствайте джобовете с шкурка.4. Обработваме всичко с разтвор за отстраняване на мухъл и оставяме да изсъхне за 5-6 часа. За да се постигне най-добрият резултат, лечението трябва да се извърши 4-5 пъти.

5. След това почистете стените с антисептичен разтвор. Провеждаме мазилки, замазване и залепване на нови тапети. Между другото, лошата или неправилна подготовка на стените често е причина за развитието на гъбички.

Съвети за избягване на формации многократно

За да избегнете повтарящи се огнища на инфекция, следвайте следните правила и съвети:

1. Както знаете, основната причина за мухъл е лошата вентилация. За потвърждение поставете мача в огън и го занесете в канала за вентилация, ако пламъкът не се отклонява, тогава няма тласък. Моля, свържете се с местните власти по този въпрос.

2. Пластмасовите прозорци също допринасят за неадекватната вентилация. За да се избегне тази ситуация, е възможно да се създадат вентилационни клапани, които насърчават приемането на чист въздух.

3. Не се препоръчва да се поставят мебели близо до стените. Това предотвратява циркулацията на въздуха и може да причини плесени стените и тапетите.

4. Не забравяйте за честото проветряване. Достатъчно е да отворите прозорците на всеки 2-3 часа в продължение на 5-10 минути.

5. Можете да рисувате отворите на прозоречните отвори в хидрофобни бои. Той е отговорен за бързината на изпарението на влагата.

6. Струва си да се обърне внимание на изолацията на фугите на панелите и на качеството на използваните материали, тъй като това са и причините за висока влажност. Внимавайте за приливите и не позволявайте на водата да изтича извън къщата.

Следвайки горния списък, ще се предпазите от ненужни разходи за принудителни ремонти и ще защитите себе си и вашето семейство от здравословни проблеми, които могат да бъдат причинени от мухъл мухъл.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Матрицата е устойчива на мухълМатрицата е устойчива на мухъл
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ямиКак да победят плесен по стените - обработка на изби и ями
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
» » Как да се чисти, премахване на мухъл плесен от тапета и под тапет