Как да се отървете от мухъл по стените в апартамента

Как да се отървем от плесен по стените в апартамента - доказани средства

Ние всички знаем тази ситуация - във всяка стая с времето, мухъл се появява. Дори и да не е видима, веднага щом започне ремонта и старият тапет или слой боя се отстранява, то е като тук. И никой не е имунизиран от "посещенията" на този гост. Как можем да се борим с него? Това означава не как да го премахнете, а как да не се появи отново в апартамента. Ето защо е необходимо да се знае защо мухъл се появява в апартамента и, съответно, работи за премахване на тези причини, които ще бъдат предмет на статията "Най-добрите къщи". и вашия постоянен автор Джордж.

Причините за мухъл в апартамента

Трябва ясно да се разбере, че основното условие за появата на мухъл е повишената влажност, т.е. влагата в помещението. Следователно, преди да започне "война" с мухъл, всички фактори, допринасящи за появата му, трябва да бъдат елиминирани. В противен случай такава война ще продължи цял живот. Така че основният въпрос е откъде идва влажността, влагата, защото тя не изглежда сама по себе си.Премахнете причините

На първо място, трябва да обърнете внимание на стените - може би те винаги са влажни. Това е особено често срещано в ъгловите апартаменти. За да се намали влажността на стените, е добре да се третира тяхната повърхност (поне отвътре) със специални средства, които отблъскват водата. Особено внимание се изисква при первази и прозоречни рамки. Тук прорезите не се виждат от окото. през който прониква влагата от улицата. С помощта на уплътнители тези места трябва да бъдат внимателно обработени.Повишената влажност се улеснява от липсата на добра вентилация в помещението. Необходимо е да проверите всички всмукателни люкове, ако е необходимо, за почистване на вентилационните канали. И не пренебрегвайте такъв инструмент като редовното излъчване на стаите. Дори и в студения сезон тя трябва да се извършва ежедневно, дори и за няколко минути - ще се възползват не само от стените, а от вашето здраве.

Лошото движение на въздушни маси около апартамента може да бъде причинено от неправилното подреждане на мебелите. Тя не трябва да се поставя близо до стените, близо една до друга. Спането на мебели косвено допринася за появата на плесен. Коридорът, на първо място, не бива да бъде прекомерно принуждаван от никакви неща.

Друга причина за висока влажност е недостатъчно висока стайна температура. Ако стаята е постоянно "студена", тогава трябва да помислите за допълнителни мерки за изолация - под, стени, може би таван. В такава стая е добре да изолирате пода. Има много такива методи. Експертите препоръчват обработката на повърхности в апартамента (стени, таван) с антисептични средства.

Такива продукти са специални грундове, които защитават повърхността от появата на различни гъби и мухъл върху тях. Преди употреба в места, където вече има плесен, е необходимо да се извършат "почистващи" работи - да се премахне съществуващата плесен и да се изсушат добре тези повърхности на повърхността.

Съществуват и "фолк" методи за борба с мухъл и гъбички. Това е разтвор на меден сулфат и избелващи агенти, белина. Все пак всички те имат своя "период на валидност" и не решават напълно проблема. Също така ви съветвам да вземете предвид още една важна точка: трябва да следите здравето на всички домакински водопроводни инсталации. Всяко изтичане на вода е източник на влага в помещението.

Нека видим един видео урок за унищожаването на мухъл по много оригинален начин:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Защо се появява мухъл в къщата?Защо се появява мухъл в къщата?
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
Стените стават черниСтените стават черни
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Оформя се върху стените на апартаментаОформя се върху стените на апартамента
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ямиКак да победят плесен по стените - обработка на изби и ями
» » Как да се отървете от мухъл по стените в апартамента