Как да премахнете плесен по стените

Как да премахнете мухъл по стените завинаги

Изведнъж се появи на стените на мухъл може да предизвика много проблеми. То разваля декорацията на стаята, може също така да разваля структурните елементи на къщата, причинявайки вреда на здравето. За да се отървете от плесента за добро, не е достатъчно просто да се измие и да се почисти. Това ще отнеме повече усилия.

Основната причина за появата на мухъл и гъбички

Разбира се, ако е възможно елиминирането на матрицата с минимални усилия, тогава проблемът се решава и може да бъде забравен завинаги. Но по-често, когато се появи, мухълът се връща отново и отново. Ето защо е необходимо да разберем какво причинява зад появата и как да се отървем от тях.

И причината за мухъл може да бъде само един фактор - влага. Повишената влага почти винаги води рано или късно до възникването на проблеми, включително такива като плесени и гъбички. Съответно, ако се опитате да премахнете влагата, тогава мухълът ще изчезне. И ще изчезне завинаги.

Кондензация на стени поради лошо изолирани стени

Какви са причините за влажността? Това не е тайна, защото тези причини не са много и всички те са известни. Първият - лошо изолиран отвън от стената. Ако това е така, понякога стените ще бъдат покрити с влага под формата на кондензат.Този ефект може да се отстрани само чрез външна изолация. Като нагревател можете да изберете подходящ материал. Например, един добър избор е минерална вата.

Дефектни, изтичащи водопроводни тръби или тръби

Друга причина, която води до влага и появата на плесен е повреден водопровод, който някъде на незабележимо място непрекъснато изтича.В този случай не е необходимо тръбите да текат. Достатъчно е, че влагата е малко, но се отделя редовно на повърхността на тръбата или фитинга. Необходимо е това да се третира с ремонта на санитарен фаянс.

Дефектна или просто недостатъчна вентилация

И последната най-често срещана причина за влага и мухъл е застоялият въздух. Влажността в банята е съвсем естествена. Тук се набива под формата на спрей и пара. Въпреки това, цялата влага трябва да остане от банята чрез вентилация.

За тази цел дизайнерите винаги осигуряват специални вентилационни канали и вентилационни отвори. Вярно е, че те често са дефектни и влагата не може да напусне банята. В такива ситуации решението е да се инсталира вентилатор, който да помогне да се изхвърли излишната влага в отвора.

Премахване на следи от инфекция и обработка

Какво да направите, когато елиминира основната причина за мухъл? След това всички замърсени материали и повърхности се почистват и измиват. Това е необходимо, за да се отървете от повечето спори, които са основният начин за възпроизводство на гъби и мухъл.

След това трябва да получите добро средство срещу мухъл и гъбички. Такива средства се наричат ​​антисептици. По този начин е важно при закупуване на средства да бъдете убедени, че тя е предназначена за борба срещу плесени и гъби, а не за тяхната превантивна поддръжка.

Що се отнася до средствата на хората, те не бива да се използват. Както и в Интернет е възможно да се открият много вредни съвети за борба срещу плесени и гъбички.

Къде е по-добре да купите само една банка от професионални, добре доказани средства и да оттеглите "неканени гости" от първия път и завинаги. Докато народните лекарства с мухъл и гъби могат да се водят в продължение на години и в същото време неуспешно.

Така че, трябва да си купите антисептик и да се третирате с инфектираната повърхност според инструкциите на банката. След това плесените и гъбичките ще изчезнат и никога повече няма да се появят.

данни

Така можете да махнете матрицата завинаги. В действителност, това е единственият сигурен начин за решаване на проблема, защото, ако не се отстрани първата влажност или ако използвате някакви недоказани домашни средства и рецепти от калъпа, борбата с нея може да продължи с години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
Стените стават черниСтените стават черни
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Матрицата е устойчива на мухълМатрицата е устойчива на мухъл
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да се отървем от плесен на балконаКак да се отървем от плесен на балкона
Отстраняване на дефекти в пластмасови прозорци плесен на склонове, вода на прозореца, пластмасови…Отстраняване на дефекти в пластмасови прозорци плесен на склонове, вода на прозореца, пластмасови…
» » Как да премахнете плесен по стените