Как да се отървем от мухъл по стените?

Как да се отървем от мухъл по стените?

Доста често по стените в помещенията може да видите черните петна, причината за която е мухълът мухъл. Особено често този проблем се проявява в помещения с недостатъчна въздушна вентилация. Спорите на плесените са много упорити и при благоприятни условия се размножават бързо, покривайки големи площи.

В старите времена хората смятат, че появата на мухъл в къщата е семейно проклятие. Те не са знаели причините за този проблем, смятали за произход като мистицизъм. Междувременно мухълът причинява алергични реакции, всякакви болести.

Съвременната наука знае не само причините за появата на натрупвания на плесени. Учените отдавна са отговорили на въпроса как да се отървем от плесента по стените. Оказва се, че има няколко вида гъби, които засягат стените. Има няколко различни причини за този проблем. Следователно, за да се противодейства ефективно на гъбичките в едно жилище, е необходимо да се установи точно неговият вид, както и причините за появата му. Така че, нека да започнем.

Сортове гъби

Най-често един от трите вида гъби се среща в жилищата. А именно:

  1. Гной гъбички;
  2. Гъбичката е синя;
  3. Мускулна гъбичка.

Първите два вида гъби атакуват дървени конструкции, като постепенно ги разрушават. Сините гъбички формират върху дървените повърхности сини петна, които постепенно потъмняват.

Разграждащите гъбички са много по-опасни. Ако не предприемете решителни действия за борба с този проблем, къщата в крайна сметка ще се разпадне и се срине. В древни времена дървените къщи, засегнати от гниещи гъби, просто са изгорени, така че гъбата не се е преместила в други сгради. Но съвременните технологии ни позволяват да направим по-малко радикални мерки.

Типична колония от черна плесен на стената

Мухъл плесените често засягат каменни структури. Те са също така опасни, като предишните видове гъбички. Мухълът представлява сериозна опасност за човешкото здраве, може да унищожи сградните структури. Най-често срещаната мухъл гъбичка е черна, по-рядко - синьо или зеленикаво.Причини за гъбички

Преди да разберете как да се отървете от мухъл по стените, нека разберем причините за този феномен. Хапчетата най-често се появяват в помещения с неправилна вентилационна система и висока влажност. Този проблем със сигурност ще възникне, ако влажността в помещението е 95% или повече.

Често срещани причини за появата на гъбичките са суперохладените повърхности на помещението, както и стружки, пукнатини и други повреди на стени, тавани, прозорци. В стаята се появява плесен с почти абсолютна вероятност, ако се наруши целостта на платното между перваза на прозореца и прозореца, уплътнението на междупластовите фуги се нарушава.

За да предотвратите отново възникването на проблема, ви препоръчвам да премахнете причините за появата му, преди да премахнете мухъл по стените и тавана.

Как да се справим с гъбичките?Слава богу, днес няма нужда да изгаряме къщата, за да се отървем от матрицата. Има по-малко радикални, но много ефективни методи.

Първото нещо, което трябва да направите, е да премахнете облицовката на стените. Независимо дали става дума за тапет, боя, плочки, пластмаса - всичко трябва да бъде премахнато и изпратено до кошчето. След това стената се обелва от мазилният слой към основата.

След това трябва внимателно да измиете стената с помощта на препарат, след което стената трябва внимателно да се изсуши. В каменна къща направете го най-добре с газова горелка. Ако къщата е дървена, в стаята трябва да се монтират нагреватели.

Когато стената напълно изсъхне, можете да продължите да елиминирате спорите на мухъл. Днес можете да намерите широка гама от специализирани продукти, които могат да унищожат спорите на гъбичките.

Лечение на стената с антисептик от мухъл

Купеният продукт трябва да се прилага не само върху площта, която е била засегната от гъбичките, но и върху цялата повърхност на стените. Фактът е, че спорните микроскопични гъбички са в състояние да се движат през космоса през въздуха, като по този начин удрят нови области.

Отново се оставят стените да изсъхнат и в следващата стъпка ги заземем с антисептично съединение. Асортиментът от тези съоръжения също е много голям и изборът не е проблем. Антисептикът прониква дълбоко в структурата на стената, осигурявайки надеждно захващане с последващ слой мазилка.

След това, стените са измазани и shpatlyuyutsya. Преди окончателното облицоване на стената, отворете отново с грунд за проникване в дълбочина.

Стенна облицовка с дълбоко проникване

Сега знаете как да се отървете от мухъл по стените. Както можете да видите, наистина се изисква много работа, но това не може да бъде избегнато. Ако не изпълните някое от гореизброените действия, гъбата ще се появи отново с времето.

обезпечителни мерки

Решението на разглежданата задача може да бъде поверено на специалисти и е възможно да се извърши самостоятелно цялата работа. В този случай не пренебрегвайте предпазните мерки. Не забравяйте, че плесенът е опасен не само за строителните конструкции, но и за човешкото здраве.

Работата трябва да се извършва само с респиратор и гумени ръкавици. В процеса на отстраняване на обвивката, засегната от гъбичките, спорите й в големи количества ще бъдат освободени във въздуха, така че е необходимо индивидуално защитно оборудване.

Също така е много важно да се осигури на всички етапи на работа добра вентилация на помещението. В лекуваната стая не трябва да бъдат други хора, както и животни.

След като се елиминира натрупването на гъби по стените, трябва да се предприемат редовни превантивни мерки. Уверете се, че сте вентилирали стаята, наблюдавате ефективността на вентилационната система, не позволявайте стените да се охлаждат, проверете целостта на комуналните услуги.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Борба с плесен от народни средства - изграждане на порталБорба с плесен от народни средства - изграждане на портал
Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
Как да се отървете от мухъл?Как да се отървете от мухъл?
» » Как да се отървем от мухъл по стените?