Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?

А за ефективно обработване на дърво от плесен?

Загубата на гъби от дървени повърхности в къщата, в къщата или в банята може да причини не само промяна в структурата и приятния външен вид на повърхностите. Животната активност на гъбичките от плесени се придружава от отделянето на токсични съединения в околния въздух. Те могат да причинят проблеми с бронхите и белите дробове, до появата на астма и ринит. Умножаването на гъбите и плесените, унищожаващи дървото, може да доведе до намаляване на имунитета, алергичните реакции и влошаването на сърдечно-съдовата система. Ето защо е толкова важно да се борим с плесен от дърво и да предприемем превантивно лечение за защита.

За да се отървете от плесента, препоръчваме да проветрявате стаята при слънчево време.

Какви мерки са необходими в помещенията с мухъл / гъбички?

Народни начини за борба с гъбичкитеСхема за растеж на гъбички от плесен.

Много хора не вярват на съвременните противогъбични агенти и предпочитат да третират дървесината от мухъл, като използват предписания от съветите на хората. Някои от тях може да шокират. В някои източници можете да намерите препоръки за обработка на дървото с урина. В рецептата включва 1 литър от този живот на продукта и половин парче пране сапун, който трябва да се настърга, и след това се прилагат за половин час на области, засегнати от мухъл. "Ароматът" на такова средство може лесно да се представи.

Най-често се използват за унищожаване на плесени и огъване на меден сулфат в различни съединения и разтвори, които трябва да се подготвят самостоятелно. Ако възнамерявате да обработвате мебели, препоръчваме смес, която се приготвя от 22 g железен сулфат, 18 g сол от масата и 44 g алуминиев калай. Те се разбъркват добре и разреждат 1 литър вода. Някои от тях унищожават гъбичките и плесените върху дървената лечебна сол "Bischovit".

Синтетични антисептициСхема за импрегниране на дървесина.

Най-доброто решение за защита на дървесината от гъбички или мухъл и борбата с тях са противогъбични агенти от доказани производители. Те включват марките Senezh, Neomid, Tikkurila и Pinotex. Тези лекарства унищожават спорите на мухъл дори в дълбините на дървесните повърхности. Съществуват специални подготовки за мебели, които разрушават маната ефективно, но внимателно. Те могат лесно да обработват мебелите, без да се притесняват за външния си вид.

Има един вид гъбички, които могат да се водят само с помощта на "лечител на дървесина", специална марка за унищожаване на бяла къща гъба. Само този агент показва достатъчно активност в лабораторията. Преди появата на този вредител е по-лесно да горят дърва, отколкото да се отърве от напълно или за дълго vremya.Teper същия мухъл и гъби къща няма да бъде причина за да се отървем от повредени мебели или етаж / стенни покрития, изработени от дърво.

Дървесината не трябва да се третира само с антисептици, за да се отърве от гъбичките - тя трябва да бъде защитена със специални разтвори.

Всички горепосочени марки предлагат висококачествени защитни средства, които трябва да бъдат третирани с повърхности. За няколко години защитата е достатъчна, за да се гарантира, че матрицата не се връща. Този период зависи от влажността и хигиенните мерки.

Тъй като можете да третирате дървесни повърхности от гъбични лезии и мухъл, за да не навредите на здравето си, можете да разглобите с помощта на Neomid 400. Лечението трябва да се извърши на два етапа. Първо трябва да почистете и изсушете повърхността. По-добре е да направите това в бактерицидна медицинска маска, така че мухът и спорите на гъбичките да не попаднат в дихателните пътища. След това нанесете слоя на продукта с чиста памучна тъкан не само върху участъците, покриващи матрицата, но и около 10-20 см около радиуса.

Работете с антисептик в ръкавици и не позволявайте на продукта да попадне на кожата. След третирането помещението трябва да бъде добре проветрено. Ако се използва аерозол, тогава е необходимо да работите в защитна маска. Това ще защити дихателните пътища от случайно поглъщане на антисептика в тялото.

Синтетичните препарати за унищожаване на мухъл и гъбични спори са много по-ефективни и безопасни методи за борба и превантивна защита. Те продължават много по-дълго, не разрушават голяма част от повърхността и вече се прилагат в готови форми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
Стените стават черниСтените стават черни
Матрицата е устойчива на мухълМатрицата е устойчива на мухъл
3 Методи за борба с плесени без използване на химикали3 Методи за борба с плесени без използване на химикали
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да се отървете от гъбички в къщатаКак да се отървете от гъбички в къщата
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
Повреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухълПовреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухъл
» » Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?