Как да се справим с гъби по стените

Как да се борим срещу гъби по стените сами

Дървото е засегнато от мухъл

Както знаете, почти всички строителни или довършителни материали са изложени на плесен. Микроскопските спори имат свойството да се разширяват, навън изглеждат като купчина точки от черно и зелено.

Мухълът е много силен алерген, който може да причини много сериозни заболявания. Ето защо е необходимо да се борите с гъбичките по стените веднага щом ги намерите. Освен това е много важно да се предотврати повторната поява на мухъл.

Причини за гъбички по стените

Основният знак за появата на мухъл върху повърхностите на тавана или стените са точките на тъмнозелен цвят. Ако стаята е с падаща мазилка, тапети отлепи и има малко осезаемо, характерен мирис на влага, а след това някъде в къщата е гъбички.

Най-често, плесен расте в зони с висока влажност, те включват бани, бани, мазета, и така нататък. D. Появата на гъбата се наблюдава в стенните панели имат недостатъчни запечатани ставите.

Причината за висока влажност в стаята често е неправилна вентилационна система. Неблагоприятният микроклимат допринася не само за появата на гъби по стените в банята или мазето, но и за бързото му разширяване. Може да се получи мухля, ако влагата прониква в мазето през стените на къщата. За бързото разширяване на гъбичките води до нарушения на технологиите по време на строителството на къщата.

В такива случаи в областта на подовите връзки със стените на мазето има ивици. Може би мухълът възниква поради грешки, направени по време на хидроизолацията на основата. Решаването на тази ситуация може да бъде ремонтна работа, при която ще бъдат премахнати всички причини за висока влажност. Но първо трябва да извършите задълбочен преглед и да определите състоянието на помещенията.

Съвети от капитана!

Много често гъбичките започват да се развиват, ако системата за водоснабдяване е повредена. Ако влажността присъства в целия периметър на тръбите, вероятно е повърхността да е покрита с плесен. Ако откриете следи по стените близо до ваната, внимателно проверете всички тръби.

Как да се отървем от плесен с помощта на химикалиВ банята гъбичките могат да растат бързо не само на дървени повърхности, но и на тухли. Борбата срещу плесени върху тухлени стени не създава специални проблеми. Много трудности възникват с дървото. В такива случаи можете да се отървете от гъбичките само чрез отрязване на засегнатата област.

Химията ефективно се бори срещу гъбичките

Налягането върху дървени повърхности расте много бързо. Така че за една година дървесината може да бъде унищожена с 70%. Ето защо има смисъл да се предприемат превантивни мерки, тъй като рискът от замърсяване с гъбичките е изложен на мебели и всички структурни елементи. Дървените повърхности изискват внимателна обработка с помощта на специални средства, които могат да предотвратят появата на мухъл.

Към днешна дата изборът на химически лекарства, предназначени за борба с гъбичките по стените, е доста широк. Като правило, те се произвеждат под формата на специални спрейове, така че съставите се прилагат доста удобно. Работа с химикал, който се бори с мухъл във вана, е много важно да се спазват предпазните мерки.

Избягвайте контакт с кожата, вследствие на което може да причини тежки химически изгаряния. В допълнение, не се препоръчва да се пръска химически спрей на места, които не са засегнати от гъбички, тъй като петна могат да се образуват на повърхността на стената. За да се избегнат подобни проблеми, незамърсените зони трябва да бъдат затворени с помощта на ленти от полиетилен или стари вестници.Ако прилагате спрей, който се бори срещу гъби по стените във ваната, процедирайте както следва.

  1. Преди всичко внимателно се отнася до тавана и засегнатите зони на стените.
  2. След това отстранете мухъл, в това можете да помогнете за твърда четка.
  3. След това е необходимо да изсъхне повърхността с помощта на сешоар за сградата.

Съвети от капитана!

Имайте предвид, че вана или друго помещение, възприемчиво на появата на гъбички, трябва периодично да се вентилира.

Как да се справят с гъби народни средства

Мнозина не могат да си представят как да се справят с бързо разрастващата се плесен, като използват сравнително обикновени народни средства. В този случай може да сте чули, че съседът успешно се е отървал от гъбичките по стените в банята си с помощта на някаква проста субстанция.

Разтвор меден сулфат - силно оръжие

Отличен начин да се отървете от бързо разрастващата се форма е разтвор на меден сулфат. За такива цели трябва да разредете около 100 g прах в 10 литра вода. Имайте предвид, че този инструмент може да остане синкави петна по повърхността на стената.

Не по-малко ефективни средства, способни да спасят банята от растежа на гъбичките, са хлор или какъвто и да е вид белина. Ако гъбата се появи сравнително наскоро, разтвор, подходящ за борба с нея, за чието получаване е необходим алкалносъдържащ сапун.

Отличен в поражението на малки части от състава, който се основава на масло от чаено дърво. От мухъл помага да се отървете от сода за хляб и оцет. Първоначално, гъбичките трябва да бъдат поръсени със сода, след това да се напръскат върху повърхността на оцет.

Алтернативни начини да се отървете от мухъл

Има и други начини за премахване на плесен от повърхности. Ако искате да избягвате контакт с химически препарати, изход от ситуацията може да бъде премахването на причината за развитието на гъбички. Необходимо е да се създаде микроклимат, който да не е подходящ за разрастване. Както знаете, черно покритие върху повърхности възниква от влажност и висока влажност в помещение, в което по някаква причина е нарушена свободната циркулация на въздуха.

Добрата вентилация е най-добрата превенция

За да се предотврати появата на гъби, е необходимо да се създаде добра вентилация. За тази цел трябва да се инсталира вентилатор за отвеждане на отработените газове. Друго важно условие е чистотата на вентилационните канали. Особено се отнася до стари къщи. По този начин значително ще намалите влажността.

Следващата стъпка е цялостното сушене на всички повърхности на помещението, след което можете да започнете да премахвате плаката. Измазаните стени трябва да се почистват напълно, до много бетон. Факт е, че спорите на гъбичките най-вероятно вече са проникнали и разпространени в структурата на материала.

Наличието на мухъл ще предотврати качествени ремонти. По-специално, експертите препоръчват поне веднъж на 20 години да извършват големи ремонти. Козметичната работа трябва да се извършва най-малко веднъж на 5 години.

Превантивни мерки

Премахвайки гъбичната атака, е необходимо да се вземат превантивни мерки за предотвратяване на нови форми на мухъл. Съществуват редица правила, спазващи които вече не трябва да се справяте с подобни проблеми.

  1. Влажността в стаята не трябва да надвишава 35%. Вратата към банята трябва да се отваря периодично. При тези условия, климатът в апартамента ще бъде еднакъв.
  2. Много е важно в такива зони като банята и кухнята, вентилационните тръби да са отворени.
  3. Периодично отваряйте прозорците и проветрете всички помещения.
  4. Счупването на водопроводи и кранове трябва да бъде елиминирано навреме.
  5. Препоръчва се при ремонтни работи да се използват само висококачествени и надеждни материали. Освен това е много важно строго да се спазват строителните технологии.
  6. Не мога да виси в помещенията мокри дрехи.
  7. Ако инсталирате пластмасови прозорци, трябва да инсталирате надеждна вентилационна система в стаята.

Навременните мерки за борба с гъбични инфекции ще предотвратят сериозни проблеми. Работещите случаи са много проблеми. Но не забравяйте, че това е преди всичко за здравето на вашето семейство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
M? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от ШвецияM? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от Швеция
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Как се борих с мухъл и гъби в апартамент - блоговеКак се борих с мухъл и гъби в апартамент - блогове
Как да унищожим къща гъби? Дървена къща, дървена къща, дървена дограмаКак да унищожим къща гъби? Дървена къща, дървена къща, дървена дограма
Как да се отървете от гъбички в къщатаКак да се отървете от гъбички в къщата
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Как да премахнете плесен от стените на апартамента?Как да премахнете плесен от стените на апартамента?
» » Как да се справим с гъби по стените