Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво може да бъде опасно

Хапче в банята: ръководство за превенция и контрол

Тази статия разглежда гъбата в банята: причините за появата й и различните начини за лечение и предотвратяване на това заболяване.

Болестите могат да бъдат засегнати, в допълнение към хората, животните и растенията, както и домовете ни. Най-честата болест на дома е гъбата по стените, която обикновено се среща в най-уязвимото място в къщата - в банята. Банята е най-влажната стая, а високата влажност и недостатъчната вентилация са най-удобните условия за развитието и възпроизводството на гъбички от мухъл. Говорейки за опасната гъбичка в банята, трябва да се изясни, че тя има отрицателно въздействие не само върху стените, но и върху хората, живеещи в тези стени. Подобно на други гъби, мухълът изплюва спори в околния район.

Човек вдишва тези спори с въздух, след което, като е в човешкото тяло, може да причини редица заболявания:

 • хрема;
 • кашлица;
 • гадене;
 • Главоболие;
 • Ревматични болки;
 • Кожни алергични заболявания;
 • Астма и т.н.

Ето защо, ако намерите гъби в банята, трябва да предприемете незабавни мерки, за да я унищожите.

Причини и симптоми

Храносмилане по стените и тавана

Мухъл гъбички могат да растат върху порьозните повърхности на различни материали:

Въздухът е винаги присъстват голям брой спори на гъбата в запазена форма, която е в контакт със сурово повърхност започне да покълнат в а-добрите прежди и активно се размножават.Идеалните условия, при които гъбата се появява по стените в банята, е температурата на въздуха над 20 градуса и влажността над 90%. Най-често гъбата засяга стените на банята в случай на лоша хидроизолация и недостатъчна вентилация в банята.

Външно плесен гъби се проявява под формата на черни, сиви или кафяви точки и петна на тавана в банята. стени, вътре в шевовете между плочките. Благодарение на това място гъбата получи второто си име - черна гъбичка.

Мухъл в банята не се проявява само под формата на мухлясал миризма и влошаването на външния вид на стаята, плесени предизвиква редица негативни последици, които се нуждаят от допълнително извънредните ремонти:

 • Практически пълна унищожаване на довършителни и строителни материали;
 • Настъпването на пукнатини в стените на бетона;
 • Пилинг боя и мазилка и др.

Методи на лечение

Борбата в банята с гъби включва не само непосредственото й унищожение, но и създаването на условия, когато неговото съществуване стане невъзможно.

Лечение на засегнатите райониНека разгледаме основните етапи на борбата срещу гъбичките:

 1. На първо място, е необходимо да се отървете от влагата, т.е. да премахнете всички възможни източници на висока влажност. Необходимо е всички водопроводни инсталации (тоалетни, кранове, тръби и др.) Да бъдат в добро състояние, като елиминират евентуалните течове.
Сегашната крана или тоалетната купа е източник на повишена влажност на въздуха, а тръбите за кондензат се събират на канализационните тръби с изолационни неизправности, което също води до излишна влага.
 • Също така трябва да има добре организирана вентилация. Отсъствието или препятствието на вентилационния отвор в банята и свободното затваряне на вратите водят до влошаване или липса на вентилация на помещението. Ето защо е необходимо да се извърши вентилационно почистване и изпомпване на банята. Освен това, можете да инсталирате малък вентилатор в банята.
 • Хидроизолацията също е важен елемент от отговора на въпроса как да премахнете гъбичките. Таванът и стените на банята трябва да се боядисат само водоустойчиви бои, която защитава повърхността от излишъците vlagi.Pered как да се извърши облицовка на тавана и стените, е необходимо те да бъдат третирани със специална хидроизолация покритие.
 • Най-важният и труден етап е изборът на средства - отколкото директното заключение на гъбичките. Първото нещо, което трябва да направите, е да изсушите тавана и стените с мощна сешоар или нагревател. В случай на сериозно увреждане на банята гъбички от стените, пода и тавана премахване на всички покрития, а след това лечение на всички повърхности с антисептични лекарства.

  Въздухът в банята се обработва с противогъбични аерозоли, продавани в икономически и строителни магазини. Нека разгледаме тази стъпка по-подробно.

 • Процедури за лечение

  Противогъбично лечение

  Нека разгледаме основните етапи на това как да се справим с гъбичките:

  1. Преди да премахнете гъбичките по стените в банята, установете източника на гъбичките. Гъбата може да се намира на определено недостъпно място - например, зад плочки на стени или под банята, в различни фуги и шевове, под гипс и т.н. Плаката на стените е само тялото, т.е. видимата част на гъбата;
  2. След намирането на огнището, той се отстранява чрез прост механичен метод - изстъргване и оголване;
  3. Ако възникнат трудности при търсенето на източника на гъбичките, всички части от стаята, засегнати от тях, се почистват;
  4. Докосвайки по стените, трябва да откриете и различни кухини, които са отворени и напълно почистени;
  5. Замазката между плочките, засегнати от гъбичките, също е напълно премахната. Ако плочката се отдалечи от стената, тя също се отстранява;
  6. Всички изчистени места се калцинират с помощта на конструкторска сешоар или мощен нагревател;

  Важно: Не използвайте кипяща вода, за да загреете заразените места, тъй като само сухата топлина е ефективна.

  1. Стените са облицовани с хидроизолационни и антисептични средства, след което банята се затопля отново.

  Прилагане на лекарства

  Средства против гъбички

  Ако се открият първите признаци за появата на гъбички и малки огнища на лезията, борбата с гъбичките в банята може да се осъществи с помощта на импровизирани инструменти, достъпни в почти всяка къща:

  • Водороден пероксид;
  • Хлорно избелване;
  • Оцетна киселина.

  Засегнатите райони се почистват от мухъл петна и се обработват по този начин.

  Освен това можете да използвате такива добре доказани инструменти като:

  • Технически алкохол;
  • Меден витриол;
  • Хлор (силен разтвор).

  Независимо от това, по-достъпни и по-ефективни са специалните лекарства, които могат да бъдат закупени от всеки хардуер. При закупуването на такъв продукт се препоръчва да се консултирате със специалисти и внимателно да проучите състава на лекарството: той трябва да съдържа компоненти както на противогъбичните, така и на антибактериалните действия.

  Желателно е също така да разберете как конкретен препарат взаимодейства с различни материали за довършване (плочки, лакове, бои, грунд, емайл и др.).

  Важно: Преди лечението е необходимо да се защитят както ефектите на лекарството, така и гъбичните спори на дихателните пътища и ръцете с респиратор и гумени ръкавици.

  Предотвратяване на болестта

  предотвратяване

  Също така е важно да се вземат превантивни мерки, които предотвратяват появата на гъбички в банята:

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…
  Как да премахнете гъби от стенатаКак да премахнете гъби от стената
  Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
  Как да се отървете от гъбички в къщатаКак да се отървете от гъбички в къщата
  Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?
  Как да премахнете плесен от стените на апартамента?Как да премахнете плесен от стените на апартамента?
  Повреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухълПовреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухъл
  Как да премахнете плесен от стените на причината за появата на гъбичките и технологията за борба с…Как да премахнете плесен от стените на причината за появата на гъбичките и технологията за борба с…
  Тогава да се измие плесен от стените на мярката и борбата означаваТогава да се измие плесен от стените на мярката и борбата означава
  Тест върху стените - вреда на човешкото здравеТест върху стените - вреда на човешкото здраве
  » » Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво може да бъде опасно