Отстраняване как да почистите мухъл в банята, почистване на апартамента от гъбички

Какво да направите с матрицата в банята, как да премахнете от плочката, уплътнител

В банята често се появява черна плесен, тъй като тази стая е най-подходяща за нейното местообитание. За разлика от много други видове мухъл, черна мухъл в банята представлява опасност за здравето на хората, така че трябва да бъде премахната възможно най-скоро.

Много често срещаме зеленикаво-черно гъби в нашите къщи и апартаменти. Това вещество е глупаво на пипане, тъй като това е гъба, която се нарича "черна мухъл" и често се среща в помещения с висока влажност. Като правило, можете да срещнете плесен по стените, прозорците и вратите, под мивката и в шкафовете за баня. Мухълът в банята е често срещан, тъй като неговото развитие изисква топла среда с високо ниво на влажност и, разбира се, банята отговаря на тези изисквания.

Какво представлява банята?

Лечение на тавана на банята от гъбата

Черната плесен се нарича гъба, известна като Stachybotrys chartarum или Stachybotrys ATRA. Има две форми - токсични и нетоксични. Въпреки това, без провеждането на лабораторни тестове върху тези видове плесени, е трудно да се установи дали токсични мухъл върху стени, уплътнител, завеси в банята или не. Следователно, важно е да почистите апартамента с плесен в някоя от проявите му, в противен случай няма да можете да се обадите на апартамента си в безопасност. Най-честата причина за формирането на плесени е ниското качество на въздуха в банята, засегната от плесените. Друга причина е въздействието на водата, препятствието на канализацията. например, сте били наводнени от съседи, позната ситуация? Излишната вода, особено тези, които се крият зад стените, осигуряват благоприятни условия за развитието на мухъл.

Откриване на мухъл

За да забележите, че плесенът по стените, а дъното на банята по правило, изобщо не е трудно, тъй като гъбата прави присъствието му "видимо". Черната плесен се развива в ъглите и пукнатините на стените, особено често се появява в шевовете на плочките. Ако стените на банята са с керамични плочки, ще забележите, че гъбичките растат много бързо. Други сайтове, които изискват вашето внимание, се свеждат до тръбопровода и всякакви други места, където водата може да изтече. Желателно е проблемът да бъде елиминиран незабавно, независимо дали става дума за елиминиране на блокажите. ремонт на тръбата. кран или покрив, ако се сблъскате с проблема с изтичането на покрив в частна къща. Не само, че тези проблеми могат да доведат до скъпи ремонти в бъдеще, те могат да имат отрицателно въздействие върху здравето на членовете на вашето семейство.Тя се образува върху мъртви органични материали, но спорите й са във въздуха, което означава, че те лесно могат да се разпространят около апартамента. Тъй като спорите се носят във въздуха, те могат да влязат в апартамента през прозорец или врата. Черната плесен обикновено се намира на тавана, може да се развива върху картон и сурова дървесина, както и върху неща, изработени от памук. В търсене на плесен, трябва да търсите в следните места:

Топката в банята е опасна

- Помещенията с висока влажност са основната платформа за неговото развитие. Образуването на мухъл в банята е причинено от висока влажност. Ако живеете в райони с висока влажност на въздуха, не забравяйте, че влажността навън влияе върху влажността на въздуха в къщата.

- Ако намерите спукан тръбен участък, поправете го възможно най-скоро, тъй като изтича тръби или запушване на мивката е отлична платформа за развитието на тази гъба.- Ако живеете в частна къща, трябва да знаете, че изтичането на покрив може да доведе до образуването на мухъл по стените. Ако не сте открили никакви признаци на пропусклив покрив, не губете бдителността си, трябва да наблюдавате този проблем.

- Тръбите за оттичане на отпадъчни води предизвикват развитието на плесен, създавайки благоприятни условия за това. В това няма нищо изненадващо, че апартаментът се нуждае от много време, за да изсъхне и да намали нивото на влажност до нормата.

- В случай, че повече от един член на семейството, показващи симптоми на алергия към мухъл, които включват респираторни проблеми, трябва да се сдружават на симптомите на проблема у дома си, особено ако виждате, преди признаци на мухъл.

- Ако използвате овлажнители, те могат да увеличат влажността на въздуха и да осигурят благоприятни условия за развитието и разпространението на мухъл.

- Страхотно е, когато има много зеленина в апартамента, обаче, вътрешните растения се нуждаят от постоянно поливане, което води до увеличаване на нивото на влажност в апартамента.

- Ако боята по стените на частна къща подуе или се разцепи, това означава, че има влага в стената зад боята. Но проблемът не е този, а фактът, че мухълът вероятно е вече добре уреден в подходящи условия за неговото развитие.

- И накрая, но не по значение, баните остават основното място на плесен поради огромното количество вода и високото ниво на влажност, което създава идеални условия за развитие на мухъл. Като правило, разтворът в шевовете на плочките е порест, в тази връзка водата прониква през шевовете, насърчавайки образуването на нови гъбични колонии.

Традиционен метод за отстраняване на мухъл

Традиционният метод за екскреция на мухъл предполага отстраняване на плесента от повърхността по време на дезинфекцията на апартамента. след което повърхността трябва да бъде почистена с вода. Разредете 3-4 литра вода с чаша белина и използвайте този метод за дезинфекция, за да почистите засегнатата зона. Сред простите и евтини почистващи продукти за плесен, които се предлагат на потребителя, белина остава един от най-популярните дезинфектанти срещу плесени. Въпреки това, почистването на стените с избелващо средство е процес, който трябва да изпълнявате редовно, тъй като мухълът се характеризира с тенденция към повторна поява.

Дезинфекционни услуги за отстраняване на плесени

Днес има метод, наречен капсулиране, който се използва за почистване на банята на мухъл и гъбички. Когато се използва този метод, спорите няма да бъдат освободени във въздуха, те ще останат в капан в матрицата. Това решение гарантира, че по време на почистването споровете няма да се разпространят в други стаи в къщата. В същото време, докато останат в капан, те в крайна сметка ще загинат.

Сега възниква въпросът как да се премахне плесен, който е изсъхнал? Ако матрицата е изсъхнала и искате да я премахнете, трябва да вземете всички предпазни мерки. Когато целостта на сухата плесен е нарушена, тя освобождава огромно количество спори, което може да причини проблеми с дишането, особено при хора с астма. Поради това е важно да използвате дихателен апарат, очила и свързано с него оборудване и да се уверите, че не оставяте гъбичките на откритите зони на кожата. След това можете да използвате разтвора за избелване в засегнатата зона.

Ако забележите, че някои от членовете на вашето семейство имат симптоми на алергична реакция към мухъл, го накарайте да отиде при лекар, в противен случай симптомите могат да се превърнат в сериозни здравословни проблеми. Специално внимание трябва да се обърне на мерките за предотвратяване на разпространението на черна плесен навсякъде в дома, за да се елиминират здравните рискове на членовете на вашето семейство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…
Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…
Матрицата е устойчива на мухълМатрицата е устойчива на мухъл
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
Как да премахнете плесен от стените на апартамента?Как да премахнете плесен от стените на апартамента?
» » Отстраняване как да почистите мухъл в банята, почистване на апартамента от гъбички