Вкарайте в банята

Банята има всички причини да стане местообитание мухъл. Първо, прекомерна влага, и второ, недостатъчна вентилация създават идеални условия за развитието на мухъл и други гъби. Но мухъл засяга не само стените на вашата баня, но и вие - тези, които използват тази стая. Мухълът, подобно на всички гъби, има свойството да хвърля спори в околната среда, която дишате с въздуха. Тогава го заплашва? В човешкото тяло гъбичните спори могат да предизвикат кашлица, алергии, главоболие, ставни болки и дори астма! Той уврежда гъбичката и ремонта ви. Унищожава строителните и довършителните материали до земята. Тя може също да причини пукнатини в бетонните стени, стратификация на мазилката. Всичко това неизбежно води до необходимостта от ремонт в банята. Мисля, че това е достатъчно, за да започнете да предприемате мерки за премахване на плесените, ако има такива, във вашата баня.

Много лесно е да разпознаете мухъл - веднага ще го забележите. Петна и точки от черен, сив или кафяв цвят трудно се пропускат на стената, тавана и шевовете между плочките. И в банята с мухъл ще се появи застояла миризма на мухъл.

Най-често се появява плесен върху повърхността на бетон, боя и пластмаса поради тяхната порьозност. Причините за възникването му е съвсем проста - "спящи" гъбични спори винаги присъстват във въздуха, и по-големи количества, както и да получат на мокра или влажна повърхност, за да покълнат вътре тънката нишка и много бързо и активно се размножават. Идеални условия живот и активен растеж и развитие на плесен е мястото, където температурата е над 20 градуса по Целзий и влажност е по-голяма от 90%. Точно толкова често този вид гъбички е поразителен е банята, особено ако тя не прие хидроизолацията на качество и лоша вентилация.Как да се справим с мухъл? Как да предотвратите появата му? За това е необходимо не само да го унищожите, но и да промените условията в банята с идеалното за съществуване на мухъл върху невъзможното. Трябва да се борите с тази гъбичка на няколко етапа.

  1. Отърви се от влагата в банята. Намерете и премахнете всички места за разпространение на висока влажност - всички водопроводни инсталации трябва да бъдат подлежащи на работа и да не изтекат навсякъде. Това е най-актуалните крановете, тоалетна, вана, и лошо изолирани тръби, които събират на кондензата и са основните източници на висока влажност в банята.
  2. Извършете правилната организация на вентилацията. Ако е запушена, трябва да бъде почистена и ако изобщо не е там - инсталирайте вентилатор за дома и проветрете банята възможно най-често.
  3. Организирайте висококачествена хидроизолация. Цялата боя, използвана в банята, трябва да бъде водоустойчива, а стените, таванът и подът трябва да бъдат третирани с хидроизолационни материали преди облицовката им.
  4. Елиминиране на гъбичките. Този последен етап ще ви отнеме най-много време и усилия. Преди да започнете да унищожавате, подгответе повредените повърхности - с помощта на нагревател или мощна сешоар, напълно изсъхвайте повърхността. В този случай, ако матрицата е повреден повечето от повърхностите в банята, трябва да се премахнат всички покритието от стените, тавана и пода, както и лечение с антисептични и противогъбични въздуха в затворени помещения спрей, които могат да бъдат закупени на хардуерни и подобрения в дома си магазини.
  5. Създайте място за разпространение на мицел. Петната по стените са само видима част от матрицата и огнището може да бъде на уединено място. Гъбата може да се скрие зад плочки, в шевове и фуги между плочки, под банята или дори под гипс. Тя може да бъде премахната чрез почистване и просто изстърже. Ако не можете да намерите мицел, тогава ще трябва да почистите всички повърхности, засегнати от мухъл. Също така, почистете стените, за да откриете скритите кухини и ги почиствайте напълно. Всички засегнати фуги на шевовете между плочки, също, изтрийте, и ако плочката се отдалечи от стената, а след това го премахнете.
  6. Пиърсинг на засегнатите повърхности. Всички места, полирани от вас, трябва да се отопляват със сешоар или нагревател. Не използвайте вряща вода за това - топлината трябва да е суха! След това покрийте всички стени и други повърхности с антисептични и хидроизолационни материали и отново загрейте банята.

И сега нека се занимаем с материалите и инструментите, които ще ви помогнат в борбата срещу плесените. Ако току-що е видяна от вас, а нейните фокуси все още са малки, използвайте водороден прекис, оцетна същност или хлор. Почиствайте засегнатите повърхности и ги третирайте с тези продукти.Добри помощници ще бъдат и медният сулфат, хлорният разтвор и индустриалният алкохол. Тези средства трябва да ви помогнат, но ако мухълът не ги плаши, отидете в най-близкия магазин за строителни работи за специални подготовки, които ще бъдат по-ефективни. Всичко това, между другото, се прави на базата на целия един и същ витрил, хлор и алкохол. Изберете само онези продукти, които включват антибактериални и противогъбични съединения. Консултирайте се с експертите относно взаимодействието на избраните средства за борба с плесените и вашите довършителни материали.

Работете всички със защитени ръце и дихателни пътища, т.е. с гумени ръкавици и респиратор.

Често се случва, че предприетите от вас мерки имат само временен ефект и мухълът се появява отново. За да не се случва това редовно, се предприемат превантивни действия за появата на гъбичките.

Следете за влага в банята, не трябва да надвишава 60% - да проветрявате и да изсъхвате помещението по-често и също така да се уверите, че няма течове в водопроводната инсталация. Поставете вентилатора във вентилационния прозорец и оставете вратата на банята отворена възможно най-дълго. Когато ремонтирате в банята, използвайте само хидроизолационни покрития и водоотблъскващи материали. Веднага щом забележете първите признаци на гъбичките, не стягайте и незабавно вземайте мерки за елиминирането им, а именно почистване на повредената зона, изсушаване и третиране с противогъбичен агент.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…
Стените стават черниСтените стават черни
Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Оформя се върху стените на апартаментаОформя се върху стените на апартамента
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?
Повреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухълПовреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухъл
» » Вкарайте в банята