Хълмовете червеникаво зелено как да се борим с него - вашият лекар aibolit

Череп черно зелено как да се бори с него

Мухъл придружава човек през целия период на еволюцията. Във въпроса за оцеляването и адаптивността към околния свят, мухълът стъпва много по-напред от човека. Мухъл е зелен петно ​​върху парчето остарял хляб, както и унищожени къщи. Мухъл - това е сериозна смъртоносна болест, както и лекарство под формата на пеницилин. В ежедневието хората се притесняват от въпроса - какво е черно-зелено плесен как да се бори с него?

Къде се появява плесенът върху продукти, които са дори херметически затворени в контейнери?

Трябва да се каже, че черната и зелената мухъл е разсеяно разпръснала споровете си в огромен брой по целия свят. Навсякъде има спори за мухъл - дишаме ги с въздух в белите дробове, хранят се, където при сливане с благоприятни условия незабавно покълват.

Различните видове мухъл имат различни структури, но всички видове са подобни в една: мухълът има два вида нишки. Някои нишки се простират нагоре и съдържат спори, докато други нишки проникват дълбоко в хранителния продукт и образуват мицел. Нишките от плесен в хранителния продукт могат да се простират по цялата площ, така че хляб, мухлясал само от едната страна, отрязващ тази част, не може да се използва за храна.

Черната и зелената мухъл се наричат ​​за оцветяване на нейните външни нишки. Тези два вида плесени са най-често срещани в нашия живот.

Зелена плесен.

Зелената плесен (Trichoderma), който се намира на хранителни продукти - близък роднина от същия зелено, матрицата, която живее в земята и служи като основа за производството на антибиотика пеницилин.

Зелената плесен е способна да расте много бързо на повърхността, а също и да израства в нишки по цялата дълбочина на продукта. Много бързо, с висока влажност и топлина, зелената форма покрива цялата повърхност на продукта.

Продуктите, върху които се вижда зелената плесен, трябва да се изхвърлят без колебание: нишките, които образуват мицела, могат да бъдат токсични и да предизвикат тежко отравяне. След като премахнахме филм от зелена плесен от конфитюр, ние не осигурихме продукта: токсините вече са в конфитюра. След като ядете, можете да получите отравяне и, вследствие на това, рак на черния дроб.

Черна плесен.

Черно мухъл, или "Черната брада" - обща мухъл, което е огромен брой изпраща своите спори във въздуха, ако е дори леко нарушен. Този тип на плесен известен фактът, че чрез получаване на огромно количество спори може да причини сериозни заболявания на човека, астма, сълзящи очи, назална конгестия, бронхит, астма, алергии, рак. Черната плесен, основно, яде прости въглехидрати, разположени в органични вещества.Черен мухъл най-често се среща на стените на влажни пътища, в банята между плочки и в ставите, в мазето за зеленчуци. Черната плесен е изключително токсична - причинява алергии, астма, рак, други човешки заболявания, дължащи се на редовна интоксикация.

Череп черен, зелен - как да се бори с него.

Изключително трудно е да се бориш с мухъл. Можете да направите скъпи ремонти у дома, като използвате най-модерните материали, но ако двата параметъра на вашия дом - топлина и влага - се чувстват комфортно с мухъл, той ще се настани върху най-новите материали. Когато матрицата се спори върху влажна повърхност, тя израства незабавно във вътрешността на материала, като бавно унищожава здравето и жилището.

Молбата харесва температурата +20 градуса, влажността 95% и липсата на вентилация и течения. За да се бори с плесените, първото нещо, което трябва да направите, е да осигурите добра вентилация на помещенията и да се борите срещу влажността, когато това не е необходимо.

Замърсяването в къщата е друг фактор, който значително увеличава замърсяването на къщата с мухъл, тъй като спорите за мухъл се намират в големи количества в домашния прах и чакат за покълване на часа.

Дървени продукти, книги, естествени тъкани не трябва да се съхраняват във влажна стая. В библиотеките е необходимо да се организира добра вентилация, за да се предотврати замърсяването на книги с мухъл.Кондензация, изтичане на вода от крана, непрекъснато мокри стени в банята - перфектни условия за матрицата да се установи с вас завинаги.

При минусови температури спорите на плесента не загиват. Мухъл се страхува от високи температури, но за да унищожи всички спори, трябва да се вари нещо на 100 градуса за 2 часа.

Добро средство за лечение на плесени - слънчеви лъчи и сушене на слънце.

Почти всеки материал, било то дърво, плат, килим, ламиниран паркет, бетон, тухла, мухъл може да се консумира възможно най-скоро, така че мерките, строителни и ремонтни трябва да вземат под внимание за предотвратяване на мухъл: да използват само тези материали, които са импрегнирани със специални protivoplesnevymi композиции.

Секциите на стените в мазето се обработват с меден сулфат или с разтвор от канцеларско лепило.

Стените на мазето и влажните помещения се обработват по-добре с вар.

За да се борите с плесен в мазето, трябва да изгорите сяра в тях (200 грама на всеки 100 квадратни метра от стаята).

Мебели, подове, стени, баня, мазето, засегнатата мухъл трябва да се работи в следния състав: 1 литър вода се разтварят 44 грама на поташ стипца, 22 грама железен сулфат, 18 грама сол.

Мястото на пода, където се формира зелена плесена, трябва да се поръсва с мазнина.

Книгите, заразени с мухъл, трябва да бъдат третирани с формалин, разредени с вода. Тютюн от памучна вата в разтвор, изтръгва се и с подрязващо движение за обработка на листове хартия.

За да се запази хляб без мухъл (например, в дълго пътуване), имате нужда от малък памучен тампон, за да постави в малко балон, да го пуснете 5-10 капки настойка от йод аптека, включете хлабав шийката на флакона с памучен тампон и се поставя в плика с хляба, който се вписва вратовръзка или в кутията за хляб. Вкусът на хляба няма да бъде засегнат, но ще се съхранява в продължение на няколко дни. Йодните пари не пораждат спори на мухъл, които попадат върху храната, покълват. Същата бутилка може да се постави в хладилника.

Хладилникът и машината за хляб се измиват със сода за хляб, когато се появяват черни петна по стените им. След това хлябът може да се държи на слънце, хладилникът може да се избърше със суха кърпа и да се остави отворена, докато изсъхне напълно.

Сол "Bishofit" може да се използва за обработка на дървени изделия от плесен.

Дървесината от плесента трябва да бъде импрегнирана с естествено ленено масло.

Мебелите не трябва да се разполагат близо до стената, особено в помещенията, където има висока влажност.

През зимата и лятото стаята трябва да има достатъчно циркулация на въздуха. Трябва да е навреме да изтриете кондензацията от прозорците, когато са замъглени, да избършете стените и подовете в баните.

Знаейки какво - мухъл черен зелен как да се бори, можете да защитите дома си от неестетично мухъл, а вие и членовете на вашето семейство - от най-различни заболявания, които могат да възникнат под влияние на мухъл токсини: бронхит, алергии, астма, хепатит, рак ,

Бъдете здрави!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стените стават черниСтените стават черни
Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…
M? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от ШвецияM? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от Швеция
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
Как да се отървете от мухъл?Как да се отървете от мухъл?
Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?
Как да премахнете плесен от стените на апартамента?Как да премахнете плесен от стените на апартамента?
» » Хълмовете червеникаво зелено как да се борим с него - вашият лекар aibolit