Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и колко опасно е

Молив в банята: причини, превенция и контрол

Тази статия е за феномена на мухъл в банята.

В статията се разглеждат причините и симптомите на външния му вид, както и за предотвратяване и контрол на plesenyu.Vannaya стая е помещение, в което да се радваме, че хората, но също така е много благоприятна среда за мухъл поради редица фактори:

 • Висока влажност;
 • Липса на слънчева светлина;
 • Неефективна вентилация;
 • Непълна обработка на стени и шевове със специални средства (анти-плесен за баня) и др.

Мухълът не само влошава външния вид, атмосферата и настроението в банята, но може да има отрицателно въздействие върху здравето.

Алергичен ринит, кандидоза, бронхиална астма и много други инфекциозни заболявания - това е, което мухълът е опасен, ако не бъде елиминиран навреме.

Причини за мухъл

Налейте в шевовете

Вече проверихме накратко къде се появява плесенът в банята, но изброените причини трябва да бъдат разгледани по-подробно:

 • Недостатъчното осветление на места без слънчева светлина създава благоприятни условия за плесени. Тук тя не убива ултравиолетовата, тя се формира и бързо се развива във всички тъмни ъгли;
 • Недостатъчната вентилация е друга причина появата на черна плесен в банята. Влажността в тази стая е увеличена, така че при отсъствие на качулка или отвор за отдушници няма циркулация на въздуха, която намалява влажността и създава благоприятни условия за появата на мухъл;
 • Самата влажност - появата на мухъл е свързана с високо ниво на влажност, което трябва да бъде регулирано.

Знаейки причините за мухъл, трябва да разберете как да се отървете от мухъл в банята. Най-правилното е своевременното провеждане на превантивна работа, която възпрепятства развитието на мухъл.

Предотвратяване на плесени

Непрекъснатото предотвратяване забравя завинаги за мухъл, главното е да убива гъбички своевременно, предотвратявайки ги да се развиват и след това да се разпространяват през банята.

мухълЕто някои съвети за "мухъл в банята: как да се справите със съществуващите и да предотвратите появата на нова":

 • На първо място, необходимо е да се осигури ефективно движение на въздуха в банята чрез изтегляне или вентилация в банята.
В допълнение, банята често трябва да се вентилира, особено след водни процедури. Вентилацията на банята може да бъде, просто оставяйки вратите отворени,
 • През зимата, е необходимо да се провери радиатора да помогне на сухо vozduh.V случай на недостатъчна температура или влажност, дори и през лятото трябва да се инсталира допълнително електрически кърпа, за да помогне не само бързо и удобно сухи кърпи и спално бельо, но и постоянно изсушаване на въздуха в банята и получената кондензат;
 • За борба с мухъл и предотвратяване на появата му, също е възможно да се използват специални средства, които профилактично третират всички повърхности, убивайки развиващи се гъбични спори.
 • Освен това е желателно непрекъснато да се избърсва повърхността, да се премахва кондензацията, както и да се следи състоянието на съединителните шевове и пролуките между стените и мивката, ваната и душ.

  Най-подходящият начин за борба с мухъл е навременната обработка на тези зони с антисептични средства, както и свързването на плочки и плочки със специални кранове и тапи, които предотвратяват абсорбирането на влагата. Отсъствието на натрупване на влага няма да позволи появата на условия, благоприятстващи възпроизводството на мухъл.

  Знаци на мухъл в банята

  Тест върху стената

  Говорейки за това какво е мухъл в банята - как да го премахнете и да предотвратите появата му, трябва също така да говорите за това как да идентифицирате началните етапи на появата на мухъл.

  Появата на мухъл може да се определи, като върху специфични повърхности в банята се получи специфично покритие, което може да бъде сиво, черно, зеленикаво, меко или леко пухкаво.  Плаката обикновено се появява в преплетените шевове, на мивката, ваната, душовата табла, както и зад пералната машина, под банята и на много други места, където се създава подходящо местообитание.

  В допълнение, мухъл може да бъде идентифициран от миризмата, подобно на миризмата в мазето или сутерен с влажен, остарял въздух. Такъв аромат не може да бъде объркан с нищо, неговият вид означава появата на мухъл.

  Борба с мухъл в банята

  Тест върху ставите

  В случай на навременно откриване на мухъл, борбата срещу мухъл в банята няма да продължи дълго, защото има различни традиционни и съвременни инструменти, които също трябва да бъдат разгледани по-подробно.

  Традиционните означава:

  • Едно ефективно средство е медният сулфат, който се нанася със специална четка на мястото, където се появява мухълът.
  По този начин следвайте инструкциите и инструкциите за безопасност,
 • За борба с мухъла се използва и хлор, който след употреба използва формата, която в банята черно престава да бъде проблем.

  За приготвяне на формата се приготвя наситен разтвор с характерна миризма.

  Също както в случая на витриол, когато се използва хлор, трябва да се спазват правилата за безопасност.

 • Полезно: вместо белина може да се използва и домашно избелващо средство. Съдържанието на хлор в него е по-ниско, така че ще трябва да се използва многократно.

  Оформя се по стените

  Съвременните средства са най-предпочитаният начин за борба с плесените, тъй като те също ефективно премахват гъбичките, без да имат вредно въздействие върху здравето:

  • Когато се открива само начална плесен, може да се използва специално химическо третиране.
  За да направите това, първо премахнете плесента от засегнатите области с четка, нож или гъба и ги изсушете добре, след което ги лекувайте със специален антисептик. Процедурата може да се повтори няколко пъти.
 • Санитацията и йонизацията на въздуха е метод, потвърден от различни проучвания, но не много популярен в нашата страна поради високата цена.

  В същото време се използва специално устройство, което доставя въздушния поток, снабден с йони, микроелементи и други частици, които активно се борят с инфекции и бактерии.

  Такова оборудване в някои случаи ви позволява да се отървете не само от мухъл, но и от вредни насекоми и гризачи.

  Извършвайте йонизация и санитария само от квалифициран персонал, спазвайки мерките за безопасност;
 • Използването на мощни антисептици, като споменатите по-горе. Този метод е полезен само в късните етапи на развитието на мухъл, когато той вече е завладян в облицовката, плочките, шевовете и другите елементи на банята.

  В този случай, след обработка на стените, тавана и пода в банята, трябва да направите и ремонт на банята. За да направите това, отстранете всички настилки, внимателно изсушете стаята и обработете всички повърхности с антисептик.

 • Важно: при избора на антисептик, трябва да сте сигурни, че той унищожава формата и не се бори с външния си вид.

  Това се случва, че собственикът е постоянно отлага почистване на баня за дълго време не може да се съберат и да се почисти зараждащия мухъл, или просто не знам какво да правя, когато не е имало мухъл в банята: как да се премахне?

  След като прочетете тази статия, става ясно, че не можете да отложите борбата срещу мухъл, трябва да започнете незабавно да го унищожите или, по-добре, да не го оставяте да изглежда изобщо.

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
  Защо се появява мухъл в къщата?Защо се появява мухъл в къщата?
  Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…
  Стените стават черниСтените стават черни
  Оформя се върху стените на апартаментаОформя се върху стените на апартамента
  Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
  Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
  Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
  Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
  Как да се отървете от мухъл?Как да се отървете от мухъл?
  » » Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и колко опасно е