Защо се появява мухъл в къщата?

Защо се появява мухъл в къщата?

Категория: Чистота в къщата

Мухълът не се появява във всяка къща. В влажни, студени, стари къщи тя често посещава, но тя може да се появи и във всеки комфортен апартамент. Какво трябва да знаете за мухъл и как да се справите с него.

Какво е опасно плесен

Мухълът не е просто неприятен, той е много опасен за човешкото здраве. Много често засяга човешката дихателна система, причинявайки бронхиална астма и много трудно диагностициращи заболявания. На първо място, това са слабо лечими алергични кожни заболявания, като дерматози, микози. При децата почти винаги са хронични заболявания на дихателните пътища: кория, кашлица, астматичен бронхит.

Понякога хората, живеещи във влажни помещения с плесен, се оплакват от чести главоболия, гадене, замаяност и дори ревматични заболявания с неразбираем произход. Особено деца, възрастни хора и хора с отслабен имунитет страдат. Причините за заболяванията са трудни за определяне, но промяната на мястото на живот води до подобряване на благополучието. Понякога точно това определя причината за заболяването.

Причини за мухълФормата се урежда в къщата поради някаква причина, а защото условията са благоприятни. Много често тя се появява в банята. Тук е влажна и вентилацията може да е недостатъчна. Борбата е проста: трябва да изтриете стените на ваната, душ кабината от капеща вода и да не оставяте мокри кърпи и кърпи, които не са изсъхнали. Уверете се, че имате добра вентилация, е полезно да направите допълнителна сушилня и принудителна вентилация.

Местата на появата на мухъл може да разкаже причината за появата му.

Формата се намира в ъгъл, който се отваря към външната стена на апартамента. Може би външните стени на къщата не са изсъхнали след строителството, ако живеете в нова сграда. Но е по-вероятно да има празно пространство в стената на панела, лоша изолация на тухлената стена или строителните материали са се разпаднали от време на време. Стената замръзва през зимата и влагата кондензира на студената повърхност. Дъждовната вода може да капе в пукнатините. Помогнете в тази ситуация, промишлени алпинисти, които инспектират стената на сградата отвън и елиминират проблема.В частна къща или на приземния етаж, мухъл се появява на пода или в долната част на стените в ъглите. Понякога може да се намери под плочката или линолеума на пода. Причината е лоша хидроизолация, суров въздух от мазето прониква в апартамента, в мазето има изтичане на вода или канализация.

Мухъл се появява на стената в тоалетната или банята. но апартаментът е сух. Най-вероятно причината е, че в мината, където се полагат водопроводи и канализации, има течове и стената постоянно се намокря. Може би една тръба се влива в апартамента над пода. Това често се случва в стари сгради.

Мухъл се появява на различни места, на различни предмети - висока влажност и лоша вентилация на стаята. Причината за висока влажност може да бъде фактът, че прането често се суши в стаята, кухнята няма качулки и мокрото изпарение от процеса на готвене пада в стаята. Увеличете влажността на стайни растения. аквариуми. Необходимо е да се премахнат източници на висока влажност.

Неподходящата вентилация може също да причини плесен. Необходимо е да проверите вентилационните шахти, които се обаждат за това устройство. Понякога това може да е резултат от незаконно преструктуриране в апартамента на вашите съседи. Трябва да се възстанови вентилацията. Можете да инсталирате допълнителна вентилация и просто да проветрявате по-често.

Появата на малко дете в семейството също може да доведе до проблеми с мухъл. Това се случва, защото има три причини едновременно: те не проветряват, за да не хващат студ, да прекарват ежедневно мокро почистване и да сухи мокри памперси в апартамента. Тестът е много по-опасен за бебето, отколкото за хладния въздух, поради което е необходимо въздухът. Сухи пелени по-добре на балкона или се грижи за сушене с екстрактор. Мокро почистване със сигурност е полезно, но трябва да знаете степента - понякога прекомерният ентусиазъм е напълно безполезен.

Как да открием мухъл

Първият сигнал на външния вид в къщата на мухъл може да служи специфична миризма на влага, изба.

Ако се появи миризмата - разумно е да се проверят ъглите, пространствата до прозорците и вратите, банята, килера за откриване на сива или черна плака. Формата може да има бял цвят, почти невидим на тапетите или боядисаните стени, е по-трудно да се открие.

Как да се отървете от мухъл

За да се премахне с плесени в апартамента веднъж завинаги, което трябва да знаете какво точно да започнем с това, отстраняване на причината за калъпа - влажността и липсата на вентилация. Ако е възможно, увеличете температурата на въздуха в стаята, изолирайте стените в къщата.

Само като елиминирате причините, които са причинили появата на мухъл, можете да продължите процеса на отстраняването му от повърхностите. Има много начини за премахване на мухъл, но е по-лесно и по-безопасно да се използват специални съединения, които могат да бъдат закупени от всеки хардуер. По-добре е да не забравяме, че всички те съдържат вредни вещества и трябва стриктно да спазвате инструкциите, като ги прилагате.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…
Стените стават черниСтените стават черни
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Как да премахнете гъби от стенатаКак да премахнете гъби от стената
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Защо не мога да затопля апартамента с печка? Болка в порталаЗащо не мога да затопля апартамента с печка? Болка в портала
Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?
Как да премахнете плесен от стените на апартамента?Как да премахнете плесен от стените на апартамента?
Налейте по стените къде да отидете за помощ?Налейте по стените къде да отидете за помощ?
Повреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухълПовреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухъл
» » Защо се появява мухъл в къщата?