Колкото по-опасен е плесенът в банята, толкова по-добре е всеки да знае това

Това, което е опасно, е розовата плесен в банята

Болести, чийто външен вид може да предизвика мухъл:

• инфекции на дихателните и пикочните пътища

• инфекция на пикочния мехур

• ендокардит

• пневмония

Розовата плесен е бактерия, а не гъба. Тази бактерия, научното име на която Serratia marcescens, най-често се появява в баните. То процъфтява на влажни, мокри и тъмни места, като душове, вани, шевове между плочки, мивки и др. яде останките от сапун или шампоан. Поради името, розовата плесен е свързана най-вече само с розов цвят. Тази бактерия обаче може да има розов и розов оранжев цвят или дори оранжев цвят.



Не ремонтирайте самата матрица в следните случаи:

    Ако имате астма или други здравословни проблеми. Ако размножителната бактерия покрива голяма площ (повече от един метър на метър). Ако матрицата се е разпространила в термичните и вентилационните канали. Ако бактерията е причинена от замърсена вода или битови отпадъчни води.

Всеки е запознат с черна плесен, която е изключително опасна и токсична и следователно може да има вредно въздействие върху човешкото здраве. Хората често свързват розовата плесен с черна плесен, но тези форми не са свързани по никакъв начин. Но по-важно. Необходимо е да се знае, че розовата плесен, която се смята за не толкова опасна като черна, също може да бъде много вредна.

Рискове за здравето

Влиянието на розовата плесен може да бъде много вредно. Тя може да причини на човек различни заболявания. Такива заболявания могат да включват инфекции на дихателните пътища и пикочните пътища, инфекции на пикочния мехур, ендокардит, пневмония и др. Докато всеки може да бъде заразен, който е в контакт с розова плесен, тези с отслабена имунна система, са предмет на посочените по-горе здравословни проблеми, повече от други. В допълнение, този вид плесен може да бъде опасен за здравето на домашни любимци.



Поради факта, че розовият мухъл носи рискове за здравето, той трябва да бъде елиминиран веднага щом се появи. Ако тя не бъде унищожена незабавно, тя може да се разпространи в други, незаразени области. Такова увеличение на бактериалния растеж може допълнително да изостри здравословните проблеми.

Какво трябва да помните, когато разрушавате плесента

Въпреки че обикновено е трудно напълно да се отървете от тази умножаваща се бактерия, използването на дезинфектант на базата на белина може да помогне. В някои случаи е достатъчно да се използва обичаен почистващ препарат и вода. Ако се занимавате с отстраняване на мухъл сами, ето няколко неща, за които трябва да помните:

Важно е да се избягва директен контакт с плесен. За тази цел носете защитни ръкавици, очила и подходяща маска.

След почистване на замърсената зона с четка, го почиствайте с биоцид. Това е необходимо, защото ако има някакви следи от бактерията Serratia marcescens, нейното възпроизвеждане може да бъде възобновено. Ако има невидими следи от тази бактерия, мухълът ще продължи да повлиява на здравето. За да потвърдите отсъствието им, може да се наложи окончателна проверка от опитен специалист.

Съвети за превенцията

Дори и след миене и дезинфекция, мухълът може да се появи отново. За да се предотврати повторната поява на мухъл, трябва да се предприемат някои превантивни мерки. Важно е да се предотврати натрупването на влага в баните. За да направите това, използвайте вентилатор по време на душ, и веднага веднага избършете мокрите повърхности.

Избягвайте натрупването на сапун или шампоан по стените на душ, тъй като те могат да служат като храна за бактерията Serratia marcescens.

Проверете тръбите и другите източници на вода за течове и веднага ги извадете, когато ги откриете. Не използвайте килими в банята, ако се сблъскате с проблем с плесен. Ако все още ги използвате, ги сменете веднага, щом изглеждат плесен. Малките декоративни подложки от плътен материал са по-добри от обикновените килими, освен това могат да бъдат окачени и изсушени.

Порести таванни плочи също могат да се нуждаят от подмяна, когато върху тях се появи мана, тъй като пълното им унищожаване е невъзможно.

За да се отървете напълно от мухъл и да защитите здравето си и здравето на вашето семейство, е по-добре да се свържете с опитни професионалисти. Ако все още предпочитате да се справите сами с елиминирането на мухъл, консултирайте се със специалистите, преди да продължите. Те могат да проведат тест и да определят нивото на спорите на мухъл, както и типа мухъл, с който се занимавате. Освен това експертите ще ви препоръчат безопасни и ефективни продукти, които могат да се използват за почистване и ще ви дадат някои съвети за предотвратяване появата на мухъл в бъдеще.

По този начин, най-важното нещо, когато се бори мухъл е да се помни необходимостта да се контролира нивото на влага. Ако влажността се контролира, вероятността за образуване на плесени е изключително ниска.

ooork.com, houselogic.com

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Банята в лилаво и лилави тоновеБанята в лилаво и лилави тонове
Как да се отървем от мухъл в апартаментаКак да се отървем от мухъл в апартамента
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Защо се появява мухъл в къщата?Защо се появява мухъл в къщата?
Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…
Матрицата е устойчива на мухълМатрицата е устойчива на мухъл
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да се отървем от плесен на балконаКак да се отървем от плесен на балкона
Как да се отървете от мухъл?Как да се отървете от мухъл?
Как да премахнете плесен от стените на апартамента?Как да премахнете плесен от стените на апартамента?
» » Колкото по-опасен е плесенът в банята, толкова по-добре е всеки да знае това