Тогава да се измие плесен от стените на мярката и борбата означава

Как да победим черна плесен?

 • Причини за гъбички
 • Как да се справим с това?

На стените на банята или в мазето често виждате кадифени петна от различни цветове, които се появяват след зимния студ, във влажно лято и през есента. Тази плесен е представител на гъби, любител на тъмни и влажни места. Някои от видовете унищожават дървените части на жилището, други могат да растат дори върху бетонни стени и гипс.

Мухъл не само разваля естетическия външен вид на помещението, но може да предизвика и здравословни проблеми.

Всички те имат обща черта: спорите на плесените са вредни за човешкото тяло.

Ето защо, при първите признаци на появата на мухъл в къщата, е необходимо да се вземат всички мерки, за да се отървете от него.

Причини за гъбичкиЗа да знаем как да унищожим плесента и как да предотвратим появата на нови петна по стените на помещенията, трябва да установим причините за тяхното появяване.

Местообитание на мухъл.

 1. Почти всички видове форми се развиват при температури до + 20 ° C, висока влажност и въздух, които са избрали.
 2. Отсъствието на слънчева светлина има благоприятен ефект върху развитието на гъбичките.
 3. Недостатъчната вентилация осигурява слаб приток на свеж въздух, създавайки идеални условия за живот на матрицата.

Ето защо гъбичките се появяват на влажни стени на влажни помещения с лоша вентилация и липса на прозорци: в бани, мазе, помещения в мазето.

Как да се справим с това?

Борбата срещу гъби, заселени в къщата, се състои от 2 мерки, които трябва да се прилагат по сложен начин, в противен случай няма да може да се отърве от матрицата:

 • унищожаване на разрастващата се плесен;
 • мерки за предотвратяване на появата на гъбичките.


сода и оцет ще ви помогнат да се отървете от повечето сортове мухъл.

Откритата плесен на стени или други повърхности се обработва с водороден пероксид или оцет от трапеза. Течността от пулверизатора трябва да се нанесе няколко пъти върху засегнатата област, след което тя да се измие с влажна кърпа, напоена с вода. За да се предпазят дихателните органи от спори, които могат да се окажат във въздуха, трябва да носите респиратор или да покриете носа и устата с превръзка от плътна тъкан.

Сред средствата за борба с плесените можете да назовете други:

 • разтвор на 1 кг желязо или меден сулфат в 10 литра вода;
 • разтвор на 0,5 kg меден сулфат и 2 1 оцетна киселина в 10 литра вода;
 • разтвор от 900 г боракс и 1,5 литра оцет в 10 литра вода.

Горещ (70 ° C) разтвор се напръсква или нанася с четка върху местата, засегнати от гъбичките. Лечението трябва да се повтаря след месец.

Нежилищните помещения могат да бъдат дезинфекцирани със серен диоксид, като се запалят сярна мъниста в количеството, посочено в инструкциите (бр / м2). След третирането помещенията се вентилират.

Трябва да се помни, че лечението с отрови е опасно за човешкото здраве. Безопасността изисква работа в респиратор, ръкавици и работни гащи.

Това са временни мерки, които не премахват напълно паразита, който се е заселил в къщата. Ето защо следващата стъпка трябва да бъде ремонт на помещенията, през които те премахват мазилката на засегнатите места до тухлите или бетона, от който е построена сградата. Обикновено, мазилният слой е раздробена маса от гъбички, които се размножават.

Преди ремонта е необходимо да се проучат помещенията, за да се разкрият причините за появата на гъбата:

Причините за появата на плесен по стените на къщата.

 • да се установят нарушения при изграждането на стената, поради което има натрупване на кондензация или проникване на влага отвън. Това може да е недостатъчно хидро- или топлоизолация на стените;
 • да открият течове в тръбите за водоснабдяване или канализация, ако се намира плесен в близост до тях;
 • проверете дали вентилационната система, инсталирана в помещението, работи. Ако не е налице (в сутерена или сутерен), тогава трябва да се погрижите за вентилационната система.

Откритите недостатъци и неизправности трябва да бъдат отстранени, за да не се създадат благоприятни условия за развитието на гъбичките в стаята. Само след това ще бъде възможно да се произвеждат мазилки и довършителни работи.

 1. Преди да започнете мазилка и довършителни работи на стени на стаята, цялата повърхност на стените, лекувани с антисептични фунгицидно действие, които могат да проникнат в порестата структура на бетон или дърво: креозот, антисептично земята "ArmMiks Universal", "Ceresit" или други подобни. Средствата се нанасят върху стените с ролка или четка няколко пъти, докато абсорбцията спре.
 2. След като антисептичното изсъхне по стените, се прилагат хидроизолационни съединения на всеки производител.
 3. Повърхностите отново са покрити с антисептик.
 4. Стените са измазани и shpatlyuyut. След изсушаване мазилките импрегнират повърхността на стената с антисептик. След това завършете стаята.

Такава задълбочена подготовка на повърхностите ще помогне напълно да отстраните плесента от стените в продължение на много години. Кондензацията по стените не се образува, а антисептичното третиране няма да позволи спорите гъби да влязат в стаята случайно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Борба с плесен от народни средства - изграждане на порталБорба с плесен от народни средства - изграждане на портал
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Матрицата е устойчива на мухълМатрицата е устойчива на мухъл
Оформя се върху стените на апартаментаОформя се върху стените на апартамента
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ямиКак да победят плесен по стените - обработка на изби и ями
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
» » Тогава да се измие плесен от стените на мярката и борбата означава