Борба с плесен от народни средства - изграждане на портал

Борба срещу плесените

Борба с мухъл с народни средства

Мухъл може да се появи във всяка къща и да причини заболяване на неговите обитатели. Ето защо, в случай на черни петна по стените или неприятна миризма, се препоръчва незабавно да се започне борба с мухъл.

В статията ще разгледаме следните въпроси:

Формата оказва негативно влияние върху защитните функции на имунната система, причинява кашлица, хрема и алергии. В допълнение, черни точки по стените развалят външния вид на вашия интериор.

Причини за мухъл

Преди да започнете да се борите с плесен с народни средства, първо трябва да установите причините за появата му. Спори на тази гъбичка присъстват навсякъде, но те започват да се размножават само в благоприятна среда за тях. Най-често се появява плесен в помещения с висока влажност и лоша вентилация. Апартаментите на първия етаж, отглеждането на тропически растения в малка стая и използването на голям брой овлажнители - всичко това може да доведе до образуването на мухъл.

Първият знак за появата на мухъл е неприятна миризма, остра и сурова. В случай, че в къщата се появи странна миризма, е необходимо веднага да проверите нивото на влажност в помещението и да я нормализирате. За начало можете просто да проветрите стаята. Просто измийте мухъл петна, не решавате този проблем. В къщата трябва да създадете атмосфера, така че мухълът да не се умножава удобно.

Ако нивото на влажност в стаята може да се нормализира, тогава можете да отидете на почистване на стените от черни петна. Нека да разгледаме най-ефективните фолк методи за борба с плесените.

Отстраняване на мухъл от белина

Белина унищожава всички форми на мухъл, въпреки че след обработката на стените на повърхността му, спорите могат да започнат да се възпроизвеждат отново. С помощта на белота може да се отстрани плесента от не-порести материали, като стъкло, керемиди.Този инструмент не е подходящ за обработка на продукти, направени от дърво и gispokartona, тъй като само премахва мухъл от повърхността, без да проникват дълбоко в материала, което води до черни петна скоро ще се появи отново. Парите от избелването са отровни, така че преди да премахнете петна, уверете се, че стаята е добре вентилирана.

Всички работи трябва да се извършват в специални гумени ръкавици, за да се предпази кожата от контакт с алкали. За да приготвите разтвора, трябва да смесите 100 грама белота с 1 литър вода. Полученият разтвор може да се приложи към стената с помощта на спрей или конвенционална гъба. Ако обработената повърхност е далече от децата и кухнята, избелването не може да се измие от нея.

Въпреки факта, че избелването много добре отстранява мухъл, опитни експерти препоръчват използването на други средства срещу гъби по стените. тъй като е много отровна. Освен това е да почистите от плесени само непорести повърхности.

Отстраняване на маната

Премахването на мухъл от това лекарство е най-сигурното. Това е опасно за човек, само ако е погълнат. Bura не изпуска дим и вещества, които са опасни за живия организъм. За да приготвите разтвора, трябва да смесите 150 грама боракс с 1 литър вода.

Препоръчва се пробиване с четка, за да се отстранят всички форми от стените. Повърхността, обработена с боракс, не трябва да се измива, тъй като това средство допълнително ще потисне развитието на гъбичките. След третирането се препоръчва повърхността да се изсуши добре.Амониев алкохол срещу плесен

Този продукт е подходящ и за премахване на мухъл. Тя ви позволява да се отървете от черни петна върху твърди повърхности, като например стъкло и керемиди. За да се получи сместа, амонякът трябва да се смеси с вода в съотношение 1: 1. Полираната гордост се нанася върху стената с пистолет и след това се измива.

Амониевият алкохол има много силен и неприятни миризми, чието вдишване може да причини главоболие, както и задушаване на гърлото. Не смесвайте този продукт с белина, тъй като има много вредно за човешкото здраве газ.

Когато работите с амоняк, трябва да оборудвате стаята с добра вентилация. За предпазване на кожата на ръцете се препоръчва използването на гумени ръкавици при работа.

Отстраняване на сода за изпичане на мана

Сокът за хляб е безопасен и ефективен домакински почистващ препарат. За разлика от всички други средства за премахване на мухъл, содата за хляб е абсолютно безобидна за всички жители на къщата. В допълнение към премахването на черни петна, содата за хляб помага да се отървете от неприятната миризма в стаята.

За да подготвите решението, трябва да добавите? супена лъжица сода в 1 литър вода. Полученият разтвор трябва да се смеси напълно, така че сода да се разтвори напълно. Получената течност може да се нанесе върху повърхността, която ще се обработва със спрей или гъба. След това можете да изтриете стените с гъба, за да сте сигурни, че всички червени петна са изчезнали.

Отстраняване на плесента от водороден пероксид

Водородният пероксид също отлично отстранява мухъл. Това е отлична алтернатива на избелването, тъй като е напълно безвредна за човешкото тяло. Можете да си купите 3% разтвор на пероксид във всяка аптека. Перфектно премахва мухъл от различни материали, включително дрехи и играчки.

Водородният пероксид е избелващо вещество, така че преди да го използвате, тествайте го в малка площ на обекта, за да сте сигурни, че няма да променя цвета си. 3% водороден пероксид се нанася върху стената по същия начин, както другите народни средства за плесен. След 10 минути третираната повърхност може да се измие.

Отстраняване на плесента с оцет

Оцетът е много ефективно средство за борба с плесените. Той унищожава до 80% от сортовете гъбички. За да се премахнат черните петна, подходящ е бял дестилиран оцет, който може да се купи от всеки магазин. Оцетът се поставя върху стената без разреждане с вода и се оставя за един час. След отстраняване на петна можете да изперете повърхността и да я изсушите.

За да се предотврати появата на мухъл, се препоръчва периодично да се напръска оцет на мястото, където съществува опасност от черно петно. Сега знаете как да почистите плесента по стените. Надяваме се, че нашият съвет ще ви помогне веднъж завинаги да се освободите от неприятната ви миризма и черните петна.

(2 гласа, средно: 4.00 от 5)

Зарежда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стените стават черниСтените стават черни
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?
Как да премахнете плесен от стените на апартамента?Как да премахнете плесен от стените на апартамента?
Повреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухълПовреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухъл
Как да премахнете плесен от стените на причината за появата на гъбичките и технологията за борба с…Как да премахнете плесен от стените на причината за появата на гъбичките и технологията за борба с…
Оформяме стените на причините и вида на външния видОформяме стените на причините и вида на външния вид
» » Борба с плесен от народни средства - изграждане на портал