Как да донесе мухъл и гъбички от стените на къщата със собствените си ръце видове, методи за борба

Изливане по стените в къща от дърво: причини и борба с плесен

Преливането по стената на къщата в никакъв случай не е рядко явление. В продължение на много векове собствениците на дървени сгради непрекъснато се сблъскват с този бич и съществуват десетки методи за борба с него. Какви са причините за мухъл и как да се предотврати появата му?

Причини за мухъл

Всеки вид мухъл е колония от микроскопични гъбички, които се срещат навсякъде. Веднага след като спорите са в подходящи условия, започва бърз растеж, в резултат на което една дървена сграда може много бързо да стане неподходяща за живот.

Камъчето по стените на дървената къща израства дълбоко в гората, в резултат на това постепенно започва да се влошава. В хода на живота, гъбата прави канали в дървото, в които водата започва да пада, което в бъдеще ще доведе до разпад.

Преливане по стените в частна къща е опасно не само за сградата, но може да причини значителна вреда на обитателите. Спорите на мухъл плесени предизвикват алергични реакции и респираторни заболявания до бронхиална астма. Стаята ще има неприятна миризма и много скоро животът в къщата ще стане непоносим.Основната причина за появата на мухъл в нова къща по стените е грешки в проектирането на вентилационни и отоплителни системи. Ако въздухът и водната пара остават в стаята, повишената влажност ще създаде идеални условия.

Някои гъби могат да се развиват добре дори при 0 градуса, а ако стаята е топла, растежът ще се ускори. Поради това няма нито един отговор на въпроса как да се премахне плесен от стените в къщата. Необходимо е преди всичко да се отстрани причината за гъбичките и едва тогава ще бъде възможно да се извадят от стените.

Основните видове плесени

Ако къщите по стените са плесеняви, какво трябва да направи собственикът? Контролните мерки ще зависят от това коя гъба се е превърнала във вашия дом като неин поканен гост. Има няколко типа:

 • Бялата плесенна гъбичка е най-опасният случай. Тази гниеща гъбичка, способна напълно да унищожи дъските с дебелина 4 сантиметра за един месец. Ефективните мерки за борба са трудни за намиране и дори наскоро в селата те предпочитат да изгорят къщата, но не и да разрешат разпространението на гъбичките в селото.


 • Синева е друг общ "гост" в дървени къщи. Той се отразява на дървесни влакна, а с течение на времето повърхността придобива сивкаво-син оттенък. Основната опасност е проникването на влага в дървото, което води до бързо разпадане.

 • Черната плесена гъбичка е показана с черни и сиви петна по стената и засяга не само дървото, но и бетон, дори камък. Това е обикновена плесена гъбичка, но е сравнително лесно да се бори и можете да се справите с нея дори след тежко поражение.
 • Кашата може да има кафяв или зеленикав цвят, но в никакъв случай не е трудно да го забележите. Проблемът е, че става забележим само когато гъбата образува голяма колония, а след това вече е трудно да се бори с нея.

  Методи за борба с плесени

  Как да премахнете плесен от стените в къщата? На първо място, трябва да разберете причините за появата му: най-често е недостатъчна вентилация на стаята. Ако къщата има пластмасови прозорци и сградата е внимателно изолирана, естествената обмяна на въздуха може да бъде нарушена.

  В този случай, въпросът за това как да се премахне плесен от стените на къщата ще възникне непременно: стаята ще бъде постоянно запушен и влажен, особено на риска от мухъл гъбички в банята. Как да премахнете мухъл и гъби от стените на къщата? Има няколко ефективни методи на борба:

  1. Решаване на проблеми с вентилацията. В къща с пластмасови прозорци е необходимо да се инсталират специални принадлежности за микровключващи или редовно отворени прозорци, за да се осигури нормална обмяна на въздух.
  2. Обработка на стени с фунгициди. Това са специални вещества, които убиват гъбичките, с помощта на които можете да спрете растежа на колонията и да защитите дървото. Лечението със специално решение изисква не само засегнатите области, а всички дървени елементи: това ще се отърве от спора и ще предотврати повторна инфекция.
  3. Механично отстраняване на плесен. По време на смилането матрицата се почиства напълно заедно с горните слоеве на дървото. Важно е да се предотврати разпространението на спорите в цялата къща, така че работата трябва да се извършва внимателно.

  Ако има стебло по стените в къщата, как да се отървете от него с помощта на популярни методи? Има няколко доказани начина, които опитни летни жители са използвали в продължение на много години. Една от тях - лечението на стените с оцет.

  Той е естествен фунгицид, който може напълно да убие плесента и да предотврати образуването на спори. Масният оцет се разпръсква върху повърхността на стените, важно е, че лечението е възможно най-пълно. Недостатъкът на метода е неприятна миризма, която обаче бързо ще изчезне.

  Има още една възможност: можете да приготвите разтвор от екстракт от семена от грейпфрут, който можете да закупите в аптека. Понякога се използва масло от чаено дърво.

  Често е необходимо да се избират методи за борба с мухъл. Само търпението и постоянството на собственика ще му помогнат да се справи с това нещастие.

  Трябва да активирате jаvascript или да актуализирате плейъра!

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Борба с плесен от народни средства - изграждане на порталБорба с плесен от народни средства - изграждане на портал
  Стените стават черниСтените стават черни
  Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
  Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!
  Как се борих с мухъл и гъби в апартамент - блоговеКак се борих с мухъл и гъби в апартамент - блогове
  Как да унищожим къща гъби? Дървена къща, дървена къща, дървена дограмаКак да унищожим къща гъби? Дървена къща, дървена къща, дървена дограма
  Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
  Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?
  Повреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухълПовреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухъл
  Как да премахнете плесен от стените на причината за появата на гъбичките и технологията за борба с…Как да премахнете плесен от стените на причината за появата на гъбичките и технологията за борба с…
  » » Как да донесе мухъл и гъбички от стените на къщата със собствените си ръце видове, методи за борба