Как да се отървете от гъбички в подземни - премахване на всички мухъл

Ние се отърваваме от гъбичките в подземния свят веднъж завинаги

Тъй като дървесината е естествен материал, тя е обект на някаква "болест": един от тях е разпадът, плесените и гъбите. Ето защо, собствениците на къщи често се чудят как да унищожат гъбичките в подземния свят - най-ефективно и за дълго време.

Причини за гъбички

Вие сте абсолютно доволни от микроклимата в къщата, не се чувствате неудобно и, изглежда, всичко е наред. Но тук по стените започва да се появяват зелени петна, в мазето се появи миризмата на гниене. Какво стана?

Високата влажност е една от основните причини за мухъл. Преди всичко, внимателно проучете състоянието на тръбите за канализация и канализация. Ако комуникациите са добре и гъбата не е изчезнала, трябва да "копаете" по-надълбоко. По-специално, причината за висока влажност може да бъде лошото хидроизолация на мазето и недостатъчната вентилация.

Храносмилането никога няма да започне в топла, суха и редовно вентилирана стая. Оттук и отговорът на основния въпрос - повечето от плесените се страхуват от добра вентилация.

Вторият фактор, който играе важна роля при премахването на гъбичките, е хидроизолацията. Хидроизолацията ви позволява да предотвратите появата на влага и, следователно, развитието на плесен в подземния. Специално внимание в тази област изисква стари къщи, в които основният хидроизолационен слой е нарушен.

След причината за появата на гъбичките, които сте открили и елиминирали, можете да започнете да се борите с последствията - плесени петна по стените и тавана.

Храносмилане в подземието на дървена къща

За да се отървете от плесен в цялата къща, трябва да преодолеете огнището на външния му вид. Както бе споменато по-горе, най-вероятно това подземно помещение е най-влажната стая с лоша вентилация.Метрото е най-влажната и лошо вентилирана част на къщата и следователно е идеалното място за възпроизвеждане на гъбичките.

Съвременният пазар предлага много химически агенти за борба с гъбичките. Всеки инструмент е придружен от инструкция за употреба. Антисептикът бързо и ефективно помага да се отървете от гъбичките, но ефектът не трае дълго. Дори и най-модерните препарати не са в състояние напълно да премахнат мухъл, ако източникът на външния му вид не е бил обезвреден. Вероятно няколко седмици след лечението пак ще видите зелени и черни петна.

За да се отнеме веднъж завинаги да се оттегли плесен, е необходимо:

  • Отърви се от горния слой на почвата в подполето. Спредът на плесените се разпространява много бързо и дори ако сте дезинфекцирали стените, тогава в земята тези спори ще останат и след това след известно време гъбата ще се разпространи отново.
  • След като горната част на почвата е отстранена, запълнете пода с глина, вар и чакъл. След това, добре подтиснат.
  • След тази възглавница лежехме дървени трупи, а върху тях лежахме дървени дъски.

По този начин ще осигури място под пода на къщата добра вентилация и да бъде в състояние да се отърве от мухъл.

Средства за борба с плесени

Ето няколко опции, които можете да използвате, за да премахнете гъбичките в стаята.

Сяра мечТова е един от най-ефективните начини за борба с мухъл. Сяровите пулове са свободно достъпни на пазара или в хардуерните магазини. Преди да приложите сярна пръст, се притеснявайте за стягането на стаята. Затворете всички пукнатини и вентилация, така че въздухът да не "ходи", в противен случай цялата работа ще бъде неудобство. Подгответе желязо, поставете я в нея и поставете фитила в пламъци. След това незабавно трябва да напуснете стаята и да затворите вратата плътно зад себе си.

Димът на датчика за сяра е изключително опасен за хората и домашните любимци, затова го използвайте с изключителна предпазливост.

Отворете стаята след нанасянето на сярата, но не по-рано от 12 часа. След това внимателно проветрете мазето и го изсушете. За да направите това, можете да поставите в мазето кутия с негасена вар, която перфектно абсорбира влагата.

Вещества, съдържащи хлор

Този метод на борба има същата ефективност като контрола. За да направите това, трябва да запасите с "Белиз" или други средства, които съдържат хлор в състава. След това пригответе концентриран разтвор от него и обработете всички повърхности в стаята. Когато работите с този продукт, използвайте респиратор, за да избегнете изгарянето на дихателните пътища и носете предпазно облекло, включително ръкавици от ръкавици. Не забравяйте да обработвате рафтовете и стелажите. Почистете внимателно всички повърхности, тъй като най-малката площ, засегната от спорите на гъбичките, е способна да предизвика повторна поява на мухъл. След третирането внимателно проветрете района.

Мед или желязо стъкло

За да се бори с мухъл, имате нужда от разтвор на мед и желязо vitriol. За да го направите, имате нужда от топла вода, глина и всъщност витрило. Разтворете горните съставки в 1 литър гореща вода и обработвайте получената смес с мухляси. Процедурата изисква повторение в рамките на един месец.

Кристали от меден сулфат.

горелка

Също така, специален горелка ще помогне да се отървем от гъбички - той третира засегнатите райони. Резултатът е забележим веднага, но този метод, както всички изброени, е неефективен, ако източникът на появата на мухъл не бъде унищожен.

Решения за дървопреработка

За дървена къща, мухъл е особена опасност. Той може бързо да се развие, да повреди дървото и да допринесе за гниенето му. За да се отървете от плесен в дървена къща, всички конструкции трябва да бъдат обработени с разтвор на натриев флуорид, цинков хлорид, натриев силикофлуорид или амоний. За да направите това, разтваряйте 30 грама химикал в гореща вода и поръсете всички дървени повърхности.

Освен това е възможно да се лекуват вече засегнатите райони със специална паста от вашата подготовка. За тази цел се нуждаете от 150 g натриев флуорид, 135 g мастна глина и 200 ml вода. Във вряща вода разбъркайте химикала и добавете разцепената глина. Това количество паста е предназначено за обработка на 1 м ?. Внимателно смесената паста се нанася върху повредените зони и се оставя да изсъхне.

Влиянието на спорите върху човешкото здраве

Мухъл принадлежи към най-древните организми, живеещи на планетата. Тя възникна много преди появата на човечеството. Въпреки толкова дълъг период на съществуване човек не може да го унищожи. Сега появата на черно-жълто-зелени петна по стената няма да изненада никого. Много от тях дори не обръщат внимание на това, но си заслужава да се обмисли дали това не представлява опасност за здравето.

Напоследък биолозите са започнали да третират плесените като сериозен проблем. Те установиха, че ежедневното забавление в "фирмената" форма, съкращава живота на човек. За хората, не самата форма е опасна, а нейните спори, които проникват през тялото през дихателните пътища и порите. Те унищожават имунитета и засягат вътрешната микрофлора. В резултат на това започват да се развиват хронични заболявания: астма, бронхит, белодробна туберкулоза, различни алергии и други респираторни заболявания.

Спори мухъл гъбички под микроскоп.

Колкото по-висока е влажността на въздуха, толкова повече мухълът става спорен, което всеки ден подкопава здравето на жителите на къщата.

Предотвратяване появата на гъбички

Вентилирайте стаите. В мазето и под земята, провеждат превантивни методи за борба с мухъл, а през лятото изваждат рафтовете на улицата, за да ги изсушат и затоплят на слънце. Стените в мазето се препоръчват да бъдат третирани с антисептични или други средства за плесен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…
Как да премахнете гъби от стенатаКак да премахнете гъби от стената
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Оформя се върху стените на апартаментаОформя се върху стените на апартамента
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ямиКак да победят плесен по стените - обработка на изби и ями
Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
Налейте по стените къде да отидете за помощ?Налейте по стените къде да отидете за помощ?
Как да се третира стени от пътища на плесен, средстваКак да се третира стени от пътища на плесен, средства
» » Как да се отървете от гъбички в подземни - премахване на всички мухъл