Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ями

Как да унищожим завинаги формата на стените?

  • Качествени материали за работа
  • Обработка на мазета и ями
  • Как да се преодолее мухъл: редовно излъчване на стаята

Какво е плесен по стените. Това е докосване на тъмен цвят. Изглежда грозно и миризмата е неприятна. Обикновено петна се появяват в банята, в кухнята или в мазето. Как да победят мухъл по стените? Например, от някаква повърхност матрицата се измива с вода, но след това отново се появяват петна. За да премахнете мухъл от тапет, дърво, вътрешността на линолеум или бетон, се налага по-сериозна намеса.

Формата на стената няма приятна миризма и цвят. Трудно е да се оттегли, но е възможно.

Качествени материали за работаЩе ви трябва:

Медният витриол ще ви помогне в борбата срещу мухъл.

  • озонатор;
  • валяк;
  • четка;
  • меден витриол;
  • консервант;
  • вентилатор.

Защо се появява мухъл? Като правило, за появата на всякакъв вид гъби, достатъчно топлина и влажност. Ако влажността на въздуха в помещението е повече от 65% и температурата е около 25 ° C, плесенето може лесно да се появи при такива условия. Храносмилането се развива добре, когато няма вентилация в къщата, слънчева светлина. Най-често се появява близо до водопроводните тръби, под банята, по стените в ъгловите стаи, където няма достатъчно хидроизолация, върху пластмасовите прозорци. Важно е да се отбележи, че можете да победите мухъл по стените, но първо трябва да премахнете причините за появата му. Създаването на вентилация, нормализиране на влажността и затопляне на къщата са трудни задачи. Това обаче трябва да се направи, иначе опитът за премахване на мухъл ще бъде безполезен.Връщане към съдържанието

Обработка на мазета и ями

Съвременните средства ще помогнат бързо и постоянно да се отървете от гъбичките.

Как да обработваме правилно мазето и ямите? До есента всеки градинар желае да сведе до минимум загубата на гниене в зеленчукова яма и изба. Мазето преди прибиране на реколтата се приготвя предварително, тъй като в неподготвена стая продуктите могат да заразят гъбичките и бактериите, влезли в предходната година.

За да се премахне плесента от стените. използвайте старите методи. Например, е възможно да се извърши димяне с фосфор, вал с вар, обработка с меден сулфат. Струва си да се отбележи, че ако мазето се намира под къщата, тогава първият начин не се прилага. Но варовикът и витриолът няма да дадат силен ефект.

Най-добре е стените на хранилището да се третират с 5-10% разтвор на специален почистващ препарат с пръскачка, валяк или четка. След това фиксирайте с противогъбичен консервант. Съществува и по-икономична опция: добавете консервант към варовика.

В допълнение, можете да извършите озон и атака. Озонът е доста силен оксидант. Когато озонът засяга мицела на патогенна гъбичка, неговата структура може напълно да се промени. Озонът може също така да разруши спорите на гъбичките.

Озонаторът е в състояние постоянно да унищожава спорите на гъбичките.

Ако вземете предвид бактерицидния ефект, озонизаторът е много по-ефективен от излъчването на ултравиолетовите кварцови лампи. Как се използва? Това е лесно. Включете го в стая, в която има плесен. Озонаторът има таймер, който ограничава работното време - може да се използва за около 2 часа. След това устройството се изключва и озонът започва да се разлага до кислород за един час. Ако обработвате стените на мазето, трябва да имате предвид, че озонът е малко по-тежък от въздуха. Ето защо поставете устройството възможно най-високо. Лечението трябва да се извършва два пъти с интервал от 14-20 дни.

Как да се преодолее мухъл: редовно излъчване на стаята

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Борба с плесен от народни средства - изграждане на порталБорба с плесен от народни средства - изграждане на портал
Стените стават черниСтените стават черни
Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…
M? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от ШвецияM? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от Швеция
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Матрицата е устойчива на мухълМатрицата е устойчива на мухъл
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
» » Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ями