Какво означава да се отървете от мухъл и гъби по стените

Как да се отървете от мухъл по стените във вашия дом

В съвременния свят, въпросът остава: как да се отървете от плесен по стените на къщи, апартаменти? Погрешните изчисления при строителството или неправилното функциониране на дома често водят до натрупване на калъпи по стените. Външният вид се влошава, къщите стават неизползваеми, здравето на хората, живеещи в заразените помещения страда ...

Как да премахнете гъбички и мухъл по стените

Спорите на гъбичките са във всяка структура, но за развитието на колонията са необходими някои условия: висока влажност, лоша вентилация и температура от 15-20 градуса по Целзий.

Както при всяко заболяване, съществуват начини да се предотврати появата на гъби по стените:

 • Влагоустойчивите тръби в банята могат да бъдат затворени в полиетиленова обвивка за защита;
 • осигурява циркулация на въздуха в помещението използвайки електрически уреди или вентилационна решетка;
 • обемисти мебели не трябва да се поставят близо до стените;
 • сушене на дрехи за производство на открито;
 • Пластмасовите прозорци често се отварят леко, за да проветрят стаята.


Ако гъбичките и плесените по стените все още се появиха, трябва да се опитаме да ги почистим от засегнатата зона. Корените на мицелиалната гъбичка засягат огромната област и дълбоко проникнете в мазилката, дървото или други стени. Премахнете всички необходими до чистия слой. Можете да използвате метална четка. За лична защита срещу вредни спори на мухъл почиствайте маската в респиратор. Почистеното място трябва внимателно да се изсуши и да се третира с антисептик. И едва тогава донесе "излекуваното" място в първоначалното му състояние. Мазилка е по-добре да се използва варо-цимент. Той е по-устойчив на атаки от гъбички.

Най-евтиният и широко разпространен от времето на Съветския съюз средство за плесен по стените - меден сулфат. Тези кристали са сини, лесно разтворими във вода и могат да се използват в борбата срещу мухъл. Приготвяне на разтвор: 1 литър вода ще изисква 50 грама витриол и 1 супена лъжица настърган пясък за пране за по-добра адхезия към стената. Разбъркайте добре и нанесете върху почистена и суха стена. Лечението след сушене трябва да се повтори. Като се има предвид, че медният сулфат е отровно вещество, работата с него трябва да се извършва в защитно оборудване: респиратор и гумени ръкавици. Това лечение се използва главно за тапети.

За да се отървете от формата на стените, които постоянно са влажни от разликата между външната и вътрешната температура на въздуха, е необходимо да се обработва и изолира фасадата на сградата. Преди това е необходимо да се почистят вече появилите се плесени и гъбични увреждания в пукнатини и малки пукнатини на външната стена. След това повърхността ще трябва да се третира с антисептик. След изсушаване внимателно гипс фасадата на стаята. Алтернативно, стената може да бъде обработена с битумен мастик, който ще служи като добър хидроизолационен материал.След затоплянето на външната стена е необходимо също така да се почисти вътрешната стена и да се третира със специална подготовка "Antiplesen". След възстановяването на мазилката е възможно да се инсталира допълнително нагряване на стената "топъл цокъл", за да се предотврати появата на мухъл плесени в бъдеще.

Тогава да обработва стените от матрицата

 1. Бетонните стени, засегнати от спори от гъби, трябва да бъдат почистени със шпатула до незамърсения слой;
 2. За третиране на цялата повърхност с биозащитния антисептик "Mipor";
 3. Изсушете стената 4 - 6 часа;
 4. Още веднъж, колкото е възможно по-внимателно, почистете стената от мухъл и гъби, изплакнете стената с чиста вода и изсушете за 8-10 часа;
 5. Нанесете антисептик за втори път с четка или пръскачка с боя;
 6. След окончателното сушене можете да нанесете гипс, керемиди, тапети ...

Черна плесен по стените

Този вид плесен най-често се появява в банята или около неправилно монтираните пластмасови прозорци. За да се отървем от този бич, на първо място е необходимо да премахнем причината за възникването му - влага. Проверете за вентилация. В долната част на вратата на банята можете да пробивате малки отвори за свободно движение на въздуха.

Прозорците трябва да бъдат отворени за кратък период от време за интензивна вентилация.

Препоръчва се да се поправят дефектните кранчета, да се изключи наличието на мокри помещения в помещението, да се украсят тръбите на водоснабдяването и канализацията от появата на конденз върху тях.

С помощта на шкурка или метално покритие, внимателно изчистете проявите на черна плесен до чист, неповреден слой. За да предпазите дихателните пътища, използвайте респиратор или марлеви превръзки.

Когато на стените има плесен, е желателно да се намери ефективен начин да се преборите с нея. В строителните магазини има огромен избор от съвременни антисептици, които спомагат за унищожаването на спори от мухъл и гъбички и способни да предотвратят появата им в бъдеще. В зависимост от структурата на засегнатите стени можете самостоятелно да изберете правилното лекарство и следвайки инструкциите за употребата му, Облечете стаята, унищожавайки матрицата.

Лечението на стените срещу мухъл се състои в цялостно почистване на повърхността на стената от продуктите на жизнената активност на гъбичките и корозия, последвано от третиране с антисептик. Ако спазвате правилата за функциониране на стаята, вентилационната система и изолацията на фасадите на сградата, съществуването на гъби и мухъл може да бъде забравено завинаги.

Ако е невъзможно да се разбие гъбата в самата стая, можете да се свържете с специалистите по ремонта и строителството, за да им помогнете да се отърват от матрицата по стените. Компетентните специалисти бързо поставят в ред жилището и, използвайки антисептични средства, постоянно почистват помещенията на гъбичките.

Навигация по записи

Оставете отговор Отказ отговор

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…
Стените стават черниСтените стават черни
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Влага в къщата - как да се отървете от влагата в къщатаВлага в къщата - как да се отървете от влагата в къщата
Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!
Как да унищожим къща гъби? Дървена къща, дървена къща, дървена дограмаКак да унищожим къща гъби? Дървена къща, дървена къща, дървена дограма
Как да се отървете от гъбички в къщатаКак да се отървете от гъбички в къщата
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
» » Какво означава да се отървете от мухъл и гъби по стените