Как да се отървете от гъбички в къщата

Как да се отървете от гъбички в къщата

Ремонтирайте себе си. ние създаваме уютна атмосфера в къщата. За съжаление, тя може да бъде счупена от банална ... гъбичка!

Наличието на гъбички в къщата не е неприятно явление, то е опасно за човешкото здраве! Ето защо с гъби, открити в къщата трябва да се биете. Важно е да си припомним, че той има невероятна устойчивост и затова ще положат много усилия и време, за да го победят.

За да се предотврати появата на гъбична плесен, трябва да проветрявате къщата по-често. Освен това трябва да осигурите достатъчно слънчева светлина. Необходимата вентилация трябва да бъде в кухнята, в банята и в тоалетната. Полезен инструмент може да служи като устройство за измерване на влажността във вашия дом.Необходимо е гъбичките да бъдат елиминирани възможно най-скоро, ако все още се появяват на закрито.

  • Първо, трябва да премахнете причината. Може да се нуждаете от специализирани услуги. Той ще оцени състоянието на стегнатостта на вашия дом и ще направи заключенията ви. Ако гъбичката е причинена от недостатъчна вентилация в банята, липса на качулка в кухнята или блокиране на прозорците на помещението, тогава трябва да предприемете мерки за отстраняване на тези недостатъци.
  • Второ, да се отървем от мухъл в банята, ви е необходимо следното: поставете във вентилатора за обезвъздушаване прозорец, за да се премахнат различията, сложи специалните врати за бани, редовно почистване на плочките, санитарен фаянс.
  • Трето, да се отървете от гъбички в кухнята ще ви помогне да инсталирате качулка. Няма да е излишно да си спомняте: трябва периодично да проветрявате шкафовете, да почиствате плочките и кухненските повърхности.

Ако гъбата "се установи" в хола, където самият ремонт е извършен, вземете следните мерки: намалете количеството мебели и проветрете колкото е възможно по-често. Изсушете леглото, килимите, килимите и т.н.Следващата операция ще бъде почистване на мястото на гъбичките. Тъй като спорите могат лесно да проникнат в дихателните пътища, процедурата за унищожаване на гъбична плесен от всички засегнати повърхности трябва да се извърши с ръкавици и маска. В случай, че плесената гъбичка току-що е започнала да се появява, достатъчно е да се отстрани ленената повърхност с прост алкохол (бъдете внимателни: лесно се запалва!). Алкохолът перфектно превъзхожда от водата и разрушава гъбичните нападения не само на повърхността, но и в дълбините.

Ако гъбата е в пренебрегвана форма, тогава е необходимо да се положат значителни усилия. Първо, отстранете гъбичките, след което лекувайте засегнатата област. Ако гъбата уврежда тапета, тогава тези области трябва да бъдат заменени. Ако гъбички на стената, тогава трябва да почистите тухла или блок. Заразени с гипс гипсокартон трябва да бъдат премахнати. Не само местата, обхванати от гъбичките, е необходимо да се почисти, но също така и 10-15 см от прилежащата територия, тъй като тези площи също могат да имат гъбични спори.

За да освободите засегнатото от гъби място, трябва да използвате специални средства. Например, ефективно Fungitsit антисептик, противогъбична Мениджъри спрей (използвани за вътрешна и външна обработка) оцветяване-BIOSTOP (средства за борба с мана, гъби), и така нататък.

За стая, в която ремонтът се извършва от себе си, е необходимо да се използват най-добрите, "дишащи" материали, бои с противогъбичен ефект, биозащитни агенти.

Дори и да се отърва от гъбичките напълно, все още е препоръчително да се съобразят с превантивни мерки: непрекъсната вентилация pomescheniya- провежда своевременни ремонт софтуерни vodoprovoda- стаи ventilyatsiey- използват само висококачествени материали при remonte- наблюдава температурата.

Не забравяйте. добре е да се предотврати появата на гъбички, отколкото да се изхвърлят от тях за дълго време!

Американски опит с борбата срещу плесените.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…
Панелна къща с беседка за баня Наскоро в банята се появи неприятна миризмаПанелна къща с беседка за баня Наскоро в банята се появи неприятна миризма
Как да премахнете гъби от стенатаКак да премахнете гъби от стената
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ямиКак да победят плесен по стените - обработка на изби и ями
Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!
Как се борих с мухъл и гъби в апартамент - блоговеКак се борих с мухъл и гъби в апартамент - блогове
Как да унищожим къща гъби? Дървена къща, дървена къща, дървена дограмаКак да унищожим къща гъби? Дървена къща, дървена къща, дървена дограма
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
» » Как да се отървете от гъбички в къщата