Мухъл и гъби по стените как да се отървете от?

Какво ще ви помогне да се отървете от мухъл и гъбички?

 • Сортове гъби по стените
 • Актиномичен и висок
 • Превантивни мерки
 • Инструкция стъпка по стъпка: как да се отървете от гъбичките в стаята
 • Често в апартаментите с високо ниво на влажност има най-напред неприятна миризлива миризма, след това по стените и тавана има малки тъмни петна, които постепенно растат, превръщайки се в огромни участъци от мухъл. Довършителните материали започват да се разпадат, стаята постоянно мирише на влага. Струва си да се отбележи, че мухълът е опасен за здравето. Следователно, още при първите признаци на появата му, е необходимо да се вземат мерки, за да се установят причините за появата му и последващото отстраняване.

  Често във влажни, малко проветриви помещения се образуват гъбички.

  За отстраняване на мухъл и гъбички от повърхността на тавана и стените могат да се използват различни средства. Подходящи и конвенционални химически и народни. Но процесът на отстраняване на петна може да се забави, ако не следвате ясно инструкциите. За да се борите с такъв негативен феномен като гъбичка или мухъл, можете да използвате различни компоненти. Най-често това са такива ефективни решения:

 • за 10 литра вода: 0.9 кг боракс разтвор, 0.4 кг борна киселина, 1.4 литров оцет;
 • за 10 литра вода: разтвор на меден сулфат 0,5 kg, оцетна киселина 1,5-2 литра;
 • за 10 литра вода: разтвор на натриев флуорид 0,5 кг, железен сулфат 1,5 кг, меден сулфат 1 кг. Трябва да се помни, че медният сулфат води до обезцветяване на повърхността.

Сортове гъби по стенитеФормирането по стените не е същото, както обикновено се смята. Съществуват някои сортове:

Предотвратяване на гъбички: вентилация и вентилация, слънчева светлина.

 • гъбичен разпад;
 • мухъл плесени;
 • синя гъбичка.

Мухълът гъбички се появяват най-често на боядисана повърхност или камък под формата на точки на синьо, синкаво, зелено или черно.Много по-рядко има фосфоресциращи колонии, но те нямат пагубен ефект върху материала на стените. Тези форми силно нарушават целостта на всички строителни материали, намаляват техния експлоатационен живот, често с тежки повреди, дори възстановяват структури.

Сини гъби се появяват върху дървени повърхности, бързо разрушават материала, прониквайки вътре. Цветът на повърхността се променя на сивкаво-синьо, целулозата е напълно унищожена. Увреждането на разрушаването на материала не е ограничено, водата леко се прилепва към вътрешността на такова повредено дърво, се появяват големи израстъци на плесените, материалът бързо се загнива. Най-склонна към такава гъба е бор.

Запушването на гъби засяга само дървената повърхност, се класифицира в кафяво, бяло, бактериално. Последният тип е много опасен, тъй като корозира дървото отвътре, само леко потъмняване или появата на сивкав оттенък може да се види отвън, но индикаторите за сила падат бързо. Бялото гниене има способността да унищожи лигнина и това не влияе непосредствено дори на цвета на дървото, т.е. няма да бъде възможно да се намери източник своевременно. Кафявото гниене може да бъде открито веднага: когато удари дървото, материалът просто се разцепи.

Най-опасни са къщата гъбата, която е в състояние от приблизително милион месеца напълно корозия на етаж с дъбови дъски дебелина 5 см. През последните дървени къщи, където има гъбички, изгорени, както и друг начин да се спре разпространението му е просто невъзможно.

Връщане към съдържанието

Актиномичен и висок

Днес има много химикали от гъбичките.

В допълнение към класическите гъби, актиномицетизмът също е доста опасен. Това е микроорганизъм, заемащ междинна позиция между гъби и водорасли, но оттам това е само по-опасно. Материалът не само се срутва, но и бързо става мек, напомня гъба, т.е. силата му изчезва напълно и много бързо.

Малко различно от класическата гъбичка и високото. Това е плака на повърхността, най-често бяла, въпреки че се наблюдават и други нюанси. Плаката е алкална или солна, оказва влияние върху стените, в състава на материалите има неразтворими сулфати, карбонати, много често се виждат на тухлени стени и огради. Образуването на върхове е свързано с миграцията на водата в материалите, които, излизайки на повърхността, изсъхват и се превръщат във филм. Засегнати от такива повърхности като тухли, бетон, мрамор, мазилка. И ако на повърхността се появи само покритие, тогава се образуват пори, а след това се появяват пукнатини. Създаден по височина по същата причина като обикновената мухъл, така че методите на бой се различават малко от борбата с гъбичките.

Превантивни мерки

За да се предотврати появата на плесени или гъби в стаята, е достатъчно да се съблюдават прости превантивни мерки, които са ефективни и не изискват разходи за материали. Такива мерки включват:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
Борба с плесен от народни средства - изграждане на порталБорба с плесен от народни средства - изграждане на портал
Панелна къща с беседка за баня Наскоро в банята се появи неприятна миризмаПанелна къща с беседка за баня Наскоро в банята се появи неприятна миризма
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
» » Мухъл и гъби по стените как да се отървете от?