Повреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухъл

Щети на мухъл, колко опасно е мухята и как да се отървете от нея

Мухълът присъства навсякъде. Мухъл винаги е, е, и най-вероятно никога няма да изчезне. В повечето градове по света концентрацията на мухъл е няколко пъти по-висока от максимално допустимите стандарти. И така, че човек прави, без значение как той премахва следи от мухъл, неизбежно се появява отново.

Може би всичко не е толкова ужасно и кварталът на човека и мухъл не причинява никаква вреда? Уви, вредите на мухъл са много важни за тялото ни, но често не го чувстваме и затова не мислете за него. И вследствие на това не се опитваме да се отървем от него, като излагаме себе си и нашите близки на опасността от рак.

Какво представлява мухълът?

Мухълът е малка гъба. Спори от мухъл (тази много малка гъбичка) живеят навсякъде: във въздуха, в мебелите, в продуктите, по стените и подовете. Спори на плесени съществуват там, където често има мокро почистване на стаята и където рядко се почистват. Следователно, съседството на човека с мухъл, по своята същност, е често срещано. В този случай, мухълът е толкова малък, че дори не забелязваме как го издишваме.

Защо се появява мухълът?

Както вече споменахме, наличието на плесен или по-скоро на мухъл спори присъстват почти навсякъде. Видимото нарастване на плесента обаче започва само когато условията на околната среда, в които се намират спорите на мухъл, стават удобни за растежа му.Идеални условия за плесен са влажни условия (относителна влажност по-висока от 95%) и температура 20 ° С При такива условия, плесенни спори растат бързо, за улесняване на появата на видима огнища плесен.

Какво е опасно за мухъл?

Основната вреда на мухъл е, че мухълът е алергичен и токсичен. Колониите от мухъл плесени произвеждат така наречените. афлатоксини - отровни токсини, които при поглъщане могат да се натрупват в него, причинявайки с времето рак на черния дроб. Нашето тяло (а именно на черния дроб) в състояние да обработва множество афлатоксини, без вреда за себе си, но когато броят на колониите от гъбички е по-голямо от нормалното количество, организмът престава да се справят започва бавно отравяне организъм.

В допълнение към рак на черния дроб, плесен вдишване въздух е в състояние да разреши на белия дроб и бронхите, в организъм причиняват заболявания като ринит, бронхит, кашлица, болки в гърлото, респираторни заболявания, грип, главоболие, различни алергии. При поглъщане с храна, мухълът може да причини заболявания на стомашно-чревния тракт (GI тракт) от различни видове и тежест.

Изцедете в банята, в кухнята и цветятаТова са тези три места - банята, кухнята и саксиите за цветя - които са основните центрове за развитие на плесен. И това, разбира се, има обяснения.

Банята е първото място, където ще се образува плесен. Тя е почти винаги влажна, топла и, най-вече, малко свеж въздух. Просто идеални условия за развитие на плесен.

Обикновено в банята гъбата на матрицата е засегната: плочки и intercaffeine шевове, шевове по ваната и мивка, кърпи.

В кухнята, мухълът засяга предимно: дъски за рязане, ножове с дървени дръжки, хладилник, хлебопекарна. Въпреки факта, че мухъл е повече присъства в банята, в кухнята, присъствието му е особено опасно, защото може лесно да влезе в стомашно-чревния тракт (GIT) заедно с храната.

Странно, както може да изглежда, цветята също са зона на увеличено развитие на мухъл. Развитието му се проявява основно в случай, че цветята са наводнени с много вода (се образува висока влажност), а температурата в стаята е удобна за развитието на мухъл.

Как да се отървете от мухъл

Почти е невъзможно да се отървете от мухъл, или по-скоро от спори на мухъл. Те винаги ще съществуват до нас. Въпреки това, не може да се даде на плесените да растат и да се развиват. В този случай тя не може да навреди на тялото.

По принцип са необходими следните действия за намаляване на риска от развитие на плесени:

  1. Опитайте се да запазите помещенията, особено банята, сухи. Не забравяйте, че мухълът е много привързан към влагата. Вентилирайте помещенията колкото е възможно по-често.
  2. При отстраняване на плесените използвайте антисептични средства, почиствайте повърхностите и ги избършете.
  3. Изтриването на праха също премахва спорите на плесените. Мокро почистване на стаята и мебелите от прах (и мухъл), завършете сухото избърсване.
  4. Не запълвайте цветята. Не забравяйте, че формата се формира дори и тук с прекомерна влажност и удобна температура.

Рядко мислим за вредата, която мухълът може да причини на нас. Независимо от това, трябва да си спомним опасността, която представлява, и да използваме гореспоменатите средства, за да се отървем от него.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо се появява мухъл в къщата?Защо се появява мухъл в къщата?
Борба с плесен от народни средства - изграждане на порталБорба с плесен от народни средства - изграждане на портал
Стените стават черниСтените стават черни
Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
M? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от ШвецияM? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от Швеция
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
» » Повреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухъл