Оформяме стените на причините и вида на външния вид

Характеристики на борбата срещу плесените

  • Знаците на мухъл и причините за появата му
  • Борба срещу плесените

Понякога наемателите на къщи и апартаменти се сблъскват с плесен по повърхността на стените. Не всички методи са известни, че се борят с него. Да се ​​отървем от това нещастие не е просто възможно, но е необходимо без неуспех. Този процес не е толкова сложен, просто трябва да знаете причините за гъбичките. В съответствие с тях, и ще реши как да унищожи плесен по стените.

Храносмилателната система не само разрушава стените на къщите, но също така носи огромна вреда на човешкото здраве.

Знаците на мухъл и причините за появата му

На проявленията на мухъл може да се припише появата на сиви, тъмнозелени и черни петна по стените и тавана, а понякога и върху мебелите.

Също така в стаята не е особено приятна миризма на мухъл, бои и тапети, започват да се отлепи и мазилка - се разпада.Мухълът е в състояние да навреди на здравето на човека. Опасността представлява токсични съединения и спори, произведени от някои от нейните сортове. Такива заболявания като астма, синузит, пневмония и някои други могат да бъдат провокирани. Увреждането на плесента също може да повреди дървени конструкции, превръщайки материала в прах.

Причините за появата на гъбичките могат да бъдат различни. Ако се наблюдава на дъното на повърхността на стените на апартамента, разположен на първия етаж, най-вероятно причината е нарушаването на хидроизолацията на стените на къщата. Разрушителният ефект в този случай се дава от солите, които се съдържат в подпочвените води, в контакт с основите на сградата. В този случай има вид на бяла плесен, която е подобна на студа.

Мухъл може да се появи по стените, като проникне в капилярната структура на сградата на подземните води. Задължително условие за премахване на това в същото време е премахването на влагата в мазето. За тази цел трябва да се извърши хидроизолация на опорните части на мазето или сушенето на стени чрез електросимоза.

Вътрешна хидроизолация на мазета за контрол на мухъл.В горната част на стената може да се появи черна форма, която е в контакт с улицата. В случай на панелна сграда този факт може да покаже недостатъчна изолация на шевовете. В този регион се наблюдават най-големите топлинни загуби. За да се спести ситуацията, може да се извърши работа по запечатване и последващо затопляне на термичния шев на сградата. Тези мерки трябва да бъдат предприети от обслужващата организация.

Червената форма на стената обикновено се наблюдава при лоша топлоизолация и недостатъчна дебелина на стената. В този случай само тяхното затопляне ще помогне. Тези мерки трябва да се извършват от вътрешността на помещенията, тъй като извън нея често не е възможно да се направи това.

Връщане към съдържанието

Борба срещу плесените

Тъй като успешната борба срещу плесените е преди всичко за елиминиране на причините за тяхното формиране, то трябва да започне с това. Само след като се отървем от висока влажност, осигурявайки необходимата вентилация и затопляне на стените, мухълът може да бъде унищожен.

Ако черната плесен се появи само и няма време да се разпространи силно, тя може да се третира с оцет или водороден прекис. При пренебрегвани случаи ще са необходими по-сериозни мерки.

Първоначално, с помощта на шпатула, отстранете черна матрица и след това почистете тази област до тухли или бетон. Ако гъбата е върху тапета, те трябва да бъдат премахнати и почистени от повърхността под тях. Ако гипсокартонът е повреден, той трябва да бъде изваден и изхвърлен. Когато почиствате гъбичното огнище, трябва да излезете извън него, защото може да има и спори.

Заразената повърхност трябва да бъде напълно изсушена. Резултатът от борбата срещу мухъл ще зависи от това колко добре се изпълнява този етап. За да изсушите стените, можете да използвате активна вентилация или нагревател. В този случай стените не трябва да бъдат затрупани с мебели.

Засегнатата стена на мухъл трябва да се третира с антисептици, които имат противогъбичен и антимикробен ефект. Понастоящем пазарът може да бъде закупен както в страната, така и в чужбина. Принципът на тяхното действие е различен, затова преди да го използвате е необходимо да се запознаете с инструкциите. Освен това е важно да се знае, че употребата на антисептици се препоръчва само след отстраняване на причините за неприятностите.

За унищожаване на мухъл в апартамента трябва да си купите антисептик, предназначен за обработка на вътрешни стени, а не фасади. При избора на лекарство е необходимо да се изясни неговата цел, тъй като някои от тях не са предназначени за унищожаване на гъбичките, а за тяхното предотвратяване.

След изсушаването на антисептично обработената стена е възможно да се започне довършителната работа. Когато се приближавате към тях, трябва да знаете, че трябва да се използват дишащи материали и грунд с бои - с антибактериално действие. По-добре е да стоите далеч от херметичните материали.

За да се предотврати повторната поява на мухъл, е необходимо системно да се проветрява стаята. Освен това мебелите трябва да бъдат поставени по такъв начин, че да има празнина между тях и стената. Само когато всички гореописани моменти се изпълняват, може да се стигне до унищожаване на мухъл.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Борба с плесен от народни средства - изграждане на порталБорба с плесен от народни средства - изграждане на портал
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ямиКак да победят плесен по стените - обработка на изби и ями
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
» » Оформяме стените на причините и вида на външния вид