Как да премахнете плесен от стените на причината за появата на гъбичките и технологията за борба с тях

Как да отстраните маната от стените

 • Причини за мухъл
 • Как да премахнете маната от стените?
 • Съвети за предотвратяване образуването на мухъл

Разбира се, много собственици на различни видове помещения се сблъскват с такава неприятна ситуация като появата на плесен по стените на банята, плочките, в банята или на тавана. Мехурните петна развалят външния вид на стаята, оказват негативно влияние върху човешкото здраве и унищожават строителния материал на сградата.

Ако матрицата заема голяма площ, тя трябва да се отстрани със шпатула заедно с мазилката.

Следи от гъбичките могат да бъдат прикрити, без да се мисли как да се премахнат паразитите от този вид. Всъщност, прикриването не води до нищо добро, защото не облекчава вредата, причинена от този паразит, на вашето тяло. При вдишване на спори от гъбички, можете да хванете инфекция на дихателните пътища, различни заболявания на кожата и алергии. Най-ужасното е, че възрастните и децата страдат най-много от инфекции, тъй като те имат най-слабия имунитет. Ето защо, помислете как можете да премахнете плесен от повредени части на стената.

Причини за мухълМухълът може да се формира и разпространява по много причини. Повреждането става, ако по време на строителството сградата е много замръзнала, тя е била изолирана с нарушение на установените норми и също така, ако междупланинските шевове нямат подходящо запечатване.

Причините за появата на плесен по стените на къщата.

Причината за мухъл може да е слабо изсушена мазилка, смесена с лепило за тапети. Също така е възможно влагата да влезе в къщата чрез счупени канализационни системи, от незапечатани тръбни фуги или от течащи покриви. В сутерена или на тавана, може да се натрупа влага, което в бъдеще ще провокира възпроизводството на гъбичките.

Мухъл може да се появи и в местните райони на вашата къща, особено в банята, защото тази стая има висока влажност, постоянно се образува пара и температурата се променя. Общата ситуация е, когато банята е лошо вентилирана, няма вентилатори и качулки, а вратата се затваря плътно.Връщане към съдържанието

Как да премахнете маната от стените?

Към днешна дата има различни технологии, които ще помогнат ефективно да се премахне плесента от стените. За да се освободите самостоятелно от гъбичките, трябва да подготвите такива инструменти и материали:

 • изграждане на сешоар за коса (термична възглавница);
 • шпатула;
 • четка за метал;
 • специален антисептик;
 • маска, гумени ръкавици, работно облекло с дълъг ръкав.

Местообитание на мухъл.

Първата стъпка е да премахнете декоративното покритие от повредената зона. Ако под него има влажна повърхност, то трябва да бъде добре изсушена. За тези цели, термична възглавница или строителна сешоар е идеална. След това трябва да вземете четка за метал или шпатула и да продължите с премахването на гниенето. В същото време се опитайте да достигнете оригиналната тухла или бетонна основа.

Купете специален антисептик в магазина за строителни материали, когато работите, с което трябва да бъдете изключително внимателни, тъй като всички противогъбични средства съдържат отрови, така че трябва внимателно да проучите инструкциите за употребата на тези лекарства.

За да работите с антисептика, трябва да използвате маска, гумени ръкавици и работно облекло.

Лекувайте заразената повърхност няколко пъти с последователност от 5-7 часа. Ако гъбата не изчезне след няколко дни, тогава тази процедура трябва да се извърши отново.

Качествените решения унищожават гъбични спори от дървени, бетонни повърхности, от гипс и гипс. Те могат да бъдат използвани за борба с мухъл върху подове, стени и тавани. Преди да купите антисептик, консултирайте се в магазина за строителни материали, което решение е най-доброто за желаната повърхност и не изискват допълнителни инструменти за извършване на работата.

В допълнение към антисептиците с мухъл, такива решения също работят добре:

 1. Ако петна от гъби все още не са достигнали голям размер, плесените от стените могат да бъдат отстранени с водороден пероксид.
 2. Обикновеният търговски хлор може да се използва и за повредени райони, но не се препоръчва употребата му в чиста форма, тъй като изпарението на хлора е вредно за човешкото здраве. Следователно, той трябва да се разрежда с вода в съотношение 1: 3.
 3. Ако матрицата заема голяма част от стената, можете да използвате меден сулфат, от който 1 кг трябва да се разтваря в 10 литра вода.
 4. Не е лошо да се справите с плесен 40% формалин разтвор, 250 ml от които трябва да се разрежда в 10 литра вода и внимателно лекува засегнатото място.
 5. Ако не искате да отделите време за подготовка на решения, можете да използвате вече готови продукти: Ceresite, Stromix, Antifung и др.

Съвети за предотвратяване образуването на мухъл

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…
Панелна къща с беседка за баня Наскоро в банята се появи неприятна миризмаПанелна къща с беседка за баня Наскоро в банята се появи неприятна миризма
Как да премахнете гъби от стенатаКак да премахнете гъби от стената
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да се отървете от гъбички в къщатаКак да се отървете от гъбички в къщата
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
Как да премахнете плесен от стените на апартамента?Как да премахнете плесен от стените на апартамента?
Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?
» » Как да премахнете плесен от стените на причината за появата на гъбичките и технологията за борба с тях