Как да премахнете формата на стените стъпка по стъпка инструкции

Как да отстраняваме перманентно плесента по стените

 • Защо се появява мухълът?
 • Редът на борбата срещу плесените
 • Фактори, допринасящи за развитието на гъбички
 • Премахване на плесен от стени: инструкция стъпка по стъпка

Известно е, че влагата в помещението може да доведе до много неприятни последици. Поради това, по-специално, на стените има гъбички и мухъл. Те не само да има отрицателно въздействие върху външния вид на стените, но и да ги унищожи, те са вредни за човешкото здраве, така че заплахата е много сериозен и е необходимо не само да се знае как да се получи на мухъл, но го направи възможно най-скоро. Хората често дори не могат да разберат къде са получавали такива заболявания като астма, алергии и различни проблеми с дихателната система и стомашно-чревния тракт. Много често причината за всички тези заболявания е мухъл. Ето защо е много важно да го махнете от стената навреме, а още по-добре - да предотвратите появата му.

Мухълът е много вредно за човешкото здраве, така че е по-добре да го предотвратим.

Защо се появява мухълът?

Преди да решите как да премахнете плесента от повърхността на стените, трябва да разберете основните причини за появата му и, ако е възможно, да ги премахнете. Хората излизат от стените по различни начини, в повечето случаи са универсални, но има и отделни моменти, които също трябва да бъдат взети под внимание.

Основната причина за появата и развитието на мухъл и гъби по стените е влагата. Гъбите могат да се появят поради неправилно поставяне на изолация на хоризонтални и вертикални основи. Втората причина за появата на мухъл е замръзването на стените. Най-често се появява мухъл поради неправилна вентилация.

Храносмилателната система не само разрушава стените на къщите, но също така носи огромна вреда на човешкото здраве.

Храносмилането може да се разпространи с еднаква сила както върху повърхността на стените от дърво, така и върху тухлени конструкции. Много е лесно да се премахне плесента от тухлени стени.

Що се отнася до дървесината, единственото решение е изрязването на замърсената площадка и продължаването на нейното изгаряне. Всички елементи от суровата дървесина задължително трябва да бъдат третирани със специални противогъбични средства, дори преди да се влеят в стаята.Връщане към съдържанието

Редът на борбата срещу плесените

За бързо и ефективно отстраняване на плесените от стените е необходимо точно да се определи причината за появата им.

В този случай можете да изберете най-подходящия набор от подходящи средства за борба с гъбичките.

Общата схема, според която е възможно да се отстрани плесента от стените, е както следва:

 • цялостно отстраняване на плесента и почистване на всички замърсени повърхности;
 • Почистените повърхности или цялата стена са напълно изсушени;
 • е необходимо да се провери топлоизолацията на стените, тъй като там е източникът на плесен, който може да бъде разположен;
 • Ако топлоизолацията на стените е повредена, тя трябва да се смени.

Когато инсталирате изолация, трябва да сте много внимателни, тъй като най-малките грешки в бъдеще могат, между другото, да причинят разпространение на плесени.Връщане към съдържанието

Фактори, допринасящи за развитието на гъбички

Основните фактори, които допринасят за активното развитие на плесените, са:

 • гумени ръкавици;
 • дихателна маска;
 • хидроизолационен състав;
 • грунд;
 • антисептично;
 • шпатула.

Връщане към съдържанието

Премахване на плесен от стени: инструкция стъпка по стъпка

За да се отървете от мухъл и гъбички е много полезно за меден сулфат.

Проблемът с елиминирането на мухъл и гъби от повърхността на стените се притеснява много хора. Сега, когато знаете защо може да се появи маната върху стените на дома ви, е време да обмислите методите за премахването му.

Основният фактор за ефективно елиминиране на гъбичките е елиминирането на причината за появата им, които бяха разгледани по-горе. Само след пълното им елиминиране е необходимо да се стигне до финалния етап - да се премахнат мухъл и гъби, както и всички следи от тяхното проявление.

Обикновено формата е върху пластира. Тя трябва да бъде правилно обработена, но първо проверете прилепването на повърхността към повърхността на стената. Това е доста лесно. Необходимо е да почукате цялата област с чук. Ако чуете глух звук, мазилката се отдели от повърхността, стана неизползваема и подлежи на подмяна.

Има няколко вида гъбички и плесени: гниене на гъби, синкаво и плесеняво.

Ако адхезията на мазилката към стената е правилна, повърхността трябва да бъде внимателно почистена със специална подготовка. Не забравяйте да следвате инструкциите, предложени от производителя.

Работата се извършва в следния ред: първо, стенните повърхности са намокрени с вода, така че по време на почистването на матричния слой неговите спори да не се разпространяват през въздуха в помещението. След това засегнатите райони се третират със специален препарат. Освен това е направена една вдлъбнатина от 1 м, за да се отстранят със сигурност възникналите слоеве.

Най-добре е да използвате обикновена четка, пистолет или ролка за това. Пазарът продава специални лекарства - фунгициди под формата на спрейове, но в този случай обемът на една кутия (около 0,5 литра) може да не е достатъчен. Така че това решение е подходящо само за обработка на малки площи. По-добре е продуктът да бъде нанесен на 2 или 3 слоя. Всеки следващ слой трябва да бъде нанесен само след изсъхване на предишния слой.

Матрицата трябва да се отстрани заедно с повредената мазилка, която е свободна черна маса.

Сега трябва да вземете добра метална четка или някакъв друг инструмент, като тренировка с желязна четка и да отстраните плесента от повърхностите. Не забравяйте, че е необходимо да използвате маска и очила, за да осигурите добра вентилация на стаята, тъй като е много опасно да се вдишват частиците на гъбички във въздуха. Освен това е необходимо да се предотврати утаяването на спорите от плесени на други места. След третирането заразените фрагменти се изгарят.

В много пренебрегвани случаи плесенът успява да се развие толкова много, че да проникне в дълбоките слоеве. Това важи особено за порьозни материали. Тук гъбата образува своя основен мицел. Ако не го премахнете напълно, външната обработка не може напълно да елиминира проблема, а просто да скрие външната проява за кратко време. Ето защо, ако е възможно, е необходимо напълно да се замени фрагмента. В противен случай трябва да стигнете до най-дълбоките слоеве и напълно да премахнете гъбичките, които също могат да причинят неизползваемостта на сайта и все пак ще трябва да бъде заменен.

При никакви обстоятелства не трябва да работите без специални лични предпазни средства. За да избегнете контакт с вредни вещества, работете само в респиратор, очила и защитни ръкавици. Започнете да използвате стаята може да бъде не по-малко от 2 дни след лечението.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо се появява мухъл в къщата?Защо се появява мухъл в къщата?
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
Стените стават черниСтените стават черни
Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Как да се отървете от мухъл?Как да се отървете от мухъл?
Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?
» » Как да премахнете формата на стените стъпка по стъпка инструкции