Как да се предпазите от вредните ефекти на мухъл

Как да се предпазите от вредните ефекти на мухъл

Всички сме виждали плесени на стените на банята, на продукти, прозорци и др. Нашето съществуване преминава в тесен контакт с различни видове мухъл. И междувременно това е много опасен съсед. И тъй като трябва да се примирим с тази симбиоза, просто трябва да се научим как да защитим себе си и нашите близки от вредните ефекти на мухъл плесени. Нашите прости съвети няма да позволят мухъл да ви отрови живота.

Мухълът е опасен за човешкото здравеСега много се говори за вредата от плесента, която доскоро се смяташе за напълно безобидна. Почти цялото население на нашата страна чу ужасните истории на баби и дядовци за военния период на глада. Баби казаха, че не можеш да хвърлиш хляб. Дори лепкави. И тази мухъл е полезна, от нея научихме как да получим пеницилин, което спести огромен брой животи. Бабите увериха внуците си, че има полезен плесен хляб - няма да се страхувате от бурята. И самите те, без да подозират, грижливите предци навредиха на здравето на собствените си потомци. Междувременно мухълът е способен да причинява различни заболявания от храносмилателни и алергични заболявания до сърдечно-съдови и онкологични заболявания.

Имаше плесен преди повече от 20 милиона години. За това време плесените гъби се приспособяват към почти всичко. Учените вярват, че тези прости гъби могат да оцелеят в ядрена война. В орбиталната станция бяха проведени експерименти с мухъл плесени. Заключение на учени: мухълът е в състояние да живее дълго време дори в условия на открито пространство, без светлина и кислород. Мухъл се адаптира към антибактериални лекарства в отговор на най-новите разработки на учените.

Как да се предпазим от гъбички от плесени

За съжаление, ние не можем да бъдем изолирани от мухъл, спори от тези гъбички са навсякъде: във въздуха, върху повърхностите, върху продуктите. Трябва да се научим да живеем мирно с тези гъбички.Първо, приемете правилото, че никога не ядете храни, които имат натрупвания на плесени. В противен случай рискувате да сте в клиниката в 7 болници с поне отравяне. Изключението е така наречената благородна плесен, която е специално отгледана. Това не е токсично, така че можете спокойно да се насладите на изискания вкус на мухъл типове сирена. Грешно се смята, че отстраняването на матрицата от конфитюра или отрязването на матрицата от кората е достатъчно, за да се изчисти продуктът на вредната гъба. Всъщност, ако погледнете под микроскоп, можете да видите, че хлябът е засегнат от мухъл, тънките резби на мицела са ясно видими. Отърви се от храни, които са плакати - здравето е по-скъпо.

Идеалната среда за възпроизвеждане на мухъл плесени е топлината и влагата, така че често е възможно да се наблюдава мухъл в баните. Тази стая трябва да бъде добре вентилирана, инсталирайте система за принудителна вентилация, ако е невъзможно да се проветрява естествено банята. И всички стаи в апартамента или къщата трябва периодично да се вентилират поне веднъж или два пъти на ден в продължение на 15-30 минути.

Когато ремонтирате, не пренебрегвайте специалните противогъбични грундове, особено в помещения с висока влажност. Специалният състав на сместа ще импрегнира стени, строителни материали (например дърво) и за известно време ще ги предпази от образуването на вредни плесени върху тях. Най-популярните места за натрупване на плесени са банята и тоалетната, кухнята, дограмите, ъглите на помещенията и саксиите с цветни растения. За да предотвратите появата на мухъл върху тялото си, трябва редовно да извършвате антисептично лечение на банята. Не е лесно да се бори с мухъл, по-лесно е да се предотврати появата на вредни гъбички. Гледайте правилния режим на поливане на вашите стайни растения, не ги напълнете. В кухнята избършете съдовете и мивката сухи, подменете дървените дъски за рязане със стъклени, свалете ножовете с дървена дръжка. Не поставяйте мебели близо до стената, оставете малка празнина за свободно движение на въздуха. За да предотвратите появата на плесен по прозорците, уверете се, че рамката е запечатана и че кондензацията не може да се образува върху и между стъклата.

Отърви се от мухъл не е лесно

Ако се появи плесенът в апартамента, е необходимо повърхността да се третира със специален противогъбичен агент. При избора на инструмент следвайте класа на безопасност. Тя трябва да бъде безвредна за хората и домашните любимци. Следвайте инструкциите на производителя за употреба на продукта. Да не се третират материалите и повърхностите, посочени на етикета, с лекарство срещу плесени, да се съблюдават предпазните мерки. Не е необходимо да се разчита на методите на хората да се отърват от мухъл, те са далеч от всичко безобидно. MirSovet.ru може да препоръча на своите читатели само един от тези методи, доказан на личен опит - е лечението на бетонни стени с лампа за удари. Такава борба срещу плесените не е подходяща за всички материали. Бетонните стени трябва да се почистват от тапети и да се отопляват добре от огъня. Не използвайте този метод върху други материали. След третирането, стената трябва да се третира със защитен агент срещу гъбички и да се извършват козметични ремонти.

Има различни видове мухъл: жълт, сив, черен мухъл. Но ние можем напълно да се предпазим, за да не позволим мухъл да се натрупва в тялото и да не му позволи да има катастрофален ефект върху нашето здраве.

статията е подготвена специално за MirSovet.ru - http://mirsovet.ru

Ако харесахте статията, можете да я споделите с приятелите си, като кликнете върху иконата на любимата си социална мрежа

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Борба с плесен от народни средства - изграждане на порталБорба с плесен от народни средства - изграждане на портал
Стените стават черниСтените стават черни
Хляб, как да съхранявате хлябаХляб, как да съхранявате хляба
M? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от ШвецияM? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от Швеция
Матрицата е устойчива на мухълМатрицата е устойчива на мухъл
3 Методи за борба с плесени без използване на химикали3 Методи за борба с плесени без използване на химикали
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как се борих с мухъл и гъби в апартамент - блоговеКак се борих с мухъл и гъби в апартамент - блогове
Как да се чисти, премахване на мухъл плесен от тапета и под тапетКак да се чисти, премахване на мухъл плесен от тапета и под тапет
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
» » Как да се предпазите от вредните ефекти на мухъл