Хляб, как да съхранявате хляба

Красива кош за хляб - не само украсява кухнята, но и насърчава съхранението на хлебни изделия, без да губи вкусовите си качества.

Класическият вариант - галета от дърво. Има и галета, изработени от пластмаса, стъкло и дори от неръждаема стомана, които са идеални за високотехнологична кухня.

Как и къде да съхранявате правилно хляба?Характерна особеност на хлебни изделия (хляб, багети, ролки) е, че те много бързо започват да застояват. Но при правилно съхранение можете да увеличите свежестта на хляба до няколко дни.

Както знаете, хлябът трябва да се държи в хлебопекарната. Идеален за тази цел е подходяща зърнена кошница, направена от неръждаема стомана, дърво или пластмаса прозрачна. Дръжте хляба в найлонови торбички, в които често се продава, това е невъзможно, защото в тях хлябът бързо се навлажнява и става плесен.Ако стандартният хляб трябва да се съхранява не повече от 3 дни, тогава качественото хлебче може да "удължи живота" на ролки, хляб и хляб до 7 дни.

Хляб, как да съхранявате хляба

Как да изберем "правилния" хляб?

Преди да купите хранителна кошница, трябва да определите размера му. За да направите това, трябва да изчислите колко вашето семейство яде хляб за 2 дни (това е оптималният обем за хлебопекарна). Не съхранявайте много хляб в хлебопекарната, излъчва влага и бързо се разваля.

След това трябва да решите какъв материал да бъде направен.

Тя може да бъде:

  • метал;
  • Дърво;
  • пластмаса;
  • Грънчарство.

От древни времена се покланяше дървена хляб. Разбира се, в онези дни все още нямаше изкуствени материали и едно естествено дърво беше оценено с отличните си бактерицидни свойства. В хляб от хляб от дървото за дълго време не растат мухъл, остава ароматен и мек. Като дърво е за предпочитане да се използва бреза или хвойна, но днес няма да е лесно да се намерят такива хлябове.

Хляб, как да съхранявате хляба

Съвременните галета, изработени от дърво, освен функцията за съхранение, също изпълняват декоративна функция. Този продукт перфектно допълва интериора в стила на етно, страната, Прованс. В допълнение, дървото може да бъде украсено с дърворезби. Единственият недостатък на дървения хлебарник е, че не е удобно да се мие.

Хляб, как да съхранявате хляба
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървете от гъби и мухъл в къщата на Съюза на разработчицитеКак да се отървете от гъби и мухъл в къщата на Съюза на разработчиците
Борба с плесен от народни средства - изграждане на порталБорба с плесен от народни средства - изграждане на портал
Стъпка 5 Избор на домакински уреди за кухнята Какво оборудване е необходимоСтъпка 5 Избор на домакински уреди за кухнята Какво оборудване е необходимо
Как да изберем мивка от неръждаема стоманаКак да изберем мивка от неръждаема стомана
Кухненски парчета Дъска за рязанеКухненски парчета Дъска за рязане
Ние правим прости слънчеви батерии със собствените си ръцеНие правим прости слънчеви батерии със собствените си ръце
Такова разнообразие от дъски за рязане, което е по-добре?Такова разнообразие от дъски за рязане, което е по-добре?
Печка за дърво с ръцеПечка за дърво с ръце
Как да се третира стени от пътища на плесен, средстваКак да се третира стени от пътища на плесен, средства
Кузнецови пещи по поръчкаКузнецови пещи по поръчка
» » Хляб, как да съхранявате хляба