Как да премахнете маната от стените? Начин на отстраняване на плесен по стените

Как да премахнете маната от стените?

На стените ви се появяват черни точки? Тази плесен е един вид гъби, спорите от които летят във въздуха и се установяват на повърхности, където са най-благоприятните условия за тяхното израстване. В началото това са много малки ненатрапчиви петна, с течение на времето черната плесен засяга все по-голяма част от стената и това вече е проблем.

Каква е опасността от плесен в къщата? Къде започва борбата срещу плесените в апартамента и какви народни средства за мухъл по стените ще помогнат да се справите с него завинаги? Днес ще говорим за проблема, с който са изправени и наемателите на жилищни сгради и собствениците на частни имоти.

Какво е опасно за мухъл?

Не харесваме, че черната гъбичка е развалила жилището и ще трябва да похарчи много пари, за да си купи скъпо внесено лекарство по стените. Да, такъв козметичен дефект разваля външния вид на нашето жилище, но това не е най-лошото нещо. Храносмилането е много вредно за хората и домашните любимци.

Черната плесен може да причини алергии, кожни и респираторни заболявания. Гъбите са токсични, което може да доведе до отравяне и в някои случаи дори до рак на органите на човешкото тяло. Ние сме предупредени за опасност, така че не се колебайте.

Премахване на мухъл от стени с помощта на народни средстваНай-добрият начин да премахнете мухъл от стените е ремонт, но ако не можете да го стартирате веднага? Преди да започнем ремонтните работи, ще се опитаме да установим редовно излъчване на дома. През цялата къща държим вратите отворени, преместваме мебелите далеч от засегнатите стени. Такива прости мерки ще помогнат да не се развива гъбичката по-нататък.

Инструкция стъпка по стъпка за премахване на плесен от стени:

 • Преди всичко е необходимо влажната стена да се навлажни с вода, тъй като водата няма да позволи спорите на гъби да се разпространят допълнително.
 • Застреляй всички тапети, където се е появил проблемът. Ако просто отстраните плесента от стените, тогава спорите, които са невидими за окото на човек, могат да останат - гъбичката ще се появи отново достатъчно бързо.
 • След като премахнете тапета, внимателно проверете повърхността на стените. Струва си да се отбележи дали стената е почерняла. Ако стената е тъмна, това е знак, че тя също е засегната от гъбички.
 • Внимателно откъснете засегнатата мазилка. Калъпът може да бъде вграден в първия слой мазилка само за една година.
 • Почистване на тапета и гипс, веднага трябва всички почистване и изваждане на строителни отпадъци. Така че ще има по-малък шанс спорите да попаднат на друга повърхност.
 • Почистената стена трябва внимателно да се изсуши с топъл въздух и след това да се третира химически. Строго следвайте инструкциите на пакетите!
 • След обработката на стените, гипсът се нанася върху тях, може да бъде обикновен или с антисептик, вторият вариант е много по-добър, антисептикът предотвратява появата на мухъл.

За лечение на стени, използващи следните народни средства срещу мухъл по стените: концентрирано избелващо средство, оцет, водороден пероксид, амоняк, сода за хляб, меден витриол с вар. Химическите разтвори на стената трябва да се нанасят с помощта на гъба.Можете също така да използвате инструментите за съхраняване на матрици, които се продават в строителни магазини. Най-добрите продукти бяха следните: Fongifluid, Senezh Effo или Homeenposto. Тяхната ефективност зависи от качеството на извършената работа. Ако по време на ремонта не отговарят на правилата за обработка на стените, можем да приемем, че парите са били изхабени и много скоро формата ще се появи отново по стените на къщата ви.

Мерки за безопасност при самоотстраняване на плесените:

 • Струва си да се помни, че избелването отделя токсични изпарения, а оцет и амоняк имат специфична миризма, така че когато работите с тези решения, трябва да бъде добре вентилирана стая и работата трябва да бъде в дихателната маска.
 • Водородният пероксид насърчава избелването на стените, така че работата с него трябва да бъде изключително предпазлива, ако стените са боядисани.
 • Не смесвайте амоняк с белина, което води до отделяне на токсични изпарения.
 • Най-малко безопасно е използването на сода за хляб, тъй като няма специфичен, остър мирис, не отделя токсични вещества.
 • Използването на меден сулфат с вар също е безопасно средство, но за съжаление няма да продължи да защитава от мухъл в продължение на много години.

Как да се предотврати повторната поява на мухъл?

Знаем как да премахнем маната от стените, но няма ли да се окаже, че след известно време ще се появи отново. Да, това може да се случи, така че първо трябва да си помислим откъде идват проблемите. Ако това е баня или кухня, най-вероятно това се дължи на високата влажност, която се случва в малко вентилирано помещение. Тук има две възможности: в дома ви изобщо няма вентилационна система или тя е слабо проектирана и не се справя със задачите си.

Влагата е основният враг и не винаги е в нашата власт да се справим с него. Най-често те започват да питат в магазините лекарството за мухъл по стените с началото на студеното време. На улицата, грозното студ в апартамента - не е по-добре, тъй като централното отопление все още не е включено.

За да не търсите начин да премахнете плесен от стените, трябва да се опитаме да се уверим, че къщата не е влажна. Често се проветрява и се търсят допълнителни начини за отопление на дома, той ще бъде оправдан отпадък!

В хола помещението може да възникне и поради неправилно извършена хидроизолация на външните стени и междупластовите фуги. Има случаи, когато черните точки на гъбичките са открити още в началния стадий на строежа на къщата поради факта, че тухлената мазилка е била неправилна.

През последните няколко години, появата на черна плесен в домовете започнаха да се оплакват навсякъде и наематели на жилищни сгради и дори селяни. Те са обединени от една причина - бяха направени големи ремонти, при които стари дървени прозорци бяха заменени със съвременни пластмасови проби.

Пластмасовите прозорци са красиви и практични, но ако са постоянно затворени, няма да има никаква естествена циркулация на въздуха в къщата. Не съхранявайте и поръчвайте прозорци с вентили.

Нека да обобщим. За да не се появят черни точки на гъбичката, трябва постоянно да се проветрява помещението, да се следи влажността на въздуха. Не поставяйте мебелите обратно на стените. Проверете дали вентилацията функционира правилно в дома ви, ако не, тогава трябва да се свържете с компетентните органи. Пазете се от влага!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
3 Методи за борба с плесени без използване на химикали3 Методи за борба с плесени без използване на химикали
Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ямиКак да победят плесен по стените - обработка на изби и ями
Как се борих с мухъл и гъби в апартамент - блоговеКак се борих с мухъл и гъби в апартамент - блогове
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Как да премахнете плесен от стените на апартамента?Как да премахнете плесен от стените на апартамента?
Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?
Как да се отървем от нещастието?Как да се отървем от нещастието?
Налейте по стените къде да отидете за помощ?Налейте по стените къде да отидете за помощ?
Повреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухълПовреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухъл
» » Как да премахнете маната от стените? Начин на отстраняване на плесен по стените