3 Методи за борба с плесени без използване на химикали

3 начина за борба с гъбички без използване на химикали

С такава скръб, като плесен, трябваше да се изправи пред всяка домакиня. Влага, недостатъчна вентилация, внезапни температурни промени и замръзване на стени - всичко това в крайна сметка води до появата на гъби по стените, прозорците или тавана. И ако не обърнем достатъчно внимание на този проблем, мухълът ще започне да се разширява по цялото жилище, "да завладее" всички нови територии и просто да унищожи къщата отвътре.Изправени пред мухъл, много хора пускат ръцете си, защото изглежда, че тази ужасна гъба е просто невъзможно да се оттегли! В курса са доста опасни за човешкото тяло вещества: хидратирана вар и сяра. Обикновено това обаче не дава резултат. Но има изход! Има няколко естествени съставки, които ефективно унищожават мухъл и го предпазват от повторното му появяване. Това са:

Всички тези продукти имат своите плюсове и минуси, но всеки от тях се отличава с активност срещу гъби по стените и тавана. Оцетът е най-евтиният от всички предлагани опции. Маслото от чаено дърво е обратното, най-скъпото, но без преувеличение, то може да се нарече най-доброто в борбата срещу ужасната плесен. Единственият му недостатък е силната миризма, която ще се разпадне в продължение на няколко дни. Екстрактът от семена от грейпфрут също не е евтин, но този продукт няма мирис.Мухълът може да бъде опасен за здравето, дори ако нямате алергии към него. Много хора, изправени пред този проблем, се чувстват уморени, слаби и летаргични. Не позволявайте на този проблем да се извърши сам. Първо, изсушете влажния ъгъл на стаята и механично премахнете съществуващата гъбичка. Изсушете килимите, отстранете съществуващите течове от тръби или покриви и се уверете, че водата не изтича в завесата за душ. И за да се бори с вече появилата се гъбичка, струва си да използвате 3 естествени лекарства, разгледани по-долу.

1. Масло от чаено дърво

За подготовката на най-мощното лекарство за мухъл, е необходимо да се приготви спрей, за който 2 ч.л. масло от чаено дърво трябва да се разреди с 2 чаши вода и след това да се напълни с пръскачка. Пръскането на продукта върху проблемните зони (стените и ъглите на стаята, на плесенявия таван или мухлясан килим), не може да се съмнявате, че след няколко дни мухта ще напусне къщата завинаги. Необходимо е само да се помни, че най-силната миризма на петрол ще бъде ерозирана 2-3 дни.

2. Екстракт от семена от грейпфрут

Огромно предимство на използването на екстракт от семена от грейпфрут пред маслото от чаено дърво е пълната липса на миризма от това лекарство. В същото време, по отношение на ефективността, тези методи за борба с мухъл не са по-ниски помежду си. За да приготвите мощен лекарствен продукт за гъби по стените, добавете 20 капки екстракт от грейпфрут в 2 чаши вода и разклатете добре. Получените средства са необходими за запълване на пулверизатора и за обработка на повърхностите, от които преди това е отстранена матрицата.

3. Оцет

Доказано е, че под въздействието на оцет загива над 80% от плесента. За да се борави с постоянно мухлящи места, в пръскачката трябва да се изсипе бял дестилиран оцет и да се напръска в проблемните зони. За няколко часа си струва да напуснете стаята, която е лекувана, тъй като миризмата на оцет може да е много остра. За да премахнете миризмата, първоначално в оцет, можете да добавите няколко капки етерично масло.

Използвайки нашия съвет, вие винаги ще се отървете от плесента във вашия дом!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Борба с плесен от народни средства - изграждане на порталБорба с плесен от народни средства - изграждане на портал
Стените стават черниСтените стават черни
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Как се борих с мухъл и гъби в апартамент - блоговеКак се борих с мухъл и гъби в апартамент - блогове
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Как да се отървете от мухъл?Как да се отървете от мухъл?
Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?
Мухъл и гъби по стените как да се отървете от?Мухъл и гъби по стените как да се отървете от?
Как да премахнете плесен от стените и да предотвратите повторното появяванеКак да премахнете плесен от стените и да предотвратите повторното появяване
» » 3 Методи за борба с плесени без използване на химикали