Тогава да се третира тавана от инструмента за преглед на мухъл

Лекарства за плесен на тавана

Черните или сиви петна на тавана и острата задушаваща миризма ще направят ясно, че в стаята се е появила плесен. Този микроорганизъм е изключително опасен за човешкото здраве и навременното третиране на тавана е изключително важно.

За интензивен растеж на мухъл плесени е необходимо да се създадат благоприятни условия под формата на висока влажност над 90% и температури над + 15 ° С. Основната причина за формирането на такъв микроклимат е проблемът с качеството на вентилацията на стаята. Въздухът не се отстранява от помещението и в него се образува парников ефект с високо съдържание на влага.

Причините за мухъл в стаята

Мускулните гъби вече са последица от проблема, който трябва да бъде открит и елиминиран на първо място. Влажността може да се дължи на грешки и злополуки при строителството.

Варианти на технически недостатъци, които са допринесли за формирането на плесен:

 • Неефективна или отсъстваща вентилация
 • Изтичане на канализационни или водопроводни тръби
 • наводнение
 • Конденз, в резултат на недостатъчна изолация
 • Нарушаване на хидроизолацията на покрив
Важно! Без да елиминирате тези проблеми, можете да се отървете от плесента само за известно време.

Отстраняване на плесените

Тестът е гъбички расте, и ще премахне не само на повърхностния слой на неговите видими спори, мицел и всички, но проникнали в дълбочината на строителни материали.

Повишена форма

Засегнати от мухъл мазилка и гипсокартон плочи, се препоръчва да се разглобява напълно заедно с покълнали в тях мицел.Важно! Шприцовете с микотоксини са основна опасност за здравето. Отстранете формата в респиратор, очила и гумени ръкавици. Откритите области на кожата не трябва да бъдат, за да се избегнат алергични или кожни заболявания.

Ако форма се открива във времето и фокус са малки петна премахване на гъбата може да бъде прост антисептично лечение като основно средство за справяне с плесен.

Изчистеният таван от строителен слой с елементи от мицел, отглеждан в тях, също се третира с антисептик.

Противогъбичното антисептично средство унищожава напълно плесената гъбичка, спорите й и мицела. Благодарение на проникваща способност, елиминира възможни остатъци от мицела на дълбочина 3 - 5 mm, в зависимост от порьозността на материала, който се прилага средство за борба и предпазване от плесен.

Тогава да се третира таван от мухъл

Мухълът се отстранява с помощта на противогъбични средства. В качеството си могат да бъдат използвани като широко известни домакински антисептици, както и техните промишлени колеги. Преди обработката е необходимо механично да се отстрани механизмът на видимия повърхностен слой на матрицата и да се изсуши таванът добре.

Можете да се биете с плесен с помощта на:

 • белина
 • Бърите
 • оцет
 • 3% водороден пероксид
 • Меден витриол
 • Екстракт от кости от грейпфрут
 • Сода за хляб
 • Масла от чаено дърво


Всички тези агенти за контрол на плесените унищожават формите за плесени, но се различават по начина, по който се използват и продължителността на защитата срещу повторната поява на мухъл. Ако, обаче, ще бъде напълно елиминирана от причината, да допринесе за създаването на микроклимат за гъбички живот, тези средства ще доведат до премахване на мухъл от тавана напълно.

белина

Модерни избелващи средства

Ефективността на избелването се основава на включването на натриев хипохлорит в състава му. Хлорът напълно убива гъбичките и е отличен предпазител срещу възстановяването му. Почистването на плесента с избелване трябва да се извършва на добре проветриво място, тъй като по време на процеса се отделят опасни газове.

Нанесете разтвора или чрез пръскане, или като използвате гъба.

Важно! Не използвайте хлор-съдържащ агент срещу мухъл върху тавана, когато обработвате дървена повърхност.

боракс

Използва се като естествен инхибитор на плесен. При работа с него не са разпределени опасни газови образувания. Той има отлични свойства за защита от плесени.

Използва се като воден разтвор в съотношение 0,2 литра сух боракс на 2,5 литра вода. Нанесете на тавана с помощта на спрей или гъба.

оцет

Убива 4/5 известни типове плесени. Оцетът е слаба и нетоксична киселина. Използва се без разреждане с вода. Нанесете на тавана с пръскане. След употреба, стаята трябва да се вентилира, за да се избегне специфична миризма. Защитната функция се осигурява чрез редовно повторно нанасяне върху повърхността на тавана.

Меден сулфат

Широко използвано средство за контрол на мухъл. Медният сулфат е химически активно вещество и всички операции с него трябва да се извършват с гумени ръкавици и защита на дихателните пътища и очите. В стаята трябва да се осигури добра вентилация при почистване на плесента. Медният витриол се препоръчва за борба с плесени върху дървени повърхности. Сухият прах се разрежда във вода в съотношение 25-50 грама на литър вода. Полученият разтвор се обработва ръчно с гъба, обработена с таван. Агресивната смес за пръскане не е желателна.

Екстракт от кости от грейпфрут

Масло от чаено дърво

Това естествено, естествено средство е най-ефективното средство за борба с плесените върху тавана. Има силен противогъбичен и антибактериален ефект. Принадлежи към категорията на най-скъпите, но за да се намери правилното решение, се използва минималното количество етерично масло от чаено дърво. Една чаена лъжичка се отглежда в една чаша вода. Полученият разтвор се обработва със спрей или гъба. Маслото има силна миризма, която бързо се отстранява от помещението чрез вентилация.

Индустриални средства за борба срещу плесените

Препарат за почистване на плесен

Производителите на домакински химикали предоставят широк набор от средства за защита и борба с плесените. Много добре известни марки произвеждат антисептици в готови форми за директно приложение. Когато ги купувате, трябва внимателно да проучите инструкциите за употреба, тъй като за да увеличите ефективността на производителите да произвеждат антисептици за употреба на различни повърхности.

При работа с индустриални противогъбични разтвори е необходимо да се защитят очите, кожата и дихателните пътища.

Анализът на социалните мрежи показва, че най-добре произвежданите антисептици са решения, произведени от фирмите: Tilex, Cillit Bang, Domestos. Отделно, имайте предвид отличните възможности на търговските марки Xiolate и Drevotex.

Бързо и своевременно почистване на плесен от тавана, съвременните и домакински средства за борба с него, е гаранция за добро здраве.

Харесва ли ви статията? Споделете го:
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как се борих с мухъл и гъби в апартамент - блоговеКак се борих с мухъл и гъби в апартамент - блогове
Как да се чисти, премахване на мухъл плесен от тапета и под тапетКак да се чисти, премахване на мухъл плесен от тапета и под тапет
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
Как да премахнете плесен от стените на апартамента?Как да премахнете плесен от стените на апартамента?
Как да премахнете плесен от стените на причината за появата на гъбичките и технологията за борба с…Как да премахнете плесен от стените на причината за появата на гъбичките и технологията за борба с…
» » Тогава да се третира тавана от инструмента за преглед на мухъл