Как да се лекува плесен по стените и тавана?

Колкото по-добре се лекува матрицата?

 • Средства срещу плесени върху стени и тавани
 • Масло от чаено дърво и екстракт от грейпфрут срещу плесени
 • Предотвратяване на образуването на плесени
 • Инструкции стъпка по стъпка за премахване на мухъл
 • Мухълът е вид гъби с различен цвят, който се появява в много влажни помещения с лоша вентилация. Всеки материал може да атакува гъбички - това е не само дърво, но и бетон, тухли, пенобетон, кожа, килими. Това е доста голяма опасност не само за материалите и храната, но и за здравето. Ето защо, при първите прояви на мухъл, трябва да се вземат мерки да го унищожат.

  Гъбата е гъбичка, която се появява в стаи с лоша вентилация и висока влажност.

  Тогава да обработвате пода или стените, които са изумени от гъбичките? Днес има много различни мерки и лекарства, повечето от които са свързани с агресивни химични агенти. Има и редица естествени разтвори и вещества, които не са по-малко ефективни, но са напълно безопасни за хората, лесни за употреба, не изискват използването на защитни мерки по време на обработката. От предимствата трябва да се отбележи, че природните средства не причиняват никаква вреда на човека. Сред тях има и такива (екстракти от кости от грейпфрут), чиято цена е доста висока.

  Средства срещу плесени върху стени и тавани

  Местообитание на мухъл.  Тогава да обработвате пода или стените, които са изумени от формата? Веднага помнете различни химикали, но те са твърде агресивни. Когато използвате, носете защитни ръкавици и често маска. Освен това те оказват отрицателно въздействие върху довършителните материали. Ето защо, експертите съветват да използват по-безопасни природни средства, които имат дългосрочен ефект, често нямат миризма. Прилагането им е проста, много лекарства дори не трябва да се измиват от повърхността.

  Например, сода за подове и стени? Той е мек и безвреден - това го отличава значително от агресивните химикали. Сода има свойството да абсорбира влагата, т.е. заедно с лечението и профилактиката. Често, заедно със сода, се използва обичайният оцет от трапезата.

  Средства от мухъл в банята: сода, лимон, оцет, амоняк.

 • ? една супена лъжица сода трябва да се разреди в чаша обикновена вода;
 • сместа се излива в пулверизатора, възможно е да се извърши унищожаване на формата. За тази цел течността първо се пръска върху повърхността, оставена за известно време за абсорбиране. С помощта на гъба или твърда четка остатъците от гъбички се отстраняват от стената или тавана. Ако е необходимо, се извършва повторна обработка.


Вместо пръскачка се разрешава да се използва парче платно, напоено в приготвения разтвор. Лъжистата област се избърсва с парцал, ако е необходимо, действията се повтарят 1-2 пъти повече.

Масло от чаено дърво и екстракт от грейпфрут срещу плесени

Една от естествените препарати за унищожаване на мухъл е масло от чаено дърво. Инструментът е скъп, но е достатъчно работа, за да свърши работата. Той има благотворен ефект върху човешкото тяло по време на преработката, ароматът му е деликатен и приятен. По време на лечението антибактериалните и противогъбичните ефекти са едновременно, т.е. дългосрочната работа с мазнини, ефектът е фиксиран за дълго време.

Маслото от чаено дърво има антибактериален ефект в борбата срещу мухъл.

За третиране на подове или стени една чаена лъжичка масло трябва да се разреди с чаша чиста вода, след което полученият разтвор трябва да се излее в малка пръскачка. Агентът се прилага върху повърхността на стената в областта на лезията, не се отмива. Можете да прилагате и използвате чист парцал, избърсвайки материалните зони, където се е появила гъбата. През първите няколко дни ще има силна миризма на масло, но в крайна сметка ще изчезне с мухъл. Този метод е ефективен и безопасен за хората

За обработка на стени, пода, засегнати от мухъл, е възможно и естествен екстракт от кости от грейпфрут, но този метод е доста скъп. Предимството е пълното отсъствие на миризма по време на обработката и най-висока ефикасност на лекарството. Екстрактът не само премахва напълно всички следи от плесен, но и дезинфекцира повърхността.

С плесен можете да се биете с помощта на меден сулфат, който може да се закупи от всеки хардуер.

Процесът на обработка на пода и стени е прост: достатъчно за чаша чиста вода да вземе 10 капки от агента, внимателно разбъркайте полученото разтвор. След това течността се излива в пулверизатора, започва обработката на засегнатия участък. Не измивайте продукта. Колкото по-дълго ще бъде в контакт с гъбичките, толкова по-ефективно ще бъде унищожаването на мухъл. Продуктът ще проникне дълбоко в строителния материал и мухълът няма да се появи върху обработваната повърхност.

Ако гъбичните колонии не са много големи, тогава преди да започнете работа не трябва да елиминирате финала. Ефектът е дългосрочен, а не всички химикали за контрол на мухъл са способни на такъв ефект. Ето защо високата цена в този случай е напълно оправдана.

Връщане към съдържанието

Предотвратяване на образуването на плесени

Инструкции стъпка по стъпка за премахване на мухъл

За да премахнете маната от стените, пода или тавана не е толкова просто, необходимо е да се положат усилия, така че всички следи да изчезнат напълно и да не се появят отново. Този процес е разделен на отделни етапи:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…
3 Методи за борба с плесени без използване на химикали3 Методи за борба с плесени без използване на химикали
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ямиКак да победят плесен по стените - обработка на изби и ями
Как се борих с мухъл и гъби в апартамент - блоговеКак се борих с мухъл и гъби в апартамент - блогове
Как да се отървете от гъбички в къщатаКак да се отървете от гъбички в къщата
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?
Как да се третира стени от пътища на плесен, средстваКак да се третира стени от пътища на плесен, средства
» » Как да се лекува плесен по стените и тавана?