Отстраняване на мухъл по стените и причини за появата на гъбички

Как да се отървем от плесен по стените: методи и средства

Повлияйте дървото

Появата на мухъл върху стени или тавани разваля външния вид на стаята. Често дефектът се възприема като външен и борбата с черното петно ​​се отлага до следващия ремонт или друг подходящ случай. В същото време забравяйте, че плесените не са само враг на вашия уют, но и заплаха за здравето.

Черните точки на тапет, калпак или близо до плочката в банята - това е гъба, а ако не се борите, тя ще се разраства и разпространява. Мухъл мухъл засяга стените отвътре, като по този начин ги прави по-мръсни. Неговите спори влизат във въздуха и проникват в дихателните пътища и се хранят с храна. Наличието на мухъл в къщата може да причини такива заболявания като хроничен бронхит, екзема или конюнктивит, да станат източник на алергия, да предизвикат задушаване. Особено опасна гъбичка за малки деца и пациенти с отслабена имунна система.

Причини за гъбички

За гъбичките не се установяват постоянно, е необходимо да се третира стените от мухъл при първите признаци на появата му. Източникът на мухъл лезии е влагата. Ето защо мухълът често се появява в местата на изтичане, в ъглите на стаята, поради лошо запечатване на ставите на панелите, както и в банята и банята, тъй като влажността в тези помещения обикновено се увеличава.

За да се бори ефективно, е важно да се коригира начинът на вентилация на помещенията, за да се премахнат източниците на изтичане. Ако гъбата удари градски апартамент, можете да се обърнете към общинските служби за помощ, те ще обработват междупланинските шевове отвън. С гъбички в банята и селските къщи ще трябва да се бият сами.

Борбата с плесен в апартаментаСлед елиминирането на течове и изсушаване на стените, те трябва да бъдат почистени от стари мазилки или тапети, да се почистват засегнатите места със шпатула. За отстраняване на гъбичните частици от малките неравности на стената е полезна твърда четка. Счита се, че Domestos, Sanita и други подобни гелове са подходящи за домашна дезинфекция срещу мухъл.

Проблем в къщата

Тези вещества обаче не са достатъчно ефективни. Много по-правилно е да използвате специално лекарство за плесен от строителни магазини, което ще ви позволи да забравите за гъбичките дълго време. Е доказано решение "Fongiflyuid" твърди ALPA, -repairers, експертите препоръчват "Senezh Effo" или "Homeenpoysto" от реномиран производител TIKKURILA бои. Тези и други подобни антисептични средства се предлагат в удобни контейнери с различен капацитет, така че да можете да изберете подходяща гъбичка по отношение на областта на лезията.

В зависимост от материала на стените и тяхната порьозност, консумацията на антисептик може да бъде различна. Консултантите в магазина за строителни материали ще ви помогнат да третирате стените от мухъл, какъв състав е подходящ за Вашия дом, дали е достатъчно да проведете процедурата веднъж или да повторите импрегнацията след няколко дни.Един ден след прилагането на антисептика, е необходимо стените да се третират с грунд за проникване в дълбочина, като например Tiefgrund LF, Universal или Euro Primer. След като нанесете грунд и гипс, можете да лепете тапета или боя. Когато решавате какво да завършите стените в окончателната версия, отдайте предпочитание на лепило с противогъбична добавка или боя за влажни зони, така че матрицата да не се върне.

Съвети от капитана!

Използването на специални средства за плесен по стените ще помогне най-ефективно да се справи с проблема и да предотврати появата му в бъдеще.

Как да предпазим банята от мухъл

Защита на корпуса

Появата на мухъл по стените в бани или селски къщи изисква специално внимание. Благодарение на структурата си, дървото поглъща влагата и понякога го задържа дълго време, като по този начин създава всички условия за живота и възпроизвеждането на формата. Мухълът в банята възниква поради висока влажност и лоша вентилация. Засегнатият дървен материал се разпада по-бързо, а ваната може да се нуждае от големи ремонти.

Преди да преработите дървото, внимателно проветрете ваната, напълно изсушете всички стени, пейки, врати. През лятото стаята е добре вентилирана и изсъхва под горещо слънце. И при лошо или студено време дървото може да се изсуши чрез електрически уреди или да остави за известно време незапалена фурна. След пълно изсушаване, цялата гъбичка трябва да се почисти, без да се оставя най-малката следа от плесени. Силно повреденото дърво е по-добре заменено с ново. Дървените трупи трябва да бъдат изгорени с мухъл, така че спорите на летливите гъби да не се разпространяват в нови строителни материали.

Мнозина не искат да използват синтетични импрегнации във ваната, защото се страхуват, че с пара цялата химия ще стигне във въздуха. За унищожаването на мухъл в селата се използват органични разтвори, например, оцет, сода, пероксид, мед и желязо vitriol. Ефективно противогъбично средство ще бъде въглероден оксид - изсушава дървените стени във ваната, без да отваря амортисьора на печката, изпъква в черно. Някои строителни съединения за защита на дървесина се произвеждат на базата на органични вещества, боракс или борна киселина. Антифунгалните агенти, подходящи за използване в баня, трябва да бъдат маркирани със специален етикет.

В сауните, условията за растеж на плесен са по-малко, отколкото в руската баня, там е суха и топлината се поддържа. Въпреки това, гъбичките могат да бъдат доведени със стари дъски или оборудване за баня. По тази причина се препоръчва винаги да се използва нов дървен материал. По-добре е да се даде предимство на плътно дърво, дъб или бор, иглолистните дървета имат допълнителна смолиста защита. В сгради, изработени от мека дървесина, гъбата се разпространява по-бързо.

Важно е да се създаде добра вентилация във ваната. Трябва да се внимава по време на строителството. Пясъчна възглавница под дъното на дъската и специални дупки в основата ще позволят да се осигури висококачествено сушене, за да се запази дървото по-дълго. Ако има душове, в които е организиран водният поток, подът и долната част на стената трябва да бъдат поставени с керамични плочки. Плочките се почистват по-лесно, удобно е да се обработят с дезинфекционен разтвор.

Съвети от капитана!

Да се ​​отървем от плесен в апартамент или извън града, е много важно да не го пускате отново. Обърнете внимание на микроклимата в къщата, добра вентилация, не забравяйте за редовното проветряване и поддържането на чистота в помещенията. Не използвайте стари строителни материали и домакински предмети, засегнати от гъбичките. Така че запазвайте красотата на къщата и здравето си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
Борба с плесен от народни средства - изграждане на порталБорба с плесен от народни средства - изграждане на портал
Стените стават черниСтените стават черни
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да се чисти, премахване на мухъл плесен от тапета и под тапетКак да се чисти, премахване на мухъл плесен от тапета и под тапет
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?
Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?
» » Отстраняване на мухъл по стените и причини за появата на гъбички