Стените стават черни

Коментари

Анна Вероятно е гъба. Изключително неприятно и опасно нещо, защото освен неестетичния външен вид има сериозна опасност за здравето. Трябва да решите този проблем по два начина:

Иван Започва, както обикновено, малко теория. Мухъл (мухъл плесени) е специално царство на живата природа. Като цяло мухълът е общоприето име за гъбички. Той е всеяден, вездесъщ и обикновено невидим. Спори на мухъл са навсякъде: във водата, в земята, по стените и, разбира се, във въздуха, който дишаме. Мухълът може да причини много заболявания, вариращи от най-често срещаните алергии към ракови заболявания.

Тестът може да бъде с различни цветове: черен, кафяв, син, зелен, сив, жълт, червен, бял, сив и др.

В допълнение към отрицателното въздействие върху човешкото здраве, мухълът има разрушителен ефект върху материалите, които обитава. Най-вече дървените повърхности са изложени на гъби, където матрицата се разпространява свободно през спорите на дървото. Също така са изложени форми и твърди материали: тухли, камък, бетон. Известно е, че бетонната стена, засегната от плесен, се разпръсква буквално след няколко години.

Как се разпространява плесенът?

Мухълът се разпространява във въздуха под формата на микроскопични спори. Когато удари мократа повърхност, тя израства с най-фините нишки (мицел). Благоприятните условия за разпространение на мухъл са висока влажност и лоша обмяна на въздух в помещението.

Също така имайте предвид, че е регистрирано възпроизвеждането на мухъл плесени както при ядрения реактор в Чернобил, така и в космоса на станция Мир.

Как да се справим с мухъл?

Първо трябва да се отървете от повишената влажност в местата на растеж на гъбичките. Не забравяйте да проверите естествената вентилация на апартамента. Много често, мухъл се появява след инсталирането на пластмасови прозорци. Двойните прозорци нарушават вентилационния поток на въздуха, което може да причини конденз на прозорците и стените на помещенията.Ако няма достатъчно вентилация, можете да инсталирате климатик. Но е важно да се помни, че самият кондиционер може да се превърне в дистрибутор на спори за гъби. Използвайте балсам с филтри с фунгицидно "импрегниране" или други технологии, които не позволяват отглеждането вътре в матрицата. Препоръчва се използването на пречистватели на въздух. Най-ефективни са пречиствателите с HEPA филтри.

Влагата, проникваща от избите, покривите, както и непрекъснато наводняващите ви съседи, също е основната причина за мухъл. Качествената хидроизолация ще помогне тук.

Ремонт на изтичащите водопроводи (кран, тоалетна чиния).

Отърви се от прекомерния брой домашни растения.

Проветрявайте помещението по-често. Периодичното проветряване ще намали влажността на въздуха, ще облекчи влагата в апартамента.Как да премахнете мухъл?

Мухълът се отстранява със специални средства - биоциди. Когато работите с тях, трябва да сте изключително остри, защото повечето от тях са отрови. Внимателно прочетете инструкциите за употреба на биоциди.

От народните средства можете да препоръчате Белиз, меден сулфат, Дометос и други вещества, съдържащи хлор.

Обработката на заразените места трябва да бъде внимателно и няколко пъти. Винаги използвайте ръкавици и респиратор.

Иван Продължение.

Ефективен метод с Aspergillus Niger или просто черна плесен, според резултатите от изследванията на руски учени, е лечението на местата, засегнати от плесени от есенциални мандати. Предотвратяването на мухъл не е елиминирането му, а предотвратяването му.

Антисептичните стени на помещения, редовно проветряване на апартамента или къщата (а не се разделиха за този прозорец, и се отвориха широко врати и прозорци), хидроизолация във всички области, тъй като тя е влажност - най-благоприятна среда за развитие на плесени, а оттам и на болестта мухъл. Използването точно климатиците, които имат фунгицидни филтри "импрегниране", използването на пречистватели на въздуха с HEPA филтри - предотвратяване на мухъл и гаранция за липса на мухъл заболяване.

За да нямате заболявания от мухъл, достатъчно е да се избегнат лошо вентилирани и влажни помещения - мазета, тавани и мазета. В никакъв случай не можеш да живееш в апартамент, където има мухъл. Необходимо е първо да се отървете от плесента и само тогава да се настаните в апартамент или къща. Не трябва да позволявате дори лек поток вода от кранчето - това увеличава влажността - идеалната среда за възпроизвеждане на мухъл.

Трябва да се почиства редовно с влажна място по стените на къща или апартамент със суха кърпа, за да следи отблизо земята в саксии за цветя - идеалната среда мухъл местообитание. Отоплението на къщата, апартаментът трябва да бъде висококачествен и постоянен, не можете да изключите отоплението дори през нощта, активирайки растежа на мухъл, когато къщата или апартаментът започне да се охлажда. Не можете да скриете мокри, изсушени дрехи в килера, това провокира появата на мухъл. Всички тези мерки за борба с мухъл са ефективни методи и са в състояние да ви предпази от заболяване.

Продължаване на списъка на заболяванията, причинени от мухъл, ние отбелязваме, че конюнктивит и стоматит, ларингит, мигрена, трахеит, отит на средното ухо, бронхит, ринит и ринит, сърдечно-съдови заболявания, астма, mycotoxicosis, мухъл на засягане на вътрешните органи (най-вече при хора с намалена имунитет), отслабването на имунитета са и болести, основната причина за която е мухълът. Те са трудно лечими и понякога хронични заболявания от мухъл. Алергичният ринит или сенната хрема също предизвикват мухъл в повечето случаи.

Най-опасни за човешкия живот е жълта плесен, се отразява, като правило, храни като риба, мляко, ориз, черен дроб, фъстъци. Пренебрегването на мерки за борба с мухъл и мерки за безопасност, които трябва да просто да хвърлят продукти с жълта плесен, а не просто да отреже плесенясал част, вие се излагате на опасност от смърт, когато отровата на този мухъл ще се натрупват в организма и се удари в черния дроб с течение на времето, като по този начин предизвиква появата на цироза. След контакт с плесенни спори т.нар жълт плесен (най-опасни за живота и здравето, генериране на отрова като афлатоксин) в стомашно-чревния тракт, се развива бързо хранителни алергии.

Най-податливият на мухъл е строителният материал като дърво (станция за трансбордиране между плесен и човек). В миналото предотвратяването на мухъл, за да се предотврати преместването на плесента в други къщи, беше изгарянето на цялата къща, в което се намери така наречената бяла къща гъби. Борбата с плесени в домовете и апартаментите е биоцидна защита и обработка на строителни материали.

Не забравяйте, че няма универсално лекарство за появата на мухъл, но има няколко превантивни мерки за борба с мухъл. Само един интегриран подход към унищожаването на мухъл ще помогне да се отървем от него завинаги. Само предотвратяване на мухъл е в състояние да ви и вашия дом защити завинаги, и, следователно, се защити здравето си от този повсеместен и трайно микроорганизъм, свойствата на които все още не е напълно изяснен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
M? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от ШвецияM? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от Швеция
Как да унищожим къща гъби? Дървена къща, дървена къща, дървена дограмаКак да унищожим къща гъби? Дървена къща, дървена къща, дървена дограма
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Как да се отървете от мухъл?Как да се отървете от мухъл?
Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?Дали плесенът е опасен и може да навреди на здравето ни?
Повреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухълПовреда на плесен - колко опасно е мухълът - как да се отървете от мухъл
Колкото по-опасен е плесенът в банята, толкова по-добре е всеки да знае товаКолкото по-опасен е плесенът в банята, толкова по-добре е всеки да знае това
Тест върху стените - вреда на човешкото здравеТест върху стените - вреда на човешкото здраве
» » Стените стават черни