Тогава да се третира стените от мухъл фина половина

Ние се борим с плесен в къщата: начини за лечение на стените

Спорите на мухъл, които не са видими за окото, летят навсякъде, обаче, те трябва да се установят в благоприятни условия за растеж, тъй като вредният квартал с мухъл става очевиден. Рядко и много бързо матрицата започва, когато е мокра и няма вентилация. Наличието на тези признаци е основната причина за образуването на мухъл плесени. И все пак е необходимо да се изолират стените на замръзване, в противен случай вътре в стаята те ще събират капчици кондензат и само мухъл.

Мухъл избира стаи с висока влажност - баня и кухня. А също и местата на всякакви течове - може да са стени с лошо запечатани панели, пукнатини. Такива помещения трябва да бъдат третирани от плесен в етапа на ремонт. Задължителното превантивно третиране на мухъл изисква стена от дърво, жироскоп, тъй като те задържат добре влагата и бързо се разрушават от появата на плесен.

Как да намалите влажността в помещениетоЗа да се избегне появата на мухъл в стаята, е необходимо да не се допуска увеличаване на влажността. Ако влажността на въздуха надвишава 70-75%, тя трябва да бъде намалена. За тази цел трябва да се настрои отлична вентилация, ако е необходимо, до инсталирането на принудителна вентилация.

Добрата влажност намалява редовното проветряване на стаята. През зимата е важно да се поддържа адекватно отопление. Отоплителните уреди изсушават въздуха. Във ваната трябва да работите с кърпа топлина, ако е необходимо, инсталирайте електрически.Ако в къщата има много закрити цветя, препоръчително е значително да се намали броят им.

За да се намали влажността в помещението, има устройство - изсушителят. Ефективността на работата му се усеща само когато е включена постоянно, а вратите в стаята са затворени.

Специални препарати от плесен

Строителните магазини и интернет предлагат голям избор от лекарства, които могат да се борят срещу мухъл и да осъществят превантивна защита.

 • Анти-мухъл "Biocide C" е готов за употреба дезинфектант. Използва се за убиване на мухъл и различни бактерии. Не съдържа хлор. Умерено токсично лекарство.
 • "Alpa" Fongifluid фунгицид е средство срещу мухъл. Подходящ за всички повърхности. Няма мирис. Не съдържа хлор. Запазва цвета на повърхността.
 • Dufa Schimmelentferner - решение за обработка на повърхности от плесен и хлор в състава. Премахва плесента върху плочки, шевове, стени. Има силен дезинфекционен ефект. Лесно и ефективно се борят срещу мухъл.
 • Allermold е спрей за мухъл. Средството, препоръчано на страдащите от алергия, не е токсично. Ефективен за малки области, заразени с мухъл. Създава защитен филм, който спира растежа на мухъл. Лечението трябва да се повтори след 3 месеца.

  Меден сулфат

  Това вещество е под формата на кристали със син цвят. Няма мирис. Незапалим. Има антисептични свойства. Умерено токсичен. Може да оцвети повърхността в синкав нюанс. За да се бори с мухъл, пригответе разтвор, разреждайки 100 грама витриол в 10 литра вода. Спазвайте правилата за безопасност при работа с токсичен наркотик. Насити стената с разтвор с валяк или четка. Оставете да изсъхне. Желателно е да се повтори лечението няколко пъти.

  Народни средства за плесен

  Когато използването на специални средства от мухъл не е желателно поради тяхната токсичност, е необходимо да се използват народни средства. И плюс народни средства - тези почистващи вещества са лесни за намиране.

 • Bleach. Различни препарати с хлор в състава, като: "Whiteness", "Domestos", избелващи средства за пране - добре отстранява плесента. Но, първо, те не са безобидни, когато работите с тях, трябва да внимавате. На второ място, те не са подходящи за всички повърхности. Когато обработва дърво, хлорът разрушава структурата му.
 • Сода за хляб. Разтваря се 1 супена лъжица сода в половин литър вода. Поставете парцал в това решение и избършете стените, заразени с мухъл. След обработката можете да избършете повърхността с лимон. Тя ще играе ролята на допълнителна дезинфекция и опресняване на миризмата. Но това лекарство не е в състояние напълно да унищожи мухъл. Това ще помогне да се премахне само горния слой на мухъл. Но дори и такава малка дезинфекция е по-добре, отколкото да не правиш нищо и да пускаш мухъл и да отровиш по-нататък въздуха с твоите спорове.
 • Оцетът е добър при изяждане на мухъл. Първо на повърхността, която трябва да се третира, нанесете сода, след това поръсете с оцет. Този метод е подходящ за кухнята, където токсичните вещества са опасни. Въпреки че оцетът не е токсичен, но мирише силно.
 • Водороден пероксид. Той не е токсичен и не мирише. Налейте пероксида направо върху матрицата. Четка с четка. Този агент обаче може да избелва, така че не е подходящ за боядисани повърхности.
 • Масло от чаено дърво. Много добро противогъбично действие. За две чаши вода добавете 1 супена лъжица от това вещество. Нанесете върху стената с пистолет. Не изплаквайте. Повтаряйте лечението всеки ден, докато плесента изчезне. Методът се препоръчва за плочки. Маслото мирише силно.

  За борба с мухъл, можете да използвате алкохол, амоняк, боракс, пране сапун и много други средства. Но независимо от начина, по който не сте избрали плесен, ключът към успеха е само да премахнете причината за появата му.

  Също така препоръчваме да прочетете статиите:

 • Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Стените стават черниСтените стават черни
  M? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от ШвецияM? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от Швеция
  Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
  Матрицата е устойчива на мухълМатрицата е устойчива на мухъл
  Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
  Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
  Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
  Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ямиКак да победят плесен по стените - обработка на изби и ями
  Как да се чисти, премахване на мухъл плесен от тапета и под тапетКак да се чисти, премахване на мухъл плесен от тапета и под тапет
  Как да унищожим къща гъби? Дървена къща, дървена къща, дървена дограмаКак да унищожим къща гъби? Дървена къща, дървена къща, дървена дограма
  » » Тогава да се третира стените от мухъл фина половина