Как да премахнете плесен от стените на апартамента?

Как да премахнете плесен от стените на апартамента?

Много хора са запознати със ситуацията, когато през есенно-пролетния период, когато няма отопление, се появяват тъмни петна по стените. Това не е нищо повече от спори на мухъл. Мухълът е гъба, способна да разваля най-скъпия и висококачествен материал за стени. За неконтролирания растеж на мухъл не е необходимо толкова много: висока влажност и гъбички спори. Невидими за човешкото око, във въздуха се намират спори от мухъл гъбички и започва да се размножава активно във влажни, невентилирани помещения. Ако не се намесвате в процеса, тогава върху стените се образуват цели колонии под формата на черни или зелени петна. Ако нещо подобно се появява в дома ви, трябва да предприемете действия и за това трябва да знаете как да се справите с мухъл.

Знаци на мухъл в апартамента

1. На плочките, тапетите, стенните панели, боядисаните стени, на тавана, первази, можете да намерите черни точки или петна от тъмно зелено или черно.

2. Тапетите често са влажни, в резултат на което започват да се ексфолират. Тапетите на хартия често са засегнати от мухъл отвътре, така че петна могат да "блестят" през тапета.

3. В банята и в кухнята (най-благоприятно за районите с плесен) има тежка миризма на мухъл.

Как да се борим?

Преди да извадите плесента от стените, е необходимо да разберете и, ако е възможно, да премахнете причините за появата му. Почти винаги гъбата се появява поради висока влажност. В този случай ще бъде невъзможно да се справим с проблема, докато не премахнем причината. Ето защо, първо трябва да проверите:• Правилно ли е вентилацията?

• Ако апартаментът е на приземния етаж, тогава не изпаряването пада от мазето?

• Има ли разлика между вратата и прага в банята за циркулация на въздуха?• Вентилационните канали са блокирани ли?

• Има ли шевове, запечатани в тавани (запечатани на жителите на последните етажи)?

• Колко добре са инсталирани прозорците? Дори в малки разстояния между прозореца и стената може да се натрупа влага, което води до появата на плесен по прозорците.

Как да почистите плесен в апартамента: основните техники

За да не мислиш как да премахнеш мухъл, си струва да третираш стените със специален антисептик, докато ремонтираш, а също и да използваш довършителни материали, които са устойчиви на появата на гъбички. Но дори когато се появят петна, можете да коригирате ситуацията, както следва:

1. Прилагаме специални препарати против плесени. Те са три вида: за вътрешна употреба, за фасади, както и за универсални. Те са насочени към химическото унищожаване на гъбички. Понякога само едно лечение е достатъчно, за да премахне неприятните петна от стените и тавана. В допълнение, някои продукти предотвратяват появата на гъбички. Качествените антисептици не променят силата и външния вид на повърхността.

2. Механичен метод. Състои се, че с помощта на детергент всички точки и петна се отстраняват. След това повърхността трябва да се избърсва с кърпа или да се изсушава с нагревател. Този метод е по-малко ефективен, защото в рамките на няколко дни можете да видите нови места на едно и също място. Това е така, защото количеството спори във въздуха все още е високо. В такива случаи може да се препоръча да изтриете стените с оцет или водороден прекис. Но бъдете внимателни, използвайте тези инструменти, ако сте сигурни, че няма да повредите външния вид на стената.

3. Довършителни работи. Ако покритието е напълно повредено, то трябва да се смени. Стари тапети, засегнати от мухъл, е необходимо да се премахне, почистване на повърхността и лечение с антисептик. Същото трябва да се направи, ако гипсокартонът или мазилката са повредени. Опитайте се да изберете нови материали, които имат по-голяма пропускливост на въздуха. Добре познатите експерти препоръчват "дишащи" материали, а професионалистите винаги използват антибактериални средства (грунд, боя, фуги).

Всички тези мерки ще помогнат за премахването на гъбичките, но няма гаранция, че няма да се появят отново, но на друго място. Ето защо е важно да се провери работата на вентилационната система, да се проветрява по-често и периодично да се почистват стените на замърсяването.

Свързани статии по тази тема:

Свързани статии по тази тема:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…
Стените стават черниСтените стават черни
M? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от ШвецияM? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от Швеция
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Оформя се върху стените на апартаментаОформя се върху стените на апартамента
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
» » Как да премахнете плесен от стените на апартамента?