Как да премахнете плесен от стените

Как да премахнете плесен от стените

3 септември 2011 г. - Реновиране на апартаменти

Повечето собственици на жилища, след като построят селска къща или къща след определено време по стените, има неприятен феномен като плесен. Ако отидете в интернет или да чете списания за модерен ремонт, можете да намерите много информация, която се отнася до това колко бързо премахване на различни видове гъбички и плесени. Но почти всички не смятаме, че един не маловажен фактор, като самата причина за образуването на мухъл по стените и, ако е само за премахване на мухъл, а след това след известно време се появи отново.Появата на мухъл обикновено се среща на места с високо съдържание на влага, както във въздуха, така и на повърхността на стената, тъй като гъбата не може да възникне и впоследствие да се развие на сухи места. Ако мухълът се появи едва след като зимният период е изтекъл, то стената е слабо изолирана или изобщо не е изолирана, поради което има рязка температурна разлика, поради която се натрупва влага върху стената.

Как да се предотврати появата на мухъл?

За да не се случи това, трябва да се затоплят стените по качествен начин, особено преди зимата, за това действие има много различни материали на строителния пазар. Ако нямате достатъчно пари, за да изолирате къщата с модерни материали, можете да използвате пяна, която има отлични топлоизолационни свойства.Ако матрицата се разпространява постоянно, независимо от времето, това означава, че хидроизолацията в помещението е счупена или напълно отсъства. За да се реши този проблем, ще е необходимо да се закупят съвременни хидроизолационни материали на строителния пазар или в магазина и да се извършат съответните ремонти в тази стая, създавайки висококачествена защита. Но преди да започнете да поставяте хидроизолацията, ще трябва да установите основната причина и да намерите мястото на проникване на влага.

Защо се появява мухъл по стените?

Сега нека да разгледаме основните причини за увеличеното количество влага в стаята. Много често има влага в сгради, изградени от камък, бетон или тухла, тъй като тези материали имат пореста структура. Ако на пръв поглед тези материали имат твърда и здрава повърхност, това не означава, че те не могат да преминат влага през себе си. По принцип влагата прониква през тях по време на мъгла, дъжд през образуваните микрокредити и пори.

Допълнителна влага може да проникне в стаята чрез зидани шевове, след лошо извършена работа по полагане на тухли по време на строителството на къщата. Ако шевовете не създават добро уплътнение, то водата свободно ще потече в стаята, а през зимата ще замръзне, правейки шева по-широк.

Следващата причина може да бъде в случай на нарушаване на целостта на фондацията или поради лоша изолация от влага. В резултат водата се издига през микрокредити и пори и след това прониква до повърхността на стените. На практика, многократно е наблюдавано, че при микрокредити на тухлена или каменна вода може да се надигне на няколко етажа нагоре.

Защита на мухъл

За да предпазите стената от влага и предупреждавайте къщата си срещу появата на мухъл по стените, трябва да използвате съвременни защитни материали, чрез които можете да създадете специален водоотблъскващ слой както за основата, така и за стената. В повечето случаи използвайте специален циментов разтвор, който е покрит върху повърхността на стените и основата, като предотвратява проникването на влага във вътрешната структура на камъка или тухла.

Можете да използвате още един материал, който ще ви помогне да създадете защитен слой не само за тухлени стени, но и за стени, изработени от друг материал. Този материал се нарича боядисване хидроизолация, която включва различен вид мастика. С мастика можете напълно да покриете всички отворени пори в каменния материал, предотвратявайки вредните му ефекти върху материала.

В много трудни ситуации се използва специален защитен материал, който притежава свойството на вътрешно проникване. Поради това свойство, като влага прониква във вътрешната структура на материала през капилярите, където впоследствие изсъхва, блокирайки достъпа на вода. Когато използвате този вид хидроизолационни материали, можете да защитите дома си в продължение на няколко години, без да мислите за неприятни моменти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо се появява мухъл в къщата?Защо се появява мухъл в къщата?
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
M? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от ШвецияM? Gel-fri чаши-пържени картофи - най-ефективното лекарство за плесен от Швеция
Матрицата е устойчива на мухълМатрицата е устойчива на мухъл
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Оформя се върху стените на апартаментаОформя се върху стените на апартамента
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Как да се отървем от плесен на балконаКак да се отървем от плесен на балкона
Как се борих с мухъл и гъби в апартамент - блоговеКак се борих с мухъл и гъби в апартамент - блогове
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
» » Как да премахнете плесен от стените