Как да премахнете плесента от стените сами

Как мога да махна гъбата от стените в стаята

  • Подготовка на стени за обработка
  • Специфичност на различните групи състави срещу плесен
  • Определяне на резултати

Мухълът е много честен гост, където всичко е влажно, а помещенията са слабо вентилирани. Възникването на гъбички периодично може да ви очаква в банята и в кухнята. Но ако някои технологии за ремонт са нарушени, мухълът може да се появи дори на стените на практически суха стая.

Мухъл се появява в топло помещения с висока влажност и неправилна вентилация.

Сега има много начини как да премахнете плесента от стените на самата стая.

Всички те са прости и ефективни. Но вие също трябва да можете да ги използвате правилно. Основният враг на всяка плесена са специалните грундове и препарати, които съдържат голям брой фунгициди. Ето защо основната част от борбата ще бъде ограничена до лечението на стени с такива вещества.

Подготовка на стени за обработка

Преди да ви кажа как правилно да се справят стенни препарати от мухъл, е необходимо да се разгледа основните причини за появата на гъбички, както и конкретни мерки, за да се извърши преди започване на лечението, на базата на тези причини.Има няколко вида гъбички и плесени: гъбички, гниещи, синкави и мухляси.

  1. Висока влажност в помещението. Обикновено това е типично за стените в банята, където често има голямо натрупване на пара. Ако се намери формата на стените, първо трябва да изплакнете добре повърхността с четка и да я почистете. След това отново изплакнете с гъба с топла сапунена вода, след което я изсушете. И тогава можете да започнете да приемате лекарства. Но този метод работи само в случай на плочки или миещи се плътни тапети в банята. Ако във вашата баня, стените са залепени с обикновена хартия тапет, ще трябва да премахнете напълно слоя, където трябва да премахнете гъбичките. След това извършете горната процедура. В този случай, след окончателното третиране, откъснете разкъсания тапет във всеки случай, тъй като те вече съдържат микроспори на гъбата.
  2. Механична повреда на стената. Това явление може да се случи във всяка от стаите. Нейната същност се крие във факта, че с течение на времето се образува пукнатина в стената, в резултат на което дъждът навлиза в стаята. Така че на стената се образува гъба. В този случай е необходимо да премахнете тапета в мястото на повреда и в радиус около 50 см около него, да го почистите добре и да стените стената. След това трябва първо внимателно да запечатате пукнатината с разтвор, след това отново да го залепите и да преминете с грунд. След изсушаване е възможно да се прилагат фунгициди.

Още по-ефективен вариант за премахване на мухъл е допълнителната външна обработка и запечатването на шева. Така че получавате 100% гаранция за отстраняване на гъбичките. Можете дори да защитите цялата стена извън къщата със специални материали.

Връщане към съдържанието

Специфичност на различните групи състави срещу плесен

След предварителната подготовка на повърхността и нейното пълно изсушаване можете безопасно да пристъпите към обработката на стената със специални противогъбични средства. Тъй като съдържат вредни химикали за хората, следвайте тези важни съвети:При борбата с мухъл, сода с оцет работи добре. Първо е необходимо да се постави слой сода на повърхността и след това да се излее с оцет.

  • Преди работа, прочетете инструкциите внимателно и спазвайте всички изисквания;
  • не забравяйте да предпазите кожата от контакт с лекарства;
  • Използвайте гумени ръкавици за ръцете и затворете дихателния тракт с респиратор;
  • Когато стените се оформят, осигурете добра вентилация в помещението;
  • да правите всичко възможно най-високо, да третира стената в рамките на един ден на всеки 5 часа.

За да изпълните правилно лечението на стената, трябва да знаете точно с каква група лекарства имате работа. Има четири основни типа препарати против плесени: силикатни, диспергиращи, фунгицидни и базирани на силиконови смоли. Всяка група има свои собствени специфики.

Лекарствата на базата на фунгициди могат да се прилагат както за унищожаване на мухъл, така и за неговата превенция. Тяхната особеност е, че те са много ефективни на всички повърхности, с изключение на дървото. Те дори абсолютно не развалят трайните декоративни покрития и бои, поради което се използват най-често в домакинството.

Тези видове наркотици експерти препоръчват да се използва при поставяне на стени с тапет. За това малко количество разтвор просто се добавя към тапетното лепило. Това може да осигури допълнителна преграда за стената от проникване на гъбичките в стаята.

Следващата категория е импрегнирането на дисперсията. Тези инструменти са чудесни за всички повърхности. И те не само убиват гъбичките, но и частично изравняват покритието. Именно поради тази причина, че с опит строители препоръчваме да ги лекуват с стена шпакловка и преди полагане на теракот, боядисване или тапети.

Замазката, боядисването и лепенето на нови тапети няма да помогне срещу плесени - първо трябва да елиминирате източника на външния му вид.

Силикатни продукти са добри за това, че те не само въз основа на гъбата, която разяжда повърхността на стената, но също така покрива микропукнатини, като по този начин предотвратява проникването на влага в бъдеще. Ако наркотикът се прилага повече от два пъти, той също ще се накисва навътре, което ще забави разрушаването на стената. След особеност на този вид съединения е тяхната добра способност не само да се създаде микрофилм на повърхността, но също така лесно да се проникне в неговата дебелина.

Но препарати на базата на силиконови смоли са най-добрият вариант за премахване на плесен от стените на дървото. В тази плесен е разрушена не само на повърхността, но и в дебели, заедно с умират и спят, докато гъби спори. Обикновено този тип лекарства са нетоксични и не се намесват по никакъв начин с естественото "дишане" на дървената стена.

Връщане към съдържанието

Определяне на резултати

Схема за растеж на гъбички от плесен.

Така че, подготвихте повърхността и обработените препарати. Но това не е всичко. Има и третият етап на обработка на стените, което е последният етап. Преди всичко, стената трябва да се остави да изсъхне добре за около 24 часа. И е желателно да оставите прозореца отворен и да не сте в тази стая сами. След пълно сушене трябва да отидете на крайната обработка.

Когато последният защитен слой на грунда изсъхне, можете да украсите стената си. Тези прости окончателни мерки са действително необходими, тъй като определят успешния резултат от борбата срещу гъбичките. И все пак такава допълнителна обработка на стените ще осигури силно свързване с декоративен материал, който е важен за всеки ремонт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…
Оформя се върху стените на апартаментаОформя се върху стените на апартамента
Как да се отървем от плесен на балконаКак да се отървем от плесен на балкона
Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ямиКак да победят плесен по стените - обработка на изби и ями
Как се борих с мухъл и гъби в апартамент - блоговеКак се борих с мухъл и гъби в апартамент - блогове
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
Как да се отървете от мухъл?Как да се отървете от мухъл?
Как оцетът работи срещу мухъл?Как оцетът работи срещу мухъл?
» » Как да премахнете плесента от стените сами