Как оцетът работи срещу мухъл?

Как оцетът работи срещу мухъл?

Здравейте Имам такъв проблем: в банята по стените започнаха да се появяват области с плесен от тъмно зеленикав оттенък. В момента не мога да си позволя финансово да купувам скъпи продукти за повърхностна обработка. Но аз чух, че оцетът е много добър срещу мухъл. Това наистина ли е така? Какви други наркотици са на разположение вкъщи в арсенала на всяка любовница, можете да вземете мухъл бързо и ефективно? И как да използваме всеки отделен агент? Чакам изясняване на моя въпрос. Благодарим предварително за помощта.

Експертните отговори:

Борбата срещу плесените трябва да бъде не само ефективна, но и безопасна за здравето.

Лечението с оцет срещу форми на различни повърхности на равна нога с други импровизирани средства се отнася до домашни и бюджетни възможности за отстраняване на наскоро уредените в дома гъбички.Каква полза е оцетът? Да, има някаква миризма, но тези двойки нямат същата степен на вредност, като тези, излъчвани от избелващото средство, например, което често се използва и като вътрешно средство за защита. Обикновеният оцет в масата принадлежи към групата на леко киселите вещества и има способността да премахва мухъл. За да се премахне плесента с оцет, повърхностите на плесента се обработват с пръскачка или се накисват с кърпа. След един час всички обработени площи се избърсват и помещението се вентилира. За профилактични цели срещу образуването на плесени, оцет се пръска ежеседмично на засегнатите райони.

За да предотвратите появата на мухъл, трябва да използвате ежеседмично разтвор на оцет.

От всички видове плесени в корпуса помага да се отървете от избелването. Съдържа активен компонент на натриев хипохлорит, дезодорираща мухъл и нейните спори. Bleach е приемливо за почистване на плочките в банята и кухнята, стъклото и пода. Въпреки това, много материали, които са в контакт с белина, са обезцветени, променящи свойствата си.Наред с други неща, белина излъчва рязко токсични изпарения, изяжда кожата на ръцете ви. Преди да формовате матрицата с избелващ агент, си струва да се уверите, че стаята е снабдена с достатъчно ниво на вентилация. Ръцете са защитени с гумени ръкавици. Сместа за дезинфекция на повърхности се предизвиква от изчисляването на 10 части вода на една част от белина.

Водородният пероксид също се счита за ефективно лекарство срещу бактерии и гъби, се отнася до достъпни вътрешни средства за защита в борбата срещу плесеняемостта. 3% разтвор може да бъде закупен в аптеката. Той не излъчва остър мирис и не е токсичен. Пероксидът се счита за доста ефективен. Въпреки това, тя има едно минус: също така уврежда материалите, така че е по-добре да се хеджират, ако е тъкан и боядисани повърхности, избирайки по-нежен метод.

Амониевият алкохол е полезен и за отстраняване на плесените. По аналогия с белина, тя бързо се справя с гъбичките върху непорьозни твърди материали (например плочки или стъкло), но няма ефект върху почистването на порести повърхности.

За да се отстрани плесента от амоняк, той се добавя към водата в различни пропорции. Приготвеният разтвор се напръсква върху засегнатата зона. Потопете се за няколко часа, след което се измийте.

Корозиращата миризма от ухапване може да причини главоболие и възпалено гърло. При смесване на амоняк и избелване се отделя токсичен газ, затова е най-добре да не го прави.

Възможно е също да се екскретира плесента с натриев бикарбонат (сода). Той детоксифицира гъбичките и се радва на популярността на естествена и безвредна почистваща препарат за ежедневието. Разликата между сода и други агресивни химикали е, че содата не застрашава здравето на домакинството и домашните любимци.

В чаша вода налейте 1 чаена лъжичка. сода. Разтворът на сода се разпръсква с площи, засегнати от плесенявост. Или гъбата се накисва в тази смес и се обработва до нея от всички стени, предмети и неща. По-добре е содата да не се измива напълно, за да предпази отново от появата на вредни бактерии.

Премахвайки нападението чрез средствата на домакинствата, проблемът ще бъде решен само наполовина. Също така е важно да се създадат сухи условия и да се осигури вентилация в помещението, за да се предотврати повторното появяване на плесен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Матрицата е устойчива на мухълМатрицата е устойчива на мухъл
3 Методи за борба с плесени без използване на химикали3 Методи за борба с плесени без използване на химикали
Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ямиКак да победят плесен по стените - обработка на изби и ями
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
Как да се отървете от мухъл?Как да се отървете от мухъл?
Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?
» » Как оцетът работи срещу мухъл?