Пътеводител как да се отървете от калъпа по стените

Как да се отървем от плесен по стените

 • Откъде произлиза плесенът?
 • Как да се отървете от мухъл и какви инструменти трябва да има под ръка?
 • Кардиналските мерки да се отърват от мухъл по стените

Преливането по стените е сериозен проблем за много домакини и премахването им не е лесно. Това не само влошава външния вид на сградата, но и може да доведе до рязко влошаване на здравето. В това отношение трябва да се опитате да се отървете от матрицата на стената възможно най-рано.

Храносмилането по стените не само разваля външния вид на стаята, но и уврежда здравето на хората.

Ако ударите малка част от стената, ще можете сами да се справите с матрицата, без да прибягвате до професионалисти, и ще ви помогне с прости съвети как да се отървете от плесента по стените.

Пазарът на химически продукти е доста голям, можете да намерите много инструменти, които ще ви помогнат да се отървете от мухъл. Но има едно нещо: повечето продукти, представени в домакинските магазини, са силно токсични, не могат да се използват, ако има дете в къщата или живее лице с алергия.

Откъде произлиза плесенът?

Местообитание на мухъл.Мухъл се нарича огромен клъстер от малки микроорганизми. Те могат да бъдат разположени във всяка част на къщата ви: дървен под, плочки на тавана, стени и дори килими. Баня - най-благоприятен район за мухъл, защото спукан кран постоянно поддържа влажна среда, както и да се отървем от мухъл по стените, понякога е трудно.

Цветът на формата може да варира от зеленикаво до черно. Понякога мухълът е трудно да се забележи в началния стадий на появата, но има остър мирис. Ако няма миризма, но сте имали алергични реакции в тялото, добре проверете всички ъгли в къщата и почистете.

Започваме освобождението!

Схема за формиране на плесен.За работа ще ви трябва:

 • респиратор;
 • ръкавици;
 • защитно облекло.

Опитайте се да отворите напълно съществуващите прозорци, включете вентилатора, така че спорите на плесените да не се установят в апартамента, но да отидете направо на улицата.

Връщане към съдържанието

Как да се отървете от мухъл и какви инструменти трябва да има под ръка?

Народни средства за борба с мухъл: оцет, лимонена киселина, сода, почистващи продукти.

Обмислете списък с импровизирани инструменти, които могат да се използват като дезинфектанти, но в същото време да се предпазите от корозивни химически изпарения и миризми:

 1. Масло от чаено дърво. Това масло е абсолютно безвреден за животни и хора, може да се използва безопасно дори и в хола. Единствената отрицателна е острата миризма в самото начало на употреба, но това не е причина да се притеснявате: миризмата бързо ще изчезне. Това означава, че можете да убивате повечето гъби, бактерии, плесени и други вредители. Маслото се използва и за лечение на пърхот и въшки, не забравяйте да купите една бутилка и да я съхранявате до спешни случаи. Как да използвате: смесете маслото с вода в съотношение 1: 1, изсипете спрей, сместа, спрей върху засегнатата повърхност.
 2. Оцет, който се намира в къщата на всяка домакиня. Оцетът е най-добрата алтернатива на химикалите, дори най-слабият 5% разтвор е в състояние да се отърве от всички гъби и повечето вируси. Начин на употреба: Налейте разтвор от оцет в пистолета и винаги го съхранявайте в банята. При първото откриване на мухъл, пръскайте го на засегнатата повърхност. Ако се чувствате неудобно с миризмата на оцет, можете да добавите към него етерично масло. Най-добре е да миришат няколко капки лавандула.
 3. Екстракт от семена от грейпфрут. Много оригинален, дори екзотичен начин за борба с мухъл. Безспорно предимство е, че този метод не е придружен от остър мирис. Можете да го купите от всеки магазин за здравословни храни. Как да използвате: в 2 чаши студена вода, добавете до 25 капки екстракт, изсипете в пулверизатор и потичайте върху заразената повърхност.

Кардиналските мерки да се отърват от мухъл по стените

Причината за ъглите на замръзване, начинът да се премахне замръзването.

Има още няколко доказани средства, но те са много опасни. Те трябва да се използват само в екстремни случаи, когато площта на лезията расте, но нищо не помага.

Всички материали, четки, ръкавици и други инструменти, използвани за обработка на повредената повърхност, трябва да бъдат хвърлени в торбичката за боклук, като тясно се залепва.

Както вече забелязахте, матрицата е много трудна за отстраняване, погледнахме натрупването на мухъл върху повърхността на стената. Но също така се случва, че мухъл удари не само красиви тапети, но също така има много по-дълбоко, под няколко слоя на шпакловка. Какво да правим тогава, как да се отървем от мухъл под слой от довършителни материали?

Трябва да решите кардинално проблема: премахнете всички довършителни материали, отстранете цялата замърсена повърхност, уверете се, че спорите на мухъл не се вдигат във въздуха. Обработвайте стената с антигъбичен грунд.

Отърви се от плесен на стената не е достатъчно, трябва да се внимава, че външният му вид не се случи отново.

За да направите това, направете следното:

 • извършват качествена изолация на цялата повърхност на стените, ако те са доста тънки;
 • направете и фиксирайте мивката, ако в дъжд водата се оттича към стената;
 • да произвеждате хидро и топлоизолация на помещенията, ако живеете на първия етаж;
 • следвайте качеството на отоплението и не забравяйте редовно да проветрявате помещенията.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
Стените стават черниСтените стават черни
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Оформя се върху стените на апартаментаОформя се върху стените на апартамента
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да се отървем от плесен на балконаКак да се отървем от плесен на балкона
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
Как да се отървете от мухъл?Как да се отървете от мухъл?
» » Пътеводител как да се отървете от калъпа по стените