Как да се отървем от мухъл в банята

Неестетивно черно мухъл в банята причинява много сериозни проблеми. То е много грозно и често е придружено от неприятна миризма, освен че мухълът е също опасен за здравето. Злонамерените микроорганизми проникват дълбоко под тапети и плочки, със същата упоритост, която се стремят към бронхите или белите дробове на човека. Ето защо, алергиите трябва да бъдат повече от други, страхуват се от това явление, вредата от която е непредвидима и впоследствие може да изисква сериозно лечение.

Изненадващо, много хора мислят, че е възможно да се отървете от мухъл, като го измиете с почистващ или противогъбичен агент. Това обаче не е достатъчно. В борбата срещу плесените, първо трябва да премахнете причината за възникването им, защото само в този случай можете постоянно да се отървете от мухъл, което уврежда вашето здраве.

Има три основни причини за появата на мухъл в банята: прекалено висока влажност, лоша вентилация и достатъчно висока температура на въздуха. Ако една от горните причини се наблюдава в банята, има голяма вероятност да се получи мухъл. На първо място, трябва да обърнете внимание на състоянието на вентилацията в банята. За да направите това, донесете мач на вентилатора и ако пожарът се отклони отстрани, аспираторът е запушен или напълно блокиран. В този случай ще трябва да се обадите на майстор, който да го почисти или да инсталира вентилатор, който осигурява задължителна вентилация на помещението. За да се намали нивото на влажност, се препоръчва да се заменят металните тръби с пластмасови аналози. Те имат ниска топлопроводимост и не кондензират влага. Също така, след всеки душ или вана, препоръчително е да се проветрява помещението, най-добре е да оставите вратата на банята отворена за през нощта, така че влажността да е равномерно разпределена в цялата къща. Освен това, проветряването на банята ще ви позволи да регулирате температурата, като същевременно избягвате възможността за мухъл.

Химически начини за премахване на мухъл

Много хора се питат: как да премахнете мухъл в банята с минимални финансови разходи? Както вече беше споменато, обичайното измиване с топла вода, използвайки препарати и почистващи препарати, няма да даде видими резултати. Ефективното отстраняване на плесента е възможно само с използването на специални средства.Достатъчно ефективен, евтин и лесен за употреба меден сулфат. Това лекарство обаче е токсично, поради което трябва да се прилага с мерки за безопасност: влажна маска или респиратор, ръкавици, цялостно измиване на обработените повърхности. Също така в този брой може да ви помогне да хлор белина и разреден прах хлор. Основният недостатък на тези лекарства е остър мирис, така че тук пак ще бъде полезна маска с ръкавици.

Антисептичните агенти са на мазна основа, на базата на бял спирт или терпентин. Те са чудесни за решаване на проблема с мухъл в банята, но отново оставят зад себе си постоянна неприятна миризма. Наскоро производителите на домакински химически продукти създадоха цяла индустрия с ефективни и ефективни разрушители на гъбични и плесени. Но при избора на такъв инструмент, трябва да се консултирате с продавача, защото мухъл на тавана в банята и гъба на пода или стените са унищожени по много начини.

Как да се справим с плесен с помощта на народни средства

Разбира се, всички химически агенти са добри в задачата, но те не са подходящи за хора с различни алергии, респираторни заболявания и други заболявания. С плесен в банята можете да се борите с народните методи.Отлично лекарство за мухъл в банята е обичайната сода за хляб, изцедена с оцет. Просто трябва да излеете повече сода на мухлясалата повърхност и горната част с оцет. Веднага след като се установи пяната, е необходимо повърхността да се измие с топла вода със сапун или препарат.

Също така помага да се отървем от мухъл такова решение. Тя трябва да бъде в 2 чаши топла вода, за да се разрежда 2 супени лъжици етерично масло от чаено дърво. Разтворът се нанася върху плочката с пръскачка, не е необходимо да се измива. Тази процедура се прави най-добре през нощта, когато никое от домакинствата не взема душ или вана.

За да се отървете от плесента в банята, можете да използвате следното решение. За него трябва да се смесват 4 части вода, 2 части оцет, 2 части водороден прекис и 1 част борна киселина. Полученият състав може да изтрие засегнатите повърхности.

Перфектно защитава повърхностите от плесени с антраценово масло, не е изложено на вода, но има неприятен, остър мирис. След като използвате този продукт, стаята трябва да бъде добре проветрена. Извадете мухъл в банята безопасно, като използвате следната рецепта. Разтваря се 1 чаша боракс в 2,5 литра топла вода. Първо, е необходимо да почистите повърхността и след това да приложите полученото решение. Това може да се направи с четка за боядисване. За измиването на разтвор не е необходимо, достатъчно е да се премахне излишната влага, като се избърсва проблемното място със суха салфетка.

Ако матрицата започне да се появява, тогава в този случай е възможно да се разграждат в камфорските топки стая или да се подредят контейнери с разреден йод във водата. Този метод обаче не работи с текущата версия, след което ще трябва да пристъпите към по-радикални решения.

предотвратяване

Премахването на причините за мухъл е много по-лесно, отколкото да се справяте с него. Дори ако веднъж вече сте се освободили от черна мухъл, тогава ако не следвате прости правила, може да се появи отново. Ето защо трябва да спазвате определени правила, за да се отървете от плесента завинаги.

"Коригирайте" влажността в помещението - 30%, така че трябва да се погрижите за закупуването на топла уред за кърпи. Също така не забравяйте, че стаята трябва да бъде вентилирана, за това трябва да инсталирате мощен вентилатор в аспиратора и след душ за кратко време оставете вратата отворена. При влизане в нов апартамент или ремонт за превенция трябва да се третира със специален антимикотичен баня стена, само тогава можете да започнете инсталирането на плочките. Също така проверявайте ВиК и се уверете, че никъде не изтича водата. Друга причина за появата на гъбичките може да стане трайно мокри тръби, между другото, пластмасови тръби не са покрити с пот. Ставите, които обикновено получават вода, се препоръчват да се третират с уплътнител. И за сушене на дрехи се препоръчва да използвате друга стая. Все още се опитва да не позволи стагнация на вода в чашата за четки за зъби, краката им също лесно могат да бъдат покрити с черна мухъл.

В заключение, заслужава да се отбележи, че повечето хора подценяват сериозността на проблема и не си представят колко опасна мухъл в банята е. Въпреки това, спорите на плесените могат сериозно да увредят здравето, особено за деца и възрастни членове на семейството. Ето защо е необходимо да вземете решение възможно най-бързо, отколкото да почистите мухъл в банята, да купите всички необходими компоненти и да започнете безмилостна борба срещу неканени гости във вашия дом.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо се появява мухъл в къщата?Защо се появява мухъл в къщата?
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ямиКак да победят плесен по стените - обработка на изби и ями
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
» » Как да се отървем от мухъл в банята