Оформя се на пода

Оформя се на пода

Така че, открихте мухъл в апартамента си на пода, разбира се, можете да отложите този въпрос на по-късна дата (в този момент плесента от малка незабележима пепел ще се превърне в голям проблем).

Правилният изход е незабавното отстраняване и унищожаване на мухъл, след като откриете мухъл - да определите какво би могло да повлияе на външния му вид (влага, ниска вентилация, замръзване на апартамента).

Опитайте се да се отървете от каузата (най-често тя изисква много отпадъци), след това продължи с унищожаването на мухъл.

Ако не можете да разберете причината или да я изтриете, не можете да я изтриете още (въпреки че това ще има само временно действие). И така, как да направите това?

Proskate как да се отървете от плесен на пода

Ако имате малка инфекция (малък фокус), можете да отстраните матрицата с обикновения миялен препарат, разреден във вода, след което внимателно да изсушите повърхността.Ако имате "голяма жилищна площ" - първо, премахнете подовата настилка от заразената област (може да бъде плочка, боя, ламинат и т.н.).

Специален инструмент (въпреки че можете да използвате както nazhdachku, така и метална четка), премахнете горния слой.

След това изсушете повърхността (нагнетател, газова горелка - за бетон и вентилатори за дърво).

Правилно покрийте повърхността с почистваща смес (и на самата повърхност и цялата стая като цяло), тъй като спорите могат да достигнат незащитена повърхност и отново ще трябва да се борите с мухъл.След това се нанася слой антисептичен грунд и хидроизолационна смес.

Обработвайте повърхността с мазилка с дълбоко действие.

Нагоре в района със замазка и вече, след това сложите на пода, за да покрие с плочки, паркет и така нататък.

Средства за борба с плесени:

 • Специални закупени лекарства.
 • Избелвайте (предпазливо със самия под, може да се влоши и да работите с ръкавици и маска в добре вентилирана стая). 1 част белина и 10 части вода.
 • Оцет (приложете, след един час измиване).
 • Амониев алкохол (за непроницаеми повърхности, като стъкло, керемиди). 1 до 1 с вода, нанесете няколко часа на повърхността. Не можете да комбинирате амоняк и белина, а след това да получите отровен газ ...
 • Сок за печене 1 чаена лъжичка сода за чаша вода (не можете напълно да измиете разтвора).

Тест под мебели на дървени подови решения проблем

 1. Извадете матрицата с конвенционална сапунена вода. Подготвяме разтвора, вземаме чиста гъба и я нанасяме върху местата, покрити с мухъл. Когато почиствате матрицата предварително, подгответе вентилатор, това е необходимо за по-бързо изсъхване на повърхността.
 2. След като попием разтвора и се абсорбира достатъчно в повърхността, ние взимаме обикновена тясна шпатула (черна) и почистваме формата от дървената обвивка.
 3. След като премахнахме слоя от мухъл, все още имаме сив пластир. За да се отървем от него, трябва да вземем шкурка (със средната фракция) и да прочетем района на всичко това петно.
 4. Въпреки че обичайното избелващо средство за дрехи е по-подходящо от гледна точка на ефективността, но трябва да се използва само когато не се страхувате да разваляте подовата настилка и да получите светло петно ​​върху дървото. Внимателно се изчислява концентрацията на разтвора, така че да не се повреди дървото.
 5. Разбира се, има много специални закупени наркотици, но трябва да ги купите поотделно за вашия пол, за да вземете предвид обхвата, степента на инфекция с мухъл и степента на дървесината.
 6. След това вземете шкурката с най-малката фракция и я използвайте като шлайфане, така че дървото да придобие външния си вид, преди да се зарази с плесен.
 7. След това на чиста подготвена повърхност (след като назахачаки от повърхността трябва да извадите сапуна), нанасяме лак (използвайте този, с който се покрива останалата част от пода). Ако не знаете какъв лак имате, използвайте стандартна боя на водна основа.

Как да премахнете гъбичките на пода, в ъглите, в банята

В банята често могат да формират мухъл, поради прекомерна влажност в тази стая, освен гъби като влага и топлина (най-малко 15 градуса).

Преди всичко, оценявайте предната част на произведението, колко гъбички поглъщат в повърхността и колко е заразена цялата стая. Ако инфекцията е привлякла и стените (включително тапетите), трябва да ги махнете и да извършите цялостно почистване на стаята.

Нормалната вода няма да ви помогне тук. Необходимо е да вземете лопата и внимателно да почиствате мазилните слоеве от бои и други покрития, върху които се е появила гъбата.

След това стаята напълно се изсушава.

След това подготвяме противогъбични разтвори и ги покриваме на всички места (за предпочитане няколко пъти).

Допълнителни ресурси:

 • Разтвори, които съдържат хлор.
 • Разтвор на меден сулфат (10 g на 1 литър).
 • Разтвор на хлор (1 до 1 с вода) - за черна плесен между плочки.

препоръки:

 1. Ако искате да се отървете от прекомерната влажност - купете топла релса за хавлии.
 2. Вентилирайте стаята.
 3. Стаята не трябва да изтича.
 4. Свръзките, в които водата влиза, трябва да бъдат предварително обработени с уплътнител.

Имайте предвид, че колкото по-дълго чакате моментът на "противогъбична операция", толкова повече ще се разпространи проблемът ви и колкото повече ще пострада здравето ви.

 Видео за премахване на плесен

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо се появява мухъл в къщата?Защо се появява мухъл в къщата?
Борба с плесен от народни средства - изграждане на порталБорба с плесен от народни средства - изграждане на портал
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Матрицата е устойчива на мухълМатрицата е устойчива на мухъл
Оформя се върху стените на апартаментаОформя се върху стените на апартамента
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да се отървем от плесен на балконаКак да се отървем от плесен на балкона
Как се борих с мухъл и гъби в апартамент - блоговеКак се борих с мухъл и гъби в апартамент - блогове
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
» » Оформя се на пода