Налейте в банята как да се отървете от импровизираните средства?

Как да се отървем от мухъл в банята

Налягането в банята е проблемът, с който почти всички са изправени. В допълнение към факта, че този феномен разваля външния вид на помещението, микроорганизмите на гъбичките имат много негативен ефект върху човешкото здраве. Мухълът може да предизвика заболявания като стоматит, алергии, бронхит.

Формовете в банята се появяват в резултат на неправилна хидроизолация и лошо качество на вентилацията на помещението.

Как да се отървете от плесен в банята? Този въпрос възниква във всеки, който е открил засегнатите райони на повърхността. Процесът на елиминирането му е доста сложен и отнема много време и е целесъобразно да се подходи много внимателно.

Основните причини за мухъл

За да се премахне гъбичката, е необходимо да се разбере причината за възникването й. Формата е сивкаво-черна плака. Ако гъбата удари повърхност, която не е видима, нейното присъствие може да бъде определено за много кратко време, защото стаята ще има остарял въздух, който прилича на въздуха в мазето. Основните причини, които допринасят за възникването на гъбички, включват:

Често формата се формира поради натрупващата се кондензация по стените на банята.

  • много висока влажност в банята;
  • лошо качество на вентилацията на стаята;
  • лошо изпълнена хидроизолация на повърхности в помещение с много висока влажност;
  • лоша топлоизолация на стените, ако разликата в температурата между помещенията е голяма, може да се образува кондензация по стените;
  • в баните на водните тръби непременно ще има конденз, който впоследствие ще доведе до образуването на мухъл;
  • лошо отопление на банята.

Дори ако банята има един от горните, ще се образува плесен. Ето защо, за да се премахне плесен в банята, на първо място трябва да премахнете причината, която е допринесла за неговото формиране.

Преди да започнете радикалните методи за премахване на гъбичките в банята, си струва да внимавате да елиминирате причините за възникването им. Първо трябва да проверите вентилацията. Ако е запушена, трябва да се почисти.

Освен това вентилационният канал може да бъде монтиран вентилатор, който се включва едновременно с осветлението на светлината. Тази опция е много по-добре да циркулира въздуха в помещението, като не позволява на мокър въздух да застане. Ако в банята има чугунени тръби, препоръчваме да ги смените с пластмасови тръби, те няма да образуват конденз.Ако гъбата е ударила малка площ, можете да я избършете с гъба, напоена с лекарство за мухъл.

Ако банята е подложена на големи ремонти, струва си да се погрижите за качествената изолация на стените и тавана.

Особено внимание трябва да се обърне на отоплението в помещението, ако нагряващият нагревател за кърпи не осигурява достатъчно топлина, струва си да се обмисли допълнително отопление.

Голяма възможност ще бъде топлата система за пода. Подходящото затопляне на помещението ще предотврати образуването на гъбички и микроорганизми.

Елиминиране на гъби от стените

За да се предотврати образуването на гъбички, струва си да се обработят всички стени и тавани на етапа на довършителните работи. За тази цел всички повърхности се обработват с грундове, които включват противогъбични компоненти.

Ако мухълът в банята се появи, той трябва да бъде премахнат със специално средство за защита, което може да бъде закупено в строителен магазин. Ако гъбата удари дълбоките слоеве на финала, струва си да почистите повърхността до дъното - в противен случай повърхностната обработка може да доведе до нов вид гъбички.След отстраняване на повредените зони почистваните зони трябва да бъдат напълно изсушени. За тази цел може да се използва конвенционална сешоар, вентилатор или горелка. Само след пълно изсушаване можете да започнете лечение с противогъбични лекарства. Такива средства се нанасят с ролка или обикновена четка. След като агентите изсъхнат, стените са покрити с грунд, той може да бъде и антисептик. Преди нанасянето на довършителния слой мазилка повърхността трябва да бъде покрита с хидроизолационна смес.

Да се ​​отървем от вредните микроорганизми на тавана

Ако мухълът е изял в дълбоките слоеве на финала, трябва да го извадите със скрепер или шпатула.

Ако на тавана се появят черни петна, те трябва да бъдат отстранени по същия начин, както на стените. Ако повредата бъде открита в началния етап, за да я премахнете, е достатъчно да използвате метална четка, която ще премахне слоя от шпакловка с гъбичките. Ако лезията улови дълбоките слоеве, те трябва да бъдат елиминирани, затова можете да използвате шпатула.

Дръжте почистената повърхност с разтвор, съдържащ хлор или специален агент.

Таванът може да бъде завършен само след като е напълно изсъхнал. За да се избегнат следните форми на черни петна, кондензацията от тавана трябва редовно да се премахва.

Как да се отървете от мухъл в банята в началния етап?

Времето е най-ефективният метод за борба с гъбичките. Ако само започне да се появява, е много по-лесно да се елиминира. В този случай трябва да приложите минимално усилие и малко време. Един от вариантите, които ще почистят стаята на мухъл, е канализация и йонизация на въздуха. Тази процедура може да бъде поръчана от специализирани фирми, извършва се със специално оборудване.

Такива устройства обработват повърхността с въздух, наситени с микроелементи и йони, които унищожават гъбичките и бактериите. Този вариант на борбата с плесени е доста скъп, но няма да е необходимо да се извършват ремонти. Струва си да се отбележи, че този метод може да се използва, ако матрицата не удари дълбоките слоеве на финала.

Ако черните петна започнаха да се образуват върху плочките, пластмасовите панели, мебелите, банята, душ, струва си да се използват средства, които включват натриев хипохлорит.

Такива средства не само премахват гъбичките и плесените, но и предупреждават за неоплазмата. Важно е да запомните, че инструменти с такива агресивни компоненти могат да повредят някои повърхности, така че трябва да тествате в малка площ и след това да започнете да работите.

Как да се отървете от плесен с различни импровизирани средства?

Популярни средства за премахване на мухъл: оцет, сода, лимонена киселина, почистващи продукти.

Боракс. Безопасен вариант, с който можете да премахнете мухъл. При работа с този продукт не се отделят опасни изпарения. За да приготвите разтвора, използвайте 1 чаша боракс и 2,5-3 литра вода. С помощта на твърда четка матрицата се отстранява от повърхността по този начин, след обработка повърхността се избърсва с мека кърпа. Не се препоръчва измиването на боракс, присъствието му ще предотврати ново разрастване на бактерии и гъбички.

Храна сода. Той не само много ефективно се бори срещу гъбичките, но също така елиминира неприятната миризма. За да се постигне максимален резултат, содата може да се използва заедно с оцет. За работа използвайте разтвор на сода и вода, за това вземете една четвърт супена лъжица сода за 1 чаша вода. С помощта на спрей агентът се нанася върху мястото, засегнато от мухъл, след което се отстранява с четка. Процедурата може да се повтори няколко пъти. Последният слой сода не се измива.

Оцет. Използването на оцет може да премахне до 80% от вредните микроорганизми, които засягат повърхността. Оцетът е достъпен продукт, който е във всеки дом. За да се предотврати образуването на мухъл, оцет се прилага върху засегнатата област с пръскачка с определена честота.

Амониев алкохол. Този продукт не е подходящ за всички повърхности, трябва да се смесва на равни части с вода за третиране. То е достатъчно токсично, че след третирането площта трябва да бъде почистена и изплакната добре с вода.

Антрацитно масло. Когато работите с такъв инструмент, трябва да използвате респиратор, тъй като той има много остър мирис. След повърхностна обработка и отстраняване на мухъл, антрацитното масло ще поддържа повърхността от гъбички за много дълго време. Това е пряко свързано с факта, че продуктът не е засегнат от вода, затова запазва антисептичните си свойства. След работа банята е добре вентилирана.

Водороден пероксид. Може да се закупи от всяка аптека, абсолютно безопасна за човешкото здраве. Използва се в чиста форма, не е необходимо да се разрежда с вода. Пероксидът може да се използва на всякакви повърхности. Но все пак се препоръчва да се направи малка проба на повърхността, за да се избегне обезцветяване на повърхността. Пероксидът се нанася върху засегнатата повърхност в продължение на 10-15 минути, след което се измива повърхността с кърпа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…
Стените стават черниСтените стават черни
Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…
Как да премахнете гъби от стенатаКак да премахнете гъби от стената
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да се отървете от гъбички в къщатаКак да се отървете от гъбички в къщата
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
» » Налейте в банята как да се отървете от импровизираните средства?